Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noniewiemjaktojest

czy ktoras mama byla na wizycie u genetyka ?

Polecane posty

Gość noniewiemjaktojest

Witam czy ktoras z obecnych tutaj mam byla moze na wizycie z dzieckiem z roznych przyczyn u genetyka ?

Gość ja byłam
jeśli masz pytania, to pisz;)

Gość noniewiemjaktojest
czy robil twojemu dziecku zdjecia na wizycie ?

Gość ja byłam
aha, pytasz o wizytę z dzieckiem? wiem, że genetycy robią zdjęcia

Gość noniewiemjaktojest
tak, tak chodzi o moje dziecko. Dopatrzyl sie na twarzy, ze ma grube rysy, nosek maly i szeroki, wydatne policzki i oczka jakas wyjatkowo niebieskie i twierdzi ze dzieciakowi cos jest :/ A ona sie tylko wolniej rozwija a to ze jeszcze nie mowi ? Chce wyslac corke na roznorodne badania - ale corka jest bardzo podobna do mnie jak ja bylam mala i jaka sja nie szlam na zadne badania genetyczne :/

Gość ja byłam
mimo wszystko warto to sprawdzić a co z badaniem kariotypu? jakiś konkretny zespół genetyczny lekarz zasugerował? w jakim wieku jest Twoja córeczka?

Gość noniewiemjaktojest
dodam, ze 3 wczesniejszych lekarzy potwierdzilo SLABE NAPIECIE MIESNIOWE U MOJEGO DZIECKA i genetyk rowniez potwierdzil slabe napiecie

Gość noniewiemjaktojest
nic konkretnego nie powiedzial poniewaz stwierdzil ze bez badan on nie moze haslami rzucac . dziecko ma 2 latka . zaczela chodzic 2 miesiace temu z tym ze wiadomo nie tak zwinnnie jak reszta dzieci jednak z kazdym dniem sa postepy. Procz tego ze nie mowi to wiele gaworzy ze slow zrozumialych to : auto, mama, am, papa . Jesli chodzi o reszte rozwoju : uklada wierze z klockow, wklada przedmioty do mniejszych, ma taki garnuszek na klocuszek i wklada tam ksztaltami klocki , samodzielnie pije i wiele by wiemianiac. Dziwi mnie taka diagnoza wiec a jesli chodzi o konkluzje : calosc obrazu chorobowego sugeruje u dziecka zespol dysmorficzny z kregu mikroaberracji chromosomowych ( WBS) i tyle wiem co z tej kartki od genetyka

Gość haitti
a czemu wogóle byłas u genetyka? kto cie skierował lub zasugerował?

Gość noniewiemjaktojest
neurolog wyslal bo dziecko nie chodzilo jeszcze w wieku 19 miesiecy