Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yuvgbyyuvgbgy

złote rady teściowych, babć, mam, cioć dot. wychowania, karmienia, ubierania itp

Polecane posty

Gość kurde fantastyczne :)
Moja mama jest bardzo ok a teściowa różnie bywa. Najlepsza jest jednak babcia mojego męża. Pierwsza kąpiel w domu (pokoik ciaśniutki a tam my z mężem teść, teściowa i babcia z komentarzami w stylu....Po co ją za głowę trzymasz? Ja swoich dzieci nie trzymalam...nast A co ty tam wlałaś do tej wanienki? chemię jakąś Ja swoje dzieci to mydłem namydliłam i już... Po kąpieli: A oliwką nie nacierasz? (smarowałam małą balsamem Johnsons) babciu nie mam oliwki mam balsam-Jak nie masz oliwki to oleju weż i mąką kartoflaną przypudruj....nast: A dlaczego ona nie ma poduszki? Ja swoim dzieciom kładłam.... Dlaczego zawijasz ją tylko w pieluchę? W becik ją zawiń... Dodam, że był wyjątkowo gorący lipiec 32 stopnie w ciągu dnia..... I jeszcze mnóstwo innych historii :)

aha... mała zaczęła chodzić jak miała 13 miesięcy więc już była panika że nie chodzi więc najlepszy tekst: Za wysoko w łóżeczku leży jak byś opuściła łóżeczko to by się miała jak podciągać i dawno by chodziła...

Gość ututututututt
Bliźniaki mają już 7 lat:) I dzięki Bogu teściowa nigdy nie wróciła do tej rozmowy o zachowaniu tylko jednego dziecka ale ja to będę pamiętać chyba do końca życia, eh

Gość aassdsd
tak jasne każdy jest zły, bo daje rady, tylko mamuśki i tatusiowie są super!!! ja znam wiele wręcz patologicznych zachowań tych cudownych rodziców! a rekordy bije mój brat w debilizmie wychowywania dzieci...dzieci chodzą spać o 23, 24, dodam że 2 lata i 5 lat, nie siadają do stołu na jedzenie, tylko są ganiana z talerzami po całym domu :O, więcej nie chce mi się pisać, bo samym pisaniem czuję się żażenowana :O

Gość Kolorowa tęcza to ja
Odeszły mi wody jak byłam u rodziców w domu, taty nie było więc mama zawiozła mnie do szpitala, dzwoni do taty i mówi do niego - Sylwia jest na porodówce, na co ojciec- A co ona tam robi? :) :) :)

do teściowej: Mamo da jej mama serek to zrobie nam kawki w tym czasie? Oczywiście ale nie z lodówki!!!!! bo zapalenia płuc dostanie Mamo przecież wczoraj jej mama lody dawała... Lody to co innego, lody muszą być zimne :) :)

Nie tylko babcie, ciotki, teściowe i innego typu emeryci dają takie rady... Mam koleżankę, która urodziła dzieckon pół roku przede mną i jak ja byłam jeszcze w ciąży to mi powtarzała, że mam sie nie dać i robić po swojemu jak ktoś mi będzie doradzał, ewentualnie moge wysłuchać. Ja urodziłam ( 3 miesiące temu ), kilka razy do mnie dzwoniła zapytać jak tam mała i podoradzać. - jak ja jej moge podawać Bebilon, że też dawała go synkowi, ale jak spróbowała to stwierdziła, że jest gorzki i że mam jej kupić waniliowy NAN, jest lepszy... - że po co sobie utrudniam życie - ona swojego synka nauczyła pić zimne mleko... szykuje sobie butelki z wodą przegotowaną na szafce nocnej i jak mały sie obudzi to wsypuje tylko proszek bez wstawania z łóżka i daje małemu i czasem jak przyśnie to butelka sie rozleje i są mokrzy ale co z tego :/ ( dodam że dziecko śpi z nimi w łóżku )....... - i ja tez powinnam córke mieć w łóżku i dawać jej zimne mleko... PARANOJA

aaa... i co gadam z koleżanką to mam wrażenie jakby już 5 dzieci wychowała i zastanawiam sie czy to aby dalej ta moja koleżanka :/

Gość papla666
Teściowa: - nie kupować nic dziecku w trakcie ciąży i nie cieszyć się, bo umrze w brzuchu, albo zaraz po porodzie - karmienie piersią dziecka, to bezwstydne obnażanie cycków - dzieci kiedyś karmione były mlekiem krowim, jest zdrowsze od pokarmu matki - po co pieniądze wydawać na kaszki, mannę ugotować!! - dziecko małe, nie chodzące, to musi być w upał przykryte po nos polarem, kołdrą i czym się da - nie wietrzyć pokoi, bo zarazki wchodza - nie chować w czystości, bo wrażliwe będzie - nie wychodzić na dwór w mgłę, jak jest pochmurno, jak wieje. Jak jest mróz, to wychodzić z dzieckiem tylko do lekarza - dziecko od małego powinno jeść wszystko co dorosły- efektem było nakarmienie mojego *-mies synka grochówką i kapustą z grochem. Oczywiście na szpitalu się skończyło, bo mały miał problemy z jelitami i zażywał specjalne preparaty - jak płacze,niech płacze. Podejść jak przestanie, bo się nauczy i będzie płakać zawsze I to co mnie rozwaliło, po tym jak zrobiłam jej awanturę gdy dzieciaka mi stłukła " Lepsze bite jak zdechłe" Skwitowałam" Lepsze zdechłe, niż wredne" :D.

Gość papla666
8 mies synka.*

Gość mi_zielone
Miraculum !!! Cofam wszystko co powiedzialam w innym temacie :D Polalam sie ze smiechu :) rada na dzisiaj : Wez jej przyp.... tym baldachimem :D

Gość 875543KING87765
Haha dobry temat....Moja teściowa raz do mnie dzwoni z pytaniem co robi jej wnusio, grzecznie odpowiadam,że właśnie jest na dworze bo był na spacerku i zasnął i tak sobie śpi na dworze we wózeczku a ona ile? Ja mówię....noooo już będzie jakieś 3 godz po czym ona do mnie.....Coooooo???????????Tyle czasu? Co wy odpierdalacie z tym dzieciakiem, no kurwa zmarnują dzieciaka....Zamurowało mnie, dodam że był piękny dzieć i z 16 st

Gość fdsjhgigadaaaa
heheh rewelacja no to ja jeszcze coś dodam.. moja mama potrafi dac dobrą rade ale są rzeczy gdzie ręce same opadają.. np. - bawie się z córką która miala w tamtym czasie ok 7-8 miesięcy.. mała szczęśliwa, śmieje się na całe mieszkanie.. nagle wbiega moja mama do pokoju i mówi " co ty najlepszego robisz.. niech się tak nie śmieje bo się spoci.." -jedziemy samochodem na długą trasę.. mówię mamie aby przykryła jej tylko brzuszek.. stajemy na postoju, mała się obudziła cała mokra.. na dworku wiatr.. pytam się dlaczego mokra a moja mama że tylko nóżki miała przykryte.. (kątem oka widziałam że przykryta po uszy) następnego dnia katar.. a moja mama "to wszystko przez to że po takiej trasie dziecku na noc skarpetek nie nałożyłaś.." - o jedzeniu, mleku i takich innych rzeczach też się nasłuchałam.. a najbardziej zła na mnie była jak byliśmy nad morzem i mała ciągle w wodzie siedziala aż sine usta miała.. wpadała pod kocyk i znow woda.. na plaży powiedziała że źle robię że jej pozwalam i sobie poszła.. bardzo zdziwiona była kiedy córcia nie miała nawet katarku.. o kąpielach na basenie już nie mówię..

Gość juz mama....
wspolczuje wam:) na szczescie u mnie obylo sie bez takich komentarzy:) a najgorsza jest tesciowa pani: ututututututt ! szkoda, ze jej nie oddali do domu dziecka:o

Gość A jakie dzieci, w jakim wieku,
up

Gość Kwiat kalafiora0000
Byłam w 6-tym miesiącu a teściowa do mnie: Ona: To synek tak? To dobrze bo wnuczki bym nie chciała!! Jak mu dasz na imie? Ja: nie wiadomo na 100% czy będzie córcia czy synek, a nad imieniem się jeszcze zastanawiamy ... Ona: To już się nie zastanawiajcie. Będzie Dawid!! Ja: Hehe .. nie, nie ...Dawid na pewno Nie! Nie podoba mi się Ona: Nie Tobie ma sie podobać... będzie Dawidem i już. Ja: :/ zmieszana ... mówię To Nasza decyzja mamo i nie masz zbyt wiele do powiedzenia Ona: Jeszcze zobaczymy!! Pogadam z Łukaszem (mój mąż) i na moje wyjdzie! Pojechałam do szpitala ... rozwiązanie ... i ONA była pierwszą Najmądrzejszą. Wpadła na sale ... jak byłam wykończona po porodzie i ani Dzień Dobry ani Jak się czujesz? Tylko tekst: "Widzę marniutko wyglądasz!! Wezmę małego do siebie na te pierwsze dni bo sobie nie poradzisz :/:/:/:/ myślę sobie a jak mam K*rwa wyglądać? Brak Słów... Zawsze byłam miła. ale wtedy resztą sił wykrzyczałam WYJDŹ STĄD ... Jak do nas przyjdzie to zawsze zwraca się do małego w taki sposób: „Ojejej twój tatuś w pracy, a Ty sam z matką :/ Mąż to zawsze tatuś, tatulek, czasami nawet tatusiek Ja zawsze MATKA nigdy nawet mama bo o mamusi nie wspomnę I inne teksty typu: Ojj ta nie dobra matka schowała Ci te klocki na samą górę szafy żebyś nie sięgnął oj zła matka taka źźźłłłaa jejusia ale źźźłłła :/ Ja na to, że Łukasz je tam schował, bo mały brał je do buzi ciężko było go upilnować. Jeszcze by się udławił na to Ona Ojj ale troskliwy ten Twój tatuś :/ no szlag mnie wtedy trafił :-O

Gość do kwiat kalafiora
ooo masakra! współczuję Ci, gdyby to była moja teściowa to by dostała taki pocisk, że hej i w doopie bym ją miała, a jak się coś nie podoba to won! stara wiedźma, nie wiem jak Ty to znosisz:o

Usmialam sie :) Powiem Wam, ze madrosc i dobroc tesciowych ponad podzialami narodowymi. Moja tesciowa- Brytyjka. Mieszkamy poza Polska dosc blisko tesciow - przy czym tesc jest normalny ale bidulek ma zone ;) kiedy powiedzialam, ze nie zgdzam sie na wychowanie dziecka przed telewizorem - zaczela ze mna jawana wojene - no wiesz dziecko musi miec prawo wyboru - kupila synkowi na 4 urodziny telewizor, na 5 urodziny przenosny odtwarzacz DVD, na 6 urodziny zestaw filmow i gier na Playstation. Juz z pewnoscia obmysla jakas rewelacje bo za pol roku 7 urodziny. Uwaza mnie za wyrodna matke, bo ciagam synka na zajecia plywania, lekcje francuskiego i muzyki - serca nie masz, obciazac tak dziecko, zdrowo to sie rosnie przed telewizorem. :) No i tekst roku - nie karm go tym polskim jedzieniem (syn lubi ogorki kiszone, kapuste kwaszona) to przeciez wszystko takie nie zdrowe - zgnile rzeczy w tej Polsce jecie. :)

Gość estella lauder
Witam Dziewczynki,. Przeczytałam już chyba wszystkie wypowiedzi, teraz dopiszę swoje. Teściowa: -nie kupuj wózka bo dziecko umrze w brzuchu - nie kupuj łóżeczka, niech dziecko śpi w wyściełanej pościelą szufladzie lub na półce - nie ma po co kupować żadnych ubranek bo dziecko umrze w innym przypadku w brzuchu - dziecka nie należy karmić piersią, ona swoich dzieci nie karmiła piersią i według niej robią to tylko bezwstydne ladacznice lub ekshibicjonistki - dziecku nie będzie się obcinać paznokci tylko obgryzać - ona się tym zajmie (dodam tylko ze pali papierosy jak smok, 2paczki dziennie, strasznie śmierdzi jej z ust) - pampersy ?? Będziesz kupowała najtańsze, dziecko za szybko przyzwyczaja się do dobrego - dziecku powinno dawać się do jedzenia wszystko, jej dzieci wprost uwielbiają czarnine i zostały wychowane tylko na czarninie Moja mama: - powinnam stosować tylko pieluchy tetrowe, matka postanowiła kupić mi ok 20 sztuk i prać pieluchy po każdym zrobieniu kupy

Gość estella lauder
Dodam tylko, że teściowa ma jeszcze córkę która ma dwoje dzieci - dwóch synów. Kiedy teściowa dowiedziała się że jestem w ciąży powiedziała: -Jeżeli to nie będzie wnusia to radzę ci zostawić dziecko w szpitalu i podmienić na dziewczynkę. Dodam również, że teściowa bardzo pragnie oszczędzać na wszystkim co związane ze mną i z moim dzieckiem. Swojej córce kupowałam pieluszki PAMPERS ale mi proponuje najtańsze z Biedronki tudzież TESCO. - Jej córeczka kupowała soki i obiadki dla maluszka, ja nie będę tak robić. Tesciowa będzie gotować obiady, przemilać pokarm w ustach i podawać je mojemu dziecku. - Za każdym razem kiedy dowiaduje się że coś planuję kupić mówi : A PO CO CI TO?!?!?!?!?! TOĆ TO NIE POTRZEBNE - Kiedy na początku ciąży zaczęły mi gwałtownie wypadać włosy, teściowa chodziłą uradowana po domu i mówiła że ZARAZ BĘDZIESZ ŁYSA HIHIHHIHIHI:):):):):)):) - Teściowa nie toleruje karmienia piersią ( to pewnie dlatego jej dzieci i wnuki są tak chorowite, ciągle jeżdzą po lekarzasz i szpitalach) ale skoro już tak się uparłam to niehc mi będzie, jednak powinnam pić dziennie kilka litrów mleka

Gość mam stały nick normalnie
Czarnina to taka zupa z krwi chyba jest...? Oż masakra:O Spanie w szufladzie - też dobre. Oby nikomu nie przyszło do głowy zasunąć szufladę z śpiącym w niej dzieckiem, toż to jak w trumnie:O

Gość estella lauder
Teściowa: - nie patrz przez judasza w drzwiach bo dziecko będzie ślepe!!!!!!!!! - zdjemuj ten łańcuszek z szyi / pasekz e spodni !!!! chcesz zabic dziecko!!!! - masz ochote na mieso ? kupilam specjalnie surowe, lezy w lodówce * Moja szwagierka, która podvczas ciąży wpierdalała wszystko jak szło i ważyła ponad 100 kg, a jej dzieci podczas porodu 4,5 - uuuuuuu widze że ksiezniczka sie odchudza, chce zaglodzić dziecko (Siostra męża twierdzi że jesli nie wpier dalam tyle co ona to na pewno sie odchudzam i chce zabic dziecko)

Gość estella lauder
Tekstów jest mnóstwo, dodam jeszcze, że: Moja teściowa zarówno jak i jej córeczka to takie zaje biste czyścioszki, że jak kupią mieso w sklepie ( obojętnie co to by było: karkówka, kurczak) to od razu sypią przyprawą i pieką - NIGDY NIE MYJĄ dodam też że teściowa krew z kaczki na czarnine trzyma w lodówce około miesiaca a następnie gotuje na niej czarninke - Mniaaam

Gość a u mnie
rady teściów: w ciąży: - kapusty nie jesz (była zepsuta 18 dniowa) co nie chcesz mieć syna jako chłopa na roli - jedz jedz (chodziło o tłuste mięso i pyry z sosem) dziecko przecież potrzebuje!!!!!!!! - jedz bo za chuda jesteś (przytyłam 12 kg w ciąży i naprawdę niczego mi nie brakowało) i dziecko mizerne bedzie - gdy miałam przez nią zatrucie pokarmowe to stwierdziła że mam biegunkę dlatego że za mało jem:) - za często chodzisz do lekarza jeszcze coś zrobi dziecku jak jest w brzuchu kiedyś to kobiety w ogóle do lekarza nie chodziły i zdrowe dzieci były i było dobrze - kiedyś to kobieta w polu rodziła i było dobrze (mój ulubiony tekst) co do dziecka: - w domu musi być ciepło żeby dziecka nie przeziębić - czyli około 25 stopni i w nocy tak samo - dziecku to najlepiej mleko od krowy dawać a nie takie sztuczne (musiałam dokarmiać) - zagłodzisz to dziecko samym mlekiem (1 miesiąc) my to już od 3 tygodnia papki z jabłek dawaliśmy i butle kaszki gotowanej na krowim mleku a nie takie świństwo co jest teraz - po co te pieluchy tyle pieniędzy!!!! nie lepiej tetra?? taniej by było (tak jakby woda proszek i prąd były za darmo) kiedyś się prało i to we frani i było dobrze luksusów się wam zachciewa - czemu dziecko w beciku nosisz potrzebnie pieniądze wydawaliście przecież było używać tej długiej poduszki z pierza (stara około 35 letnia poduszka z pierza co nie jedno dziecko już widziała) - jak płacze to na pewno chore jest!!!!!!! i trzeba po lekarza biec - kilka razy mi przyprowadziła :P

Gość a u mnie
- a i po co łóżeczko kupowaliście przecież wam mówiłam że może spać ze mną w łóżku teściowa 130 kg żywej wagi której by nawet złodzieje w nocy nie obudzili a co dopiero dziecko :P - do mojego męża - oj synu co ty zrobiłeś teraz to się wysypiać w nocy nie będziesz po co wam to było - czemu butelkę wyparzasz w gorącej wodzie przecież dopiero co ją umyłaś :/ wysterylizujesz to dziecko!!!!!!!!!!! piachu by się najadło i by było zdrowe a nie tam się tak cackacie i butelki za każdym razem szorujecie

Gość Ja podobnie
Tak was czytam i podziwiam za cierpliwość. Ja mam teściową OK, a mama nowoczesna więc problemu nie znam z autopsji, ale przypomniała mi się jedna historia. Zawsze jak moja teściowa odwiedza swojego wnuka (syna siostry męża) to się go pytała, czy mamusia Cię bije i takie tam, taki sam tekst na przywitanie od kiedy był malutki. No i pewnego dnia Mały miał już wtedy 2 lata przyjechała teściowa, po kilku dniach mama kąpie synka a on jej zaczyna opowiadać jak to babcia go w dzień biła i pokazuje gdzie go uderzyła i że kilak razy, i o stół i w ogóle przerażenie dziecka niesamowite. Oczywiście wszystko zmyślił ale czasem trzeba się zastanowić co się do dziecka mówi. A dodam tylko że zawsze śmieliśmy się wszyscy z tego co ona do niego mówi.

Gość lG:)
hahha ale dobry temat!!! moja tesciowa za duzo sie póki co nie wtrąca ale: -moje dziecko w brzuchu miało czkawke a ona: no jak bedzie sie powtarzac to szybko dzwon po pogotowie -jak jej mówiłam o skurczach braxtona-hicksa to , ze mam jej lepiej o tym nie opowiedac -dziecko rodzi sie w styczniu, ona by do wiosny lepiej nie ryzykowała z wyjsciem na spacer -na wakacje z małym dzickiem tez sie nie jezdzi -ona mieszka za granicą i mysli,ze w polsce nie ma chusteczek do wycierania pupy i wogóle w polsce wszystko to ocet i musztarda -jak sie dziecko urodzi a bedzie płaczliwe to juz synka ustawia by sie przeniósł do drugiego pokoju zeby sie wysypiac a moja mama rzeczy typu: -zgaga to dziecko bedzie kudłate -pij bawarkę i dużo mleka na laktację hahaha

Gość tralalinkaaaa
moja mama mnie kiedyś zabiła tekstem: że jakbym dziecku od początku gotowała, a nie dawała słoiczki to by szybciej zaczął chodzić i mówić!! :D

Gość tralalinkaaaa
i jeszcze z cyklu dobrych rad moje mamy: jak dziecko nagle zaczyna tak strasznie płakać to na bank ktoś je zauroczył i koniecznie musze mu wtedy zlizać czoło i splunąć to przez lewe ramie! ponoć ma pomóc buahahhahaha :D

Gość tralalinkaaaa
kolejny zabobon: moja mama jak byla mała miała rude włosy i mi powiedziała, że to dlatego że jak moja babcia była z nią w ciąży, to widziała pożar i widok tych płomiennych kolorów spowodował taki kolor włosów u mojej mamy :D:D:D