Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala manieczka

gotować wodę na mleko 5 minut? (roczniak)

Polecane posty

Gość mala manieczka

od jakiegoś czasu zaczęłam dawać swojemu roczniakowi mleko modyf i jak na razie karnie przegotowuję wodę przez 5 min, ale zastanawiam się, czy to w ogóle potrzebne dziecku w tym wieku? Do kaszek, soczków wlewam jej wodę przegotowaną w czajniku i dotąd jej nie zaszkodziło

ponoc dla dzieci powinno sie podawa specjalną wode a nie kranówke ale ja swojemu 2 miesięcznemu dziecku gotuje zwyklą kranówe i normalnie w czajniku nie zadne 5 minut i ma się dobrze. normalie gotuj a nie cuduj :P

po co? normalnie przegotuj, po co 5 min?

Gość fhgrsxh
zeby mineraly sie wytracily (powstanie bialy osad) . Ja gotowalam malemu do 8 miesiaca, teraz leje prosto z butelki.

nigdy nie gotowałam 5 min. Dokarmiałam córkę jak była noworodkiem dopóki laktacja mi się nie unormowała i też nie gotowałam 5 min. Nawet o tym nie słyszałam :)

Gość mala manieczka
skąd to wzięłam? z opakowania dowolnego mleka modyfikowanego.

no fakycznie , na moim NAN tez jest napisane "gotuj przez 5 minut" ;) ale nie ma takiej potrzeby

Gość mimi29 kaiwo
Wody nie uzywamy przeciez z lesnego potoku zeby gotować ja 5 minut. Farmaceutyczne koncerny równiez sie zabezpieczaja co do leków,że niewolno dawac ponizej 3 roku życia niektórych z nich a lekarze przepisuja w konkretnie zmniejszonych dawkach. Dla spokojniejszej głowy przegotuj wode w czajniku chwile dłuzej niz zwykle :)

Gość Magdzianka X.
ja od urodzenia dziecku daje wode niegazowana butelkowa,gotuje ja daje troche do butelki dziecka i dolewam tej zimnej kupionej z butelki zeby mleko odrazu mialo odp.temperature-i tak jest do dzis.NIGDY NIC DZIECKU NIE BYLO!! ma 7 miesiecy zero kolek ,zaparc itp.

Gość an2anet
ja moim corcia gotuje wode niegazowana

Gość mamama27
ja daje niegazowaną typu aquarell