Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość genowefa :)

wesele za 15tys??? czy to możliwe?

Polecane posty

Witam... Jestem zupełnie ciemna w tym temacie bo dopiero rozpoczynamy z narzeczonym całą bieganinę... Więc tak Od poniedziałku wybieramy się na katechezy przedmałżeńskie w Poznianiu-Dębiec. Ogólnie ślub planujemy na sierpień, góra wrzesień 2012r dlatego cały mój stres jest wytłumaczalny... mamy 15tys. nie chcemy więcej stracić a raczej mniej. przedstawię Wam wszystko i prosze o rady i wskazówki Sala w kostrzynie wlkp mój brat tam miał skromne wesele my planujemy około 43 osób tutaj jest o menu http://greys.domenyhosting.pl/greys/download/ menu_weselne.pdf http://greys.domenyhosting.pl/greys/download/ dodatkowe_ustalenia.pdf czy jest w ogóle szanska żeby zmieścić się w 15 tys??? jeszcze suknia i takie tam i co myślicie o menu?

Gość desperatka....................
mi nie wyswietlilo strony. hmm 15 tys. a co w tych 15 tys macie? sala wodka sala? menu?co jeszcze?

Gość dacie rade
wieksze wesela widzialem za mniej wiecej tako kwote

a co sądzicie o menu i ogólnie o opłatach?

Ja postaracie się wszystko załatwiać po kosztach i bez żadnych udziwnień to powinno starczyć.

ogólnie to dobija mnie korkowe, 6 zł od otwartej butelki

oczywiście nie będziemy wymyślać i nic kombinować, chcemy małe wesele choć rodziny mamy wielkie, ale my już razem jesteśmy 5 lat a od 2 mieszkamy razem i nie chcemy żyć dalej beż ślubu

Gość ceny nie male
da sie taniej chociaz na 43 osoby tez ciezko cos znalesc

nie nie... my jesteśmy z pod poznania no fakt do kostrzyna 30km ale tam jest super i sprawdzone miejsce i menu a nauki na dębcu, bo tylko tam znalazłam

Gość gbbn
sukienka 1 i 2 są boskie trzecia fajna. Co do jadłospisu to tragedia stanowczo za mało jedzenia! wszędzie prawie po 2 szt na osobę słuchaj jak przyjedzie taki wujek Zdzich i się wytańcuje i napije to wieczorem będzie głodny i co mu dasz? barszcz i szaszłyk? pewnie się tym nie naje... tak samo ciasto 2szt na osobę? za mało!!!

co myślicie o tych sukienkach jestem wysoka 178cm wzrostu szczupła brunetka

z ciastem nie ma problemu, można dopiec trochę, a co do jedzenia uważam, że na tak małe wesele jest dość, każdy z gości wie, że wesele będzie skromne

Gość gbbn
każdy wie że będzie skromne... więc co?:/ ktoś zje swoją porcję i będzie patrzał jak inni jedzą bo on już swoje wszamał? o albo niech swoje jedzenie z domu przywiezie jakieś kanapki na zapas :)

bez przesady wcale nie wychodzi wszędzie po dwie porcje garmażerka całkiem fajnie wygląda, ja była na weselu u brata i bratowej, ta sama sala to samo menu, ogólnie było świetnie i nikt nie narzekał

mięsko 3 sztuki na osobę garmażerka 2,5 sztuki na osobę deser do wyboru surówki dodatki sałatka 1 porcja na os ciasto 2 szt osoba kolacja na ciepło 2 szt osoba napoje 1 l osoba dodatkowo wiejski stół ale oczywiście mogę dokupić ciasta domówić trochę mięsa, choć nie sądzę żeby była taka potrzeba

jeśli znacie jakieś inne miejsca w poznaniu gdzie warto by było zrobić katechezy zamiast na Dębcu to dajcie mi znać

15tys to z jednej strony tak mizernie...a jak chcecie razem tyle wydać, to chyba na obiad rodzinny a nie na wesele prawda???

normalne wesele 43 osoby to to chyba nie jest obiad co???

te pierwsze menu jest fajniejsze

no to jest to samo :) ale ja osobiście uważam ze menu jest ok

ta pierwsza sukienka jest piekna

Gość poznanianka 67
a ja uwazam ze menu jest ok ew mozna zwiekszyc troche miesa na obiad bo wtedy kazdy głodny byłam kiedys na wiejskim weselu i zadna rewelka , a pozniej w restauracji i menu bardzo podobne w podobnych porcjach i było wszyskiego wystarczajaco

Gość PO CO WAM TAKA DROGA IMPRA
?????? Nie lepiej wyskoczyć gdzieś w świat?

Gość sukienki jednym slowem
TANDETA :o sorry

no właśnie.... dlatego ja też uważam że jest ok. czyli do tego wszystkiego trzeba jeszcze doliczyć tort, alkohol-korkowe, dj (bo chcemy dj-ja, brat też miał), suknia, garnitur, jakieś dodatkowe opłaty oj....... :(

już przerabiałam z narzeczonym że zrobimy obiad w jakiejś restauracji, skromna sukienka świadkowie i nasze mamy ale to nie wypali ja mam jeszcze 4 rodzeństwa a on 2 jak tu ich nie zaprosić i nasze rodziny są takie wielkie

Gość a u mnie
a u mnie korkowe jest 12 zł od każdej butelki( wódka, wino,inny alkohol) i co mam zrobić?