Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinedzkakakkaa

Co ja mam zrobic :(??

Polecane posty

Gość kalinedzkakakkaa

W lodówce mam tylko margaryne i tunczyka w puszcze, nicwiecej do jedzenia, w portfelu 2,50. Dla dziecka nic do jedzenia ( 9 miesiecy) maz idzie do pracy nie mam dla niego obiadu. :( i zero osob od ktorych moglabym pozyczyc. moja mama niegdys zagniewala sąsiadow

Gość wicherwieje
zadzwoń do męża, skoro pracuje, chyba kasę ma ?

Gość kaskadaaa
zrób na kreskę w sklepie jak mąż wróci to odda dług. A tak swoją droga to pogadaj z mężem niech zostawi w dom pieniądze

Gość kalinedzkakakkaa
ale my nie mamy nic w naszym budzecie

Gość wicherwieje
a czemu nic nie macie ?

Gość mi_zielone
A masz do tego paczke makaronu? Mozesz zroibic makaron z tunczykiem ( makaron, podgrzany na patelni tunczyk, oliwa- no ostatecznie olej taki jaki tam masz :( , sok z cytryny i natka pietruszki ) i masz obiad. Wersja za 2,50 z portfela : makaron z serem

a mąkę masz? i kostkę rosołową? to możesz zrobić tunczyka w sosie , dokupić do tego makaron lub ryż i wszyscy się najedzą

Gość wicherwieje
pożycz od kogoś z sąsiadów,idź do kościoła,do księdza, może pożyczy,no przecież dziecko musi mieć choćby jakiś obiad,mleko. No jak Ty chcesz wyrobić ?

Gość kalinedzkakakkaa
a to dlatego, ze tydzien temu ukradli mi portfel w autobusie i telefon :(:(

Gość myszky
Pożycz coś do jedzenia od sąsiadów, powiedz jaką masz sytuację i zaznacz, że oddasz te produkty jak tylko dostaniecie wypłatę.

Gość myszky
O ile masz fajnych sąsiadów, znajomych, przyjaciół?

Gość kaskadaaa
a jutro będziesz miała??? Ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji że nie mam co do garnka włożyć... Jesteście po prost nie odpowiedzialni!!!! Jak można nie mieć grosza przy dupie?!

Gość wicherwieje
No ale przecież całej kasy nie trzyma się w portfelu, tylko ma się ją na koncie, prawda ?To co za problem iść do banku i wypłacić ?

Gość wicherwieje
Ja w portfelu mam tylko parę groszy, wypłacam dopiero, jak potrzebuję na zakupy, to całą wyplatę miałaś w tym portfelu ?

Gość myszky
A masz sklep w którym dają na krechę?

pewnie karte do bankomatu jej ukradli :/ nie zablokowała i teraz nie ma tam ani grosza :/ jak dla mnie prowo

dziewczyno to będziesz miała nauczką żeby nie nosić wszystkich pieniędzy ze sobą, ja biorę zawsze tylko tylę ile chcę wydać reszta zostaje właśnie na wypadek kradzieży lub gdybym miała zgubić. a kiedy wypłata?? nie widzę innego wyjścia jak iść pożyczyć pieniądze chociaż 100 zł, przecież dziecko musisz nakarmić, dzisiaj zrobisz obiad a co jutro?

Gość Perfumowana rączka
Musisz pożyczyć kasę od kogoś. Rosół ugotujesz za parę zł: - mięso na zupę już za 2 zł dostaniesz - włoszczyzna 2,80 zł - sól pewnie w domu masz - tani makaron 3,50 zł i banan dla dziecka to ok. 80 gr i jakiś chleb - 3 zł nieco ponad 10 zł Ci starczy. Pożycz od sąsiadów. Ktoś Ci 10 zł na pewno da.

To na co Ty liczyłaś,na mannę z nieba?Trzeba było do opieki iść,może daliby jakąś żywność albo zapomogę.

Gość myszky
Można też robić zupy na dwa dni, albo jakieś mięso (filet z kurczaka) z sosem i ryżem/kasza. To takie najtańsze obiady, które są pożywne. Dziecko potrzebuje jakiejś zupy, zmiksowanego mięska.. itd.

Gość myszky
A nie ma gdzieś u ciebie jakiejś jadłodajni? Wiem, że to upokarzające dla niektórych, ale dziecko musi coś zjeść ciepłego...

Gość nestea......
moze jakas szybka pozyczka w banku? odsetki ogromne ale przynajmniej dziecko nie bedzie glodne.

Gość konwalijka35
a skad jestes? serce mis ie kraje na mysl o waszym głodnym dziecku? poradze ci cos co sama praktykuje od kiedy poszlam na swoje i zalozylam rodzine, raz w misiacu z reguły po wyplacie robimy wieksz zakupy typu kasze ryz makaron mieso warzywa wedliny, na codzien tylko pieczywo kupujemy i jak z kasa krucho to ni martwie sie ze nie mam co do garnka wsadzic