Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieprzona polyanna

po czym poznajecie inteligentnych ludzi?

Polecane posty

Gość pieprzona polyanna

po tym jak sie wyrazaja? jak sa dwocipni, blyskotliwi? wiedza? bystre oczy?

Gość kolor ktory kocham
ja znam sie na ludziach doskonale i nawet po gestach potrafie rozpoznac kto jest inteligentny, a kto tylko z siebie takiego robi :)

Gość kolor ktory kocham
Eee no bez przesady Krwawa Wilczyco :) Ta osóbka po prostu chce wdrożyc sie w stosunki interpersonalne, to nic zlego :)

Gość po kształcie rowa
🖐️

Gość tak toja...
po penisie

Gość Ninka131
Inteligencja to pojęcie względne... jedni są życiowo mądrzy,umieją się zachować,wiedzą co robić i kiedy co jest taktowne a inni to sucha teoria z danej dziedziny...

Gość Ja pracuje, ale po sieci chętn
Ja mogę śmiało powiedzieć, że nie jestem jakoś bardzo inteligentny. Testy IQ nigdy mi za dobrze nie szły. Mam wiedzę z dziedzin, które mnie interesują i staram się być dobrym człowiekiem ;).

Gość cmnbmcn
ciezko znalec def ineteligencji? jest ogolnie dostepna! wyrozniamy rozne rodzaje inteligencji. Ja oceniam po jakosci wyksztalcenia i nie zapominam o pozostalych rodzajach inteligencji, ktore sa wszechobecne u danej jednostki:spoleczna itp.

Gość 898 90-9
Hm... chyba od wypowiedzi, tego co i jak mówi, widać od razu, że ktoś taki jest w miarę inteligentnym człowiekiem, PO DRUGIE obycie jakieś w towarzystwie, umie się po prostu zachować

Gość aha ii ach
oczywiscie po tym, że mają jedna nóżkę bardziej :o

Gość dupka@
oczywiście wy zaliczanie się do tych najbardziej inteligentnych

Gość hujex
to oczywiście jest moja własna opinia: Człowieka inteligentnego nie poznaje się po przekonaniach. Człowiek inteligentny nigdy nie jest pewny swojego zdania. Człowiek inteligentny może zrobić coś głupiego, a głupi nie zrobi nic inteligentnego z zamiarem. Człowieka inteligentnego można poznać po tym że broniąc nawet z góry przegranego zdania używa logicznych, inteligentnych odpowiedzi(całość trzyma się kupy). Najprostszym przejawem inteligencji jest negacja powszechnie uznanego zdania i sensowna argumentacja. Na przykład: "Czy robienie dzióbków jest głupie, czemu tak UWAŻASZ? " - chodzi tu o to żeby przejawić umiejętność wyrażania własnego zdania. Odpowiedź "nie", zmusza do przedstawienia własnego zdania nawet jeśli jest rożne od własnego uważania, bo w końcu który z was mówi że robienie dzióbków nie jest głupie?

umieją przyznać się do błędu,wiedzą że nie są najlepsi,umieją dostosować się do poziomu rozmówcy,potrafią brać udział w dyskusji,szanują zdanie i argumenty innych,są asertywni

Gość Mariuszaaaaaaa
Po pierwsze ludzie inteligentni są leniwi Po drugie ludzie inteligentni się nie nudzą Po trzecie są "nocnymi markami" Po czwarte lubią samotność

Gość gość
Mariuszaaa hahah dzięki ! Jestem mega inteligentna sadzać po twoim opisie :)

Gość gość
Do mnie tez ten opis niezwykle pasuje :D ale wypadaloby pojsc spac, bo jutro tzn. dzisiaj znowu nic nie zrobie :D

Gość gość
Sa skromni, nie maja potrzeby epatowania swoja wiedza. Szanuja innych,sluchaja z uwaga drugiej osoby. Ataki na siebie odbieraja ze spokojem, nie staraja sie za wszelka cene czegos udowodnic i narzucic swojegp zdania a opinii innych osmieszyc,by zablyszczec, to im niepotrzebne. W ogole inni ludzie nie sa im zbytnio pottzebni. Zdaja sobie sprawe,ze w zyciu moga sie mylic i dlatego sa raczej cisi,spokojni. Czasem sa zbyt cisi i jest to wielka szkoda, Zalezy tez czy mowimy o madrosci, wynikajacej z wiedzy, zyciowego doswiadczenia wynikajacego z wieku czy zyciowym sprycie i przebojowosci jaka charakteryzuje sie raczej mlodosc. Sa tez ludzie inteligentni,ktorym brak pokory i skromnosci,pysznia sie,sa pelni pychy i pragna podziwu. Tych ostatnich nie lubie i moja uwage zawsze przykuwa innosc. W mojej rodzinnej miejscowosci mieszka kobieta,samotniczka. Dosc czesto spaceruje po lesie i przytula do drzew, Rozmawialam z nia kiedys i wiem,ze to wyjatkowa osoba,chociaz ludzie maja ja za...stara wariatke.

Gość gość
chyba troche tez po ubiorze.....

Gość gość
Ubior,na pewno. Przedmioty jakimi sie otaczaja mowia o nich bardzo dzo wiele. Zauwazylam,ze im kobieta ma wieksza wiedze tym ,mniejsza wage przywiazuje do swojego wygladu. Ta "stara wariatka" o ktorej wspommialam miala dlugie krecone wlosy w nieladzie,zero bizuterii poza jakims wisiorem,brak makijazu i rozciagniety szary sweter, plus nieodlaczna torba na skarby znalezione w czasie spaceru. Bylam raz u niej w domu i zauwazylam z jaka miloscia traktowala swoje ksiazki,ktorych miala cale regaly. A jej rudy kot byl czysciutki i zadbany.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Są na swój sposób pochrzanieni.

Gość gość
Po tym że śmieją się z manifestacji KODu

Gość gość
Po tym co sądzą o polsce

Gość gość
Po tym co sądzą o polsce

Gość gość
samotnicy myśliciele Ci są najlepsi w tym

Gość gość
Po tym ze nie próbują kategoryzować inteligencji danego osobnika na podstawie takich rzeczy jak wyksztlcenie, wiedza, czy umiejętność skupienia. Inteligentna osoba potrafi poprostu rozłożyć każdy nawet blachy temat na czynniki pierwsze, cały czas nad wszystkim sie zastanawia prowadzi wewnętrzny dialog, analizuje każde zjawisko. Najlepsze jest to, ze nie można do końca tego zweryfikować bo może to być osoba kompletnie nie umiejąca się uzewnętrznić.

Gość gość
cechy charakteru sa rozne u inteligetnych glowne czyniki to rozwinieta wyobraznia i tyle.