Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yuvgbyyuvgbgy

złote rady teściowych, babć, mam, cioć dot. wychowania, karmienia, ubierania itp

Polecane posty

Gość dellicje
moja teściowa - wtargajcie na swoje ( drugie) piętro domu wózek i niech on tam cały czas stoi. Dziecko trzeba kołysać przed snem, po drzemce i dla uspokojenia. "jakbyś karmiła piersią, to dziecko nie byłoby takie ruchliwe"- o moim żywym sreberku.

Gość moja teściowa jak wróciłam ze
szpitala po 8 h : najpierw odciąg mleko bo ci na pewno skisło i będzie go bolał brzuszek.

Gość dellicje
i najlepsza rada teściowej mi się przypomniała " "dziecku nigdy nie wolno pozwalać płakać "

Gość Miraculum5
hehehhee, ja to jestem pełna podziwu i zdumienia, jakim cudem my wszyscy żyjemy, jesteśmy w miarę normalni :P Bo jeśli matki uskuteczniały takie metody na nas, to się popłaczę :D Ciekawe, co nasze dzieci, synowe itp będą mówić o naszych radach :D

Gość moja teściowa jak wróciłam ze
moja mama wciskając mi kolejną kanapkę: nie daje tobie tylko mojemu wnusiowi

Gość Miraculum5
Taaa to standard "Ja nie daję Tobie jeść, tylko wnuczce" :D albo "To jest moja wnuczka i też mam coś do powiedzenia!":D albo "Chyba logiczne, że mam większe do niej prawo niż Twoja teściowa?" Bo w końcu ona jest moją matką biologiczną :P LOL

Gość dellicje
a mnie najbardziej denerwują stwierdzenia " to normalne, że wiem lepiej od Ciebie bo swoje dzieci juz wychowałam,"

Gość POZNAŃ POZNAŃ POZNAŃ
"Miraculum5 Moja mama kiedyś do mnie zadzwoniła z radosną nowiną, ze wyliczyła, że zaszłam w ciążę po miesiącu od ślubu Ślub brałam we wrześniu roku ubiegłego, rodzę w listopadzie Wyszło, że moja ciąża ma trwać prawie rok Jak u słonia chyba A jak ją opie**oliłam, że po ch*j wylicza kiedy do łóżka z mężem chodzę, to się obraziła " ŚWIETNE, PO PROSTU ŚWIETNE! ALE SIE NASMIAŁAM! JESTEM W PRACY I CIĘZKO MI ZACHOWAC POWAGE A MAM AZ LZY ZE SMIECHU W OCZACH!

Gość POZNAŃ POZNAŃ POZNAŃ
Ja nie pamietam dokładnie co mama lub Tesciowa, lub Ciotki wygadaywały.... Teść: A może założysz jej czapeczke (zima była, ale w chacie nagrzane, bo "dziecko" sie urodziło-miała chyba 6 miesiący) Teść: A co Basia je? (Codziennie na kolacje dostawała na początku kaszke z marchewką - i codziennie Teść pytał o to samo!) Kolezanka mojej bliskiej CIoci: A Moze Ona sie nienajda i powinnas ją dokarmiać sztucznym mlekiem? (Oczywiscie jak kazdy niemwlak na piersi budziła sie w nocy i jadła co 2-3 h i tak do 6 miesiąca, ale nie miała żadnych objawów niedozywienia). Zresztą: I tak wszystko robiłam i nadal robie po swojemu. :)

Gość KoliberCzerwony
moja teściowa jest całkiem nieszkodliwa, trzeba tylko udawać, że się jej słucha, a potem robić swoje. Natomiast "fantastyczną" teściową miała moja babcia. Kiedy zaczęły się jej bóle porodowe, chciała obudzić dziadka śpiącego po pracy, ale jego mamusia na to rzekła " no teraz ZACHCIAŁO CI SIĘ rodzić, jak Janek odpoczywa" i kazała babci iść pieszo 8 km do szpitala. A drugi tekst padł jak babcia skarżyła sie na dolegliwości w następnej ciąży: \"cierp ciało jak ci się chciało\"

Gość młodaamama23
a moja ciotka do mnie ostatnio tak " po co schudłas po ciąży ? nie jestes już 16stką"....

Gość Komu bo jadę do domu
moje dziecko urodziłam przez cesarskie ciecie, tesciowa powiedziała: to nie jest prawdziwa kobieta, nawet NORMALNIE dziecka nie potrafi urodzić. Dzisiaj jest to moja była teściowa :)

Gość nestea.....
dziewczyny ale sie usmialam :) moja mama z kolei to mi ciagle mowi, nie chodz na basen, nie cwicz i ciegle mam jesc. Najlepiej jakbym ciagle lezala. Dostalam ostatnio ochrzan ze zle siedze i sciskam dziecko :D wole nie myslec co bedzie po prodzie ;)

Gość heikik
Moja mama po ciazy z takim tekstem do mnie-teraz jestes juz matka a nie podlotkiem,nie nos dekoltow bo i tak nikt juz ci tam nie zajrzy,obetnij te wlosy bo matce nie przystoi nosic kitki;) w dzinsach to biegaja tylko gimnazjalistki..:(

Gość listek liiiiiistek
Współczuję wam matek i ich podejścia. Moja jest dosyć dowoczesna, sama przez całą ciążę mi powtarzała, że muszę cały czas sie starać sobie podobać no i mężowi, że nie tylko dziecko się ma od teraz liczyć, że wciąż jestem kobietą. Moja mama ma 55 lat, trójke dzieci a wygląd może jej pozazdrościć niejedna 30stka. Po urodzeniu mnie (pierwsze dziecko) poszła na wesele kuzynki - dokładnie dwa tygodnie po porodzie bez problemu weszła w sukienkę :) Teściowa też ok:)

Gość jaaaaaa au au
moja babcia caly czas mi mowi a maly ma juz prawie 3 latka -po co ty go kapiesz dziennie ,wystarczy 1-2 w tyg,albo dzis na dworze 14 st slonce swieci a ona do mnie a po co go na spacer ciagniesz zima nie musi chodzic.

Gość marta ;)
Jakiś student lub doktorant z Waszym wpisów będzie miał gotowy materiał do swojej pracy :)

Gość Ludzie na łeb upadli
Tam gdzie mieszkałam przed ślubem, mieszkała taka Asia, która 3 albo 4 razy poroniła, później urodzia martwego chłopca... MOJA BABCIA: - nic sobie za wcześnie nie kupuj, bo widzisz, Asia też już wszystko miała, wózek, łóżeczko cały pokoik ale potem dziecka nie było ( byłam wtedy w 4 miesiącu ciąży ) Innym razem (parę tyg. później) babcia opowiadała mi, że oglądała program o dzieciach które się urodziły bez rączek, nóżek i czy też oglądałam... - do końca ciąży nie odwiedziałam babci !!!

Gość Ludzie na łeb upadli
Dodam że dziś TA Asia jest szczęśliwą mamą 2-letniej Zuzi :) Udało się po 16 latach :D

Gość anilka
moja tesciowa nie pozwalala dawac mojemu synowi bananow, bo w kazdym na pewno jest jad anakondy xD i dla pewnosci powinnam kazdego najpierw sama sprobowac xD ktoregos razu w lecie zebrala moje biustonosze ze sznura na podworku, zeby sasiedzi nie zobaczyli ze tu niby matka a tu nosi druty w biustonoszach:) nie wspominajac juz o tym, ze kilka razy sie zdazylo ze budze sie w nocy (mam bardzo czuly sen) a ona probuje mi niemowlaka przetransportowac do siebie:/ normalnie patologia:/ dzieki bogu ze dzisiaj juz nie musze jej ogladac!

Gość moja rodzicielka
mowi: "nie nos dziecka w chuscie, bo ludzie pomysla ze cie na wozek nie stac" :/

Gość ututututututt
Teściowa dowiedziala sie, ze urodza sie blizniaki... -Dwoje dzieci?! Jak wy sobie poradzicie, przeciez nie dacie rady?! Jedno powinniscie oddac na wychowanie do domu dziecka, a jak bedzie mialo z 5-6 lat, to sobie odbierzecie...

Gość Panna z wilkami
moja teściowa zapytała mnie kiedyś jak byłam w ciąży czy mam już fotelik samochodowy dla dzidzi. Powiedziałam, że już mam a ona na to: och, jaka szkoda, mogłaś nie kupować, bo zobacz jaki ładny ktoś u nas na śmietnik wystawił. .......

Gość z tymi blizniakami to serio???
??????!!!!!!!!

Gość ututututututt
Serio serio. O mojej teściowej można by książkę napisać. Ale przynajmniej nie robiła więcej dennych uwag jak jej powiedzieliśmy, że JEDNAK zatrzymamy oboje dzieci

Gość Elizka1982
Moja mama ostatnio: \"Ty pijesz kawę karmiąc piersią???, no to żebyś się nie zdziwiła że dziecko na narkotyki podatne będzie\"

Gość z tymi blizniakami to serio???
ten tekst chyba najlepszy w takim razie :):):) a bliźniaki ile teraz mają?

Gość ManiaManiewicz
Po porodzie jakies 2 dni. Mówię do tesciowej zeby mi z domu przywiozła majtki bo nie nadążam prac tak krwawię i wszystkie brudne. Pojechała i przywiozła ...........stringi :D