Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inna_od..

jakie imię dla chrześnicy ?? a Urząd Stanu cywilnego i KK ??

Polecane posty

Gość ssx
mam biblijne imię , ale daleko mi do moherów :) za to tobie jak widze blisko do końca gimnazjum :D

Gość ssx
Homosia to tak nawet swojsko brzmi :D

Gość VampireBlood
baczkoj czy jak ci tam, nie puszczam się, chyba że ze swoim wieloletnim partnerem, który chce mieć ze mną dzieci :) ty pewnie jesteś niedowartościowany i masz na imie kazio :) aha... i pewnie jesteś prawiczkiem i trzepiesz przy świerszczykach na kiblu :)

Gość VampireBlood
jestem po 20 :) ale miło, że uważacie że jestem młodsza :P

Gość ssx
ośadzam twój wiek na podstawie twoich " mocno intelektualnych " ;) wypowiedzi .

Gość miołośniczka_starożytności
a co mają tzw. mohery do tego ?? mieszkasz na terenie Polski, językiem urzędowym jest polski - to i większość imion, która nadawana w języku polskim. Np. w Polsce mammy imię Małgorzata , które ma swoje odpowiedniki: angielski - Margaret niemiecki-Margarethe francuski-Marguarette hiszpański - Margarita Większość ludzi nie nada dziewczynce imienia Margarita, tylko Małgorzata - i co wszyscy są według Ciebie tzw. moherami ??

Gość VampireBlood
ssx, ja lepiej twojego osądzać nie będę :) nie interesuje mnie twoja osoba. po prostu uważam że ładne są niepospolite imiona i tyle :) zdania nie zmienię :)

Gość VampireBlood
uważam, że ładniejsze to pierwsze :)

Gość ssx
nędza umysłowa , tylko nędza umysłowa myśli ,ze jak nada dziecku jakieś dziwaczne imię , często współgrające z nazwiaskiem jak pięść z nosem to dziecko stanie się przez to oryginalne . Owszem stanie sie ,ale nie w takim znaczeniu jak myśli matka . Na koniec - znam dziewczynę - Angelika Lizak :) albo Allan Mesjasz :D

Gość VampireBlood
a ja znam jan nowak :( zastrzelić się :) każdy ma gust jaki ma, wali mnie twoja opinia :):)

SSX Kraje skandynawskie - o tym, czy wyzwolone, czy nie - to może być temat na inną dyskusję. Kraje SKANDYNAWSKIE mają swoje JĘZYKI i swoje odpowiedniki imion. Tak samo w Hiszpanii - masz imię INES, które jest polskim AGNIESZKA. Dla Hiszpanów imię INES jest naturalne, tak jak dla Polaków -Agnieszka. I tyle.

Gość VampireBlood
podoba mi się dla chłopca bastian albo zoltan :)

Gość VampireBlood
Albo chcąc wesprzeć Grecję w jej trudnościach : Grek Zorba . Grek jako pierwsze, Zorba jako drugie.

Gość VampireBlood
podszyw, ale tylko debile sie nudza pewnie to tenb co chciał mi pojechac bajko czy jakos tak ale miałam racje, zabolało ze rozkminiłam ze prawiczek :)

I niech Ci się podoba - masz do tego pełne prawo - Twoje zdrowie. Po pierwsze - dziewczyna zapytała czy mogą być jakieś utrudnienia w nadaniu takiego imienia, ze strony USC. Po drugie - określenie "moher" - jest określeniem kpiącym, nacechowanym negatywnymi uczuciami i niestety jest stereotypowe, przez niektórych określane nawet jako obraźliwe. Masz inne zdanie - ok - przedstaw je - ale za pomocą siły argumentów, bez wycieczek ad personam.

Gość VampireBlood
wybuchłam :) sorki :) ale baskok czy jak mu tam jest gorszy :):):) ale zgadzam się z tobą każdy ma własne zdanie. Pozdrowka z Warszawki :P:P

Gość VampireBlood
nie skrzywdzić, tylko nie nazwać jasio albo grzesio :)

Gość Keczup i musztarda
Dziwne, że każdy kraj ma swoje imiona i takie imiona nadają rodzice, nie wymyślają jakichś zagranicznych, które w ich kraju pasują jak pięść do do nosa. Słyszał ktoś żeby Włosi nadali imię Pawełek, albo Szwedzi Zenek? Tylko w Polsce niedowartościowani, często biedni rodzice wymyślają jakieś cudaczne imiona, żeby dziecko było "wyjątkowe", "niepospolite", dla nich to taka przepowiednia, że dziecko skoro ma tak nietuzinkowe imię coś osiągnie w życiu bo im się nie udało..

Gość VampireBlood
sos do hambugsa, i tak każdy da jekie chce :)

Jest tyle polskich imiom które są piękne. I są to imiona "anonimowe". A co jeśli ta piosenkarka zaćpa się na śmierć? Lub popełni samobójstwo. Chodzi mi o to, że wiązanie imienia z konkretną osobą jest RYZYKOWNE. A jeśli chodzi ładne imiona dla dziewczynek to jest dużo. Proszę - tutaj masz 170 żeńskich. Nie wierze, że żadne nie jest ładne -> http://www.e-zyczenia.pl/znaczenie-imion/imiona-zenskie/ Po prostu na siłę chcesz aby była "INNA". Nietypowa, wyjątkowo. Uwierz mi - człowiek nie jest wyjątkowy przez imię. Uważam, że to nie wstyd dać POLSKIEMU dziecku POLSKIE imię. Wstydzisz się Polski?

Gość iina_od...
Nie tylko uwielbiam Tristanię i jej byłą już wokalistkę Vibeke Sterne. Chciałam dać to imię siostrzenicy na jej cześć.

Chciałaś dać siostrzenicy imię wokalistki którą TY lubisz. Ty chcesz to zrobić dla SIEBIE. Nie dla siostrzenicy/. Proszę, pomyśl trochę o tym jak będzie miała 5-8 lat i jak będzie się czuła z tym imieniem w szkole. To imię ma np. "V". Wszyscy jak usłyszą "Vibeke" będą pytać a jak to się pisze (przez W czy V)... a jak to się czyta? A potem - już widze te "Wibeka" "Vibeki" "Webike" na świadectwach, w dokumentach, w US, w ZUS. Generalnie widzę same kłopoty dla dziecka. Jakby miało jakieś polskie imie - np. Ala, Rozalia (to tylko przykłady) to wszyscy wiedzą jak się je pisze, i nie będzie problemów w życiu. Pomyśl proszę o siostrzenicy, nie o swoich gustach muzycznych (które mogą Ci się zmienić za kilka lat :D) ...

Gość inna_od...
Rodzice zawsze kierują się swoimi preferencjami - co do wyboru imienia. Nie cierpię imienia Małgorzata - a je noszę i muszę bo tacie się baaardzo podobało. Typowe Polskie imię - w Anglii, czy Francji też mieliby problem z jego zapisaniem - BA !!! Nawet z wymówieniem. Więc Twoje argumenty upadają :))

Gość inna_od...
Zresztą skąd wiem, czy ona mając 20 lat nie wyjedzie zagranicę - z takim imieniem będzie jej łatwiej, niż z Małgorzatą. Ja myślę globalnie :)

Gość Ms. Minella
"Zresztą skąd wiem, czy ona mając 20 lat nie wyjedzie zagranicę - z takim imieniem będzie jej łatwiej, niż z Małgorzatą." Skąd wiesz ze ona dożyje do 20 lat z tak głupim imieniem jakie jej wybierzesz :-O Ja myślę globalnie - to kurwa myśl racjonalnie :-O🖐️

Oczywiście że rodzice kierują się swoimi poglądami. Tylko jedni rodzice wybierają imię myśląc o wygodzie dziecka inny żeby zaleczyć własne kompleksy, fantazje (Xavier, Julitta, Izaura, nawet ktoś chcial Hitler). Pomyśl jeszcze raz o tym jakie imię będzie dla niej WYGODNE i BEZPROBLEMOWE. Dla Dziecka, nie dla Ciebie ... A tłumaczenie imion to tylko wykręt. Przecież imię Anna jest do wymówienia dla wszystkich. Mnie się już skończyły argumenty. Jak ktoś chce skrzywdzić dziecko - proszę - wola wola.

Gość VampireBlood
Ms Minella nie wiadomo czy ty ze swoim dożyjesz