Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Armaid

Co zrobić żeby zostać stewardessą?

Polecane posty

Mam 17 lat a moim marzeniem jest zostać stewardessą. Tylko nie wiem od czego zacząć? Wiem że jak przyjmują to trzeba powiedzieć dlaczego chce się być stewardessą potem scenki praca grupowa i na końcu szkolenia. Słuszałam że po szkoleniach można nie zostać stewardessą czy to prawda? Znam dobrze angielski i hiszpański lub niemiecki. Jestem średniego wzrostu (gdzieś tak 167-168cm) mam prosty kręgosłup dobry wynik w badaniach i dobry wzrok i przede wszystkim wyraźnie mówię. Proszę pisać wszystko co wiecie. Jakie linie lotnicze polecacie (polskie dobrze płatne) i jakie lotnisko najbardziej z tych trzech: Kraków -Balice, Katowice-Pyrzowice czy Warszawa-Okęcie? Ale najbliżej mam do Pyrzowic. Jeśli któraś z was jest sewardessą proszę o szczegóły bardzo mi na tym zależy bo lubię to i od dawna mi ten zawód imponuje.

Gość maturks4
Naprawdę jesteś taka głupia? Czy tylko udajesz?

Gość Mska;)
już 4 twój post na ten temat,ludzie ci pisali co masz zrobić i ja też,więc po co sie pytasz ęty raz?

Nie prawda. Jest wiele polskich linii np. Enter Air, Yes Airways ale nie wiem jakie są zarobki

Gość Mska;)
nie zabronie ale moge zgłosić naruszenie za spamowanie przez ciebie;) miej troche kultury w internecie bo nie jesteś anonimowa złotko:)

Przeeeeeepraszam ale wole mieć pewność bo w żadnym z moich pytań nie uzyskałam takiej odpowiedzi. No może jedną w połowie. Ale na prawdę mi na tym zależy:/

Gość igloo
rozumiem że chcesz się dowiedzieć jak najwięcej, ale widzę że nikt ci tutaj nie odpowie życzliwie, niestety. sporo już wiesz, Przede wszystkim trzeba się zgłosić bezpośrednio do linii lotniczej, nawet jeśli nie ma ogłoszenia o rekrutacji twoja kandydatura pozostanie w ich bazie,powiem jak to było w moim przypadku: 1. aplikacja internetowa w języku angielskim i polskim 2. rozmowa telefoniczna po polsku/ angielsku; pytania w stylu, dlaczego chcesz pracować u nich, jak długo znasz języki, itp itd 3. zaproszenie na rozmowę w centrali firmy, rozmowa z dwuosobową komisją po polsku i angielsku, zadanie w grupie (sprawdzana umiejętność współpracy, wyrażanie swojej opinii, ale nie wywyższanie się, umiejętność dojścia do kompromisu) 4.....oczekiwanie w domku na decyzję ;p mailowo lub telefonicznie 5. spotkanie organizacyjne w centrali (informacja o badaniach, zarobkach, umówienie się na termin rozpoczęcia szkolenia) 6. Badania lekarskie w przychodni lotniczej (badanie krwi, moczu, wzrok, słuch , spirometria i serducho)--> nawet jak przejdziesz rozmowy to badania mogą cię wykluczyć niestety 7. szkolenie (tutaj zmieniasz zdanie o pracy stewardessy:) bo wcale nie jest tak kolorowo, praca jest dużo bardziej odpowiedzialna niż wydaje się zwykłym pasażerom) 8. lot wprowadzający i dopuszczający, podpisanie umowy i praca:) "Słyszałam że po szkoleniach można nie zostać stewardessą czy to prawda?" -->prawda jeśli nie zaliczysz lotów testowych, ale... przed szkoleniem podpisujesz umowę że w razie nie zdania, lub zmiany twoich planów ty pokrywasz koszty szkolenia, więc raczej wszystkim zależy żeby jednak się sprawdzić i dostać tę pracę jeżeli chodzi o lotnisko, to firma rekrutuje do konkretnej bazy, ale loty masz z różnych lotnisk, ja co prawda " nie marzyłam o tej pracy od dziecka" jak wiele dziewczyn, ale teraz nie wyobrażam sobie innego zajęcia, póki co...:) życzę powodzenia w dążeniu do celu, mam nadzieję że trochę pomogłam, aha przede wszystkim jesteś jeszcze trochę za młoda, firmy mają swoje wymagania co do wieku, ale w wieku 18 lat nie chciałabym być odpowiedzialna za tyle osób na pokładzie,