Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Gość chyba każde dziecko
się buntuje, chce rządzić. Lepiej jak w wieku 2 lat pokażesz mu, że ma Ciebie słuchać bo potem będzie gorzej - nastoletnie dzieci potrafią zepsuć cheć do życia. Bądź stanowcza, pokaż granice dobra i zła. Mój syn wpadał w histerię. Kazałam mu wyjśc do swojego pokoju i wrócić jak sie wypłacze. To trwało może z rok? najważniejsze - to nie ulegać wszystkim zachciankom dziecka

Gość anilka
wczorak byl tu temat na temat audiobooka "jezyk dwulatka" tracy hogg. goraco polecam ci te ksiazke!!! szczegolowo opisuje problem buntu.

Gość hfghfgh
Mam dwulatkę i w dupie idiotyczne poradniki. Nie tresuję córki. Właśnie teraz, gdy chce stawiać na swoim uczę ją że możemy porozmawiać, że warto słuchać tłumaczenia, że czasem można pójść na kompromis, że czasem ona ma rację, a innym razem mam powód żeby bardzo się pogniewać i nawet dać klapsa (to się praktycznie nie zdarza ale nie wykluczam). Bo widzicie, ja mam i duże psy obrończej rasy i dziecko, i widzę między nimi różnicę. A jak wygląda ten bunt? Ot, sprawdzanie granic, badanie moich reakcji, dziecka własnej siły przebicia, a każda okazja dobra.

Gość biegam od
ile razy będzie ten temat zakładany.....? ile to potrwa ...ile trzeba. wygoogluj to dostaniesz mase artykułów