Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madziulka1e

skąd mam mieć pewność ze to miłość,prosze o rady

Polecane posty

Gość madziulka1e

już sama nie wiem czy to miłość i czy chce być z nim,bo moja rodzina na okrągło krytykuje mój związek bo mój chłopak to ateista a ja jestem katoliczką..

Gość madziulka1e
nie masz racji..

No tak, katolicy... :-o Kochana, chcesz być starą panną - słuchaj rodziny. Oni ZAWSZE pomagają w takich sprawach :)

Rodzina miesza Ci w głowie. Wyjedź z nim na wekend gdzieś, porozmawiaj. Przemyśl na spokojnie co do niego czujesz. Jest wiele rodzai miłości. Jak i wiele miłości, wiele szans na nią. Dziwi mnie myślenie "to ten/ta jedyna" Pomyśl za co go kochasz a za co nienawidzisz. Zrób bilans i podsumuj.

Gość madziulka1e
obciach dla rodziny itd... a chciała bym mieć ślub, wesele a boje sie że na ślub cywilny nikt nie przyjdzie z rodziny...

Gość takie pytanie
podobno wtedy nie ma sie zadnych watpliwosci, po prostu chceszz kims byc, a odejscie nie przychodzi w ogole do glowy. z reszta co Ci szkodzi byc z nim jeszcze, chyba nie musicie sie chajtac od razu? sie okaze co Was laczy.

A ukochany ma bierzmowanie ? Może przecież dla teściów no i dla Ciebie poświęcić sie troszkę i kościelny zrobić. Wątpliwe żeby rodzice nie chcieli przyjsci na slub swojej córki tylko dlatego że kłóci sie to z ich ideologią.

Gość madziulka1e
nie ma bierzmowania,a moi rodzice są bardzo dziwni a mama bardzo wierząca

Gość madziulka1e
mamy inne zainteresowania ale martwimy się o siebie wzajemnie i troszczymy zależy nam na sobie to myśle ż to raczej miłość ale rodzice mi moncą w głowie.

A ty jestes wierząca ? Pewnie przez rodziców praktykująca. Ale czy wierząca tak sama z siebie? Wzajemna troska o siebie, dbanie to silne spoiwo. Wspólne zainteresowanie to poboczne już bardziej. Nie słuchaj rodziców, oni mają tendencję do kontrolowania swojego dziecka i wiedzenie lepiej co ono chce.

Gość madziulka1e
nie mamy właśnie wspólnych zainteresowań

Istnieje coś takiego, jak ślub kościelny jednostronny. Ale coś mi tu pachnie prowokacją.

Gość madziulka1e
szczerze mówiąc to bedzie mi troche głupio przed kuzynkami,kuzynami bo oni mają wierzacych mężów i zony

Gość madziulka1e
słyszałam o tym slubie mój chłopak mówi że jak ja bym chciała możemy taki wziąść ale trzeba od górną zgode od prymasa chyba