Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 90Snikersiek90

Krew z nosa,a ciąża

Polecane posty

Gość 90Snikersiek90

Jestem w 24tc i dzis zaczelam krwawic tzn,krew z nosa leci mi coo 10 minut trwa 5 minut i tak naookraglo corobic? czy miala jakas z was tak samo?

Gość onaonamój mój
ja tez tak miałam ,często mi krew z nosa leciała w ciąży

Ja też tak miałam. Krew nie leciała ale jak nos wydmuchiwałam to zakrwawione chustki były :o

Gość 90Snikersiek90
Czyli to normalny objaw?

Gość mi_zielone
Normalne, w ciazy naczynia krwionosne sa rozpulchnione, wiec latwo dochodzi do ich naruszenia. No i w ciazy zwieksza sie objetosc krwi w organizmie. Nie martw sie.

Gość mamama27
staraj sie wogóle nie wycierać nosa - broń boże dmuchać - przypuszczam że raz ci się puściła a teraz co dmuchasz to odnowa się leje - ja jak krwawiłam to dosłownie ale dawałam tampona w nos az przestanie się lać - zimny okład na czoło i na kark - a potem nie dmuchać i wogóle nie dotykac tam nosa w środku - możesz delikatnie chusteczką wytrzeć jak masz katar itd ale nie dmuchaj bo zanim sie dobrze zatamuje to znów zaczyna sie lać

Normalny, bo cały układ krwionośny przeżywa rewolucję, ale jak mocno krwawisz to lepiej zgłosić się do lekarza. Co innego jak jest krew na chusteczce, a co innego jak leci ciurkiem co 5 minut.

I jeszcze jedna sprawa, nie odchylaj głowy do tyłu. Można się zakrztusić. Pochyl głowę do przodu nad umywalką i jak krew przestanie kapać, włóż tampon do nosa. I tak jak tu dziewczyny piszą, nie dmuchać bo znowu rozerwiesz naczynka i skrzepy.