Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczesciara ze szczesciarzem

brak miesiaczki i brak ciazy??

Polecane posty

urodziłam dziecko prawie 7 miesięcy temu, ostatnie dwa okresy miałam 23 sierpnia i 23 września, teraz wypadało 24 października i nadal go nie ma, robiłam 2 testy (nie wiem czy nie za wcześnie na nie) i oba negatywne i wg kalendarza dni płodnych nie bardzo jak miało dojść do zapłodnienia a okresu dalej nie ma. jeden test robiłam wczoraj przed południem a drugi dziś z samego rana. co to może być??

Gość jeśli ktoś ma wiedzieć
na to pytanie odpowie ci gin. Ale po porodzie zdarza się że cykl jest rozchwiany.

Gość ale czemu za wcześnie?
tydzień spóźnienia to już wiarygodnie.

Gość uska135
Witam. staram sie o dzidzie.kochalam sie 11 i 13.pazdz.w dni plodne. pierwszy test robilam 20. wyszedl negatywnie. od niedwna jestem senna nawet czesto sikam jestem rozdrazniona, bola mnie piersi po bokach jak dotkne a wczesniej bolal mnie brzuch.czesto tez kloja mnie jajniki.drugi test robilam 30...tez negatywny okres powinnam dostac ponad tydz temu nadal go nie mam.miesiaczki mam nieregularne. czy to mozliwe ze jestem w ciazy a mimo to test wyszedl negatywny? czy moze jesze za wczesnie? Prosze o pomoc.

Uska jak długie masz cykle??

mi rowniez okres sie spoznia mialam dostac 1sierpnia, nic prawie nie jadlam i zlecialam w ciagu 5dni 5kg okres dostalam 7sierpnia pozniej 10wrzesnia, a zawsze byl na poczatku miesiaca 22pazdziernika mialam delikatne plamienie wieczorem i to na tyle jest 2listopada a ja nadal okresu nie mam jesli do konca miesiaca nie dostane to ide do lekarza robilam z 5testow, kazdy negatywny wiec sama juz nie wiem o co chodzi

Gość uska135
roznie. od 28 nawet do 45 dni.

a co na takie różnice w cyklu mówi twój gin? Bo to spora nieregularność.

Gość uska135
ostatnia miesiaczkę mialam 23.09.11 wiec juz 40 dni minęlo a ja nadal okresu nie mam. testy tez negatywne. ide pojutrze do lekarza ale nie wiem co mi powie...

Gość uska135
Mowi ze to normalne. ze moge tak miec.

Gość uska135
A czy mozliwe jest to ze jestem w ciazy a test wyszedl negatywny? slyszala ze tak sie dzieje jesli brakuje jakiegis hormonu. gdybym jednak byla w ciazy to lekarz i tak chyba nic mi nie powie bo bedzie za wczesnie.

Gość butelkowa mama
Testy ciążowe opierają się na wykazaniu obecności gonadotropiny kosmówkowej (HCG) . Przed wykonaniem testu ciążowego należy sprawdzić jego czułość, która jest wyrażona w IU/l. Jeżeli wrażliwość testu: jest mniejsza od 500 IU/l to jest on dodatni od 10-go dnia od zapłodnienia wynosi 500-800 IU/l to jest on dodatni od drugiego tygodnia po zapłodnieniu wynosi 1000 IU/l to jest on dodatni dopiero od 3-go tygodnia po zapłodnieniu Czyli mimo, że test jest ujemny możesz być w ciąży, bo nie wiem jakiego testu użyłaś. Idź do ginekologa i będzie po problemie.

Gość butelkowa mama
pierwszą ciążę ginekolog stwierdził u mnie w 3 tygodniu, w zasadzie nie była to ciąża tylko zdanie lekarza zapłodniony pęcherzyk ciążowy...:) Było to siedem lat temu, a sprzęt miał chyba ze 20 lat... więc ciążę można stwierdzić wcześnie...

Gość uska135
test mial czulosc 25ml/iu czy jakos tak. bobo test

Gość butelkowa mama
informacja z jego ulotki: Test jest w stanie wykryć już 6-dniową ciążę, jednakże ze względu na możliwość naturalnego poronienia we wczesnym etapie ciąży, najlepiej wykonać test pierwszego dnia spodziewanej miesiączki. Największe stężenie hormonu HCG występuje zazwyczaj w moczu porannym, jednak wysoka czułość Bobo Testu pozwala na jego przeprowadzenie o dowolnej porze dnia

Gość uska135
ale mimo to ze test wyszedl negatywnie po 17 dniach od (domniemanego zaplodnienia) moge byc w ciazy? Jesli lekarz skieruje mnie na badanie hcg z krwi bede musiala za to placic?