Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokatka

mój synek

Polecane posty

Gość lokatka

moje dziecko ma trzy latka i dwa miesiące ,gdzieś od 4 miesięcy zaczął się rozkręcać w mówieniu.....i dużo po mnie powtarza,bardzo dużo,oprócz tego mówi do siebie po imieniu.Moje pytanie brzmi czy to NORMALNE,proszę o odpowiedz

Gość lokatka
a ile to może trwać ,takie powtarzanie

Gość nie martw się na pewno wszystk
jest dobrze. Pewnie powtarza tak jak do niego ty się zwracasz. Moja córka mówi o sobie np. "siedzisz" zamiast powiedzieć "siedze" bo tak się nauczyła powtarzać jak do niej mówiłam : co robisz? siedzisz i ona odpowiada siedzisz :D

mój ma 2,5 roku i akurat z odmienianiem nie ma problemów mówi jadę, ja idę, chcę. czasami mu się zdarzy że fajnie coś przekręci np obrazek wiesi :D

Gość lokatka
grejs ,a miał też etap w którym powtarzał i mówił o sobie po imieniu

czasami zamiast powiedzieć "to moje" mówił "to Gabrysia" ale tylko w tym przypadku, zawsze było: jestem głodny, zrób mi coś do jedzenia, chcę iść, pojadę rowerkiem itp

Gość lokatka
no właśnie ,a mój tylko mówi Kubuś to kubuś tamto ,Kubuś chodz ,,,boje sie że to rodzaj autyzmu i że mówi echolalią

Gość mój ma 2 lata i też tam mówi
o sobie po imieniu, nie odmienia tylko mówi tak jak ja do niego mówię, czasem przekręca litery.... myślę ze to normalne na początku nauki mówienia.... mnie się to nawet podoba, uważam ze to urocze :D

a co na to pediatra? mówiłaś mu o tym? może wspomnij przy wizycie. jest jeszcze mały może niektóre dzieci tak mają

moja córka też mówiła: - Wiki chce to, Wiki chce tamto - mamo kup Wiki to i tamto dość długo tak mówiła więc spokojnie :)

Gość jsgjd
no nie wiem, może się spytaj pediatry gdzie się z vdzieckiem udać, niech sprawdzi czy wszystko ok. mój syn zaczął mówić bardzo szybko, miał 1,5 roku i od razu mówił normalnie, bez seplenieniab i ciećkania, może dlatego że zawsze do niego się zwracałam jak do dorosłej osoby i nie nabrał "dziecinnej maniery"

Gość martwiąca się mama
ja myślę że to całkiem normalne mojego kuzyna synek też tak miał zamiast mówić "ja chcę pić" mówił "Miłosz chce pić" :) ale z biegiem czasu to minęło teraz ma 4lata i nadaje jak katarynka :)

Gość lokatka
byłam juz u psychiatry ,zauwazyła że dużo powtarza,ale powiedziała że nie będzie się go czepiać......