Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ona12356789

Nie lubię czytać

Polecane posty

Gość Ona12356789

Nie lubię czytać i traktuję to jako mój problem. Czytanie tak naprawdę nigdy nie sprawiało mi przyjemności. Nawet gdy udało mi się "dorwać" ciekawą książkę nie mogłam się doczekac kiedy ją skończę. Nie dlatego, że tak bardzo oczekiwałam zakończenia, ale dlatego żeby już skończyć czytać. Nawet gdy kupię gazetę nie mogę się doczekać kiedy ją skończę. Czuję wtedy, że wreszcie mam to z głowy. Traktuję to jako mój problem dlatego, że nie chcę być nie chcę być osobą nie znającą się na literaturze i która w rubryce "ulubiona książka" pozostawia puste miejsce. Dlatego często zmuszam się do czytania. Chciałabym rozmawiać z przyjaciółmi o ulubionych książkach i móc szczerze wypowiedzieć się na temat tej ulubionej. Zawsze podziwiałam dziewczyny, które wychodząc z domu zawsze miały książkę w torebce. Czytały w autobusie, w poczekalni, na przerwie w szkole. Sama chciałabym w podobny sposób pochłaniać książki i cieszyć się robiąc to. Czy jestem już skazana na awersję do literatury? Czy da się z tym coś zrobić? Czy ktoś z was czuje podobnie? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować