Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

barbiedoll

Ciąża w Anglii... czy sa jakies kobiety mieszkające w UK?

Polecane posty

Szpindlerowy-u mnie tez zaraz 40 tydzien i nic,tak samo skurcze pojedyncze ,a mloda rodzilam juz w 39 tygodniu...juz jestem zmeczona,zebra mam w kilku kawalkach chyba...:(

A to musieli pozmieniac z becikowym,moja druga sie tutaj urodzila pierwsza w Pl i sie zalapalam,no ale ciecia na maxa wiec co sie dziwic..

Witam Szpindlerowy mlyn no coz tak to juz jest z imieniami kazdy ma swoje upodobania moj synek tez ma kolege Olka ale mi sie podoba i nie bede zmieniala tylko dlatego ze popularne haha grunt ze ladne i uniwersalne. A mimo to ze byc moze staje sie popularne to mojej rodzince sie nie podoba wiec nie ma reguly. Oby tylko zdrowe dzieciaczki byly to najwazniejsze. Pozdrawiam.

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej, Karolina- ja tez juz zdania nie zmienie:-), nawet nie wiedzialam, ze imie znow wrocilo do lask, jak je wybralam, to po kims z rodziny, bralam pod uwage tez Adama, ale mezowi sie nie podobalo, no i bede miala dwoje dzieci z popularnymi imionami, trudno, ja jestem ania i mialam tylko 5imienniczek w klasie:-)nie przeszkadzalo mi to jakos. tak poza tym to mam niezlego lenia, nic dzis nie robillam, a pogoda byla ladna, wiez powinnam byla gdzies core zabrac, ale jakas umeczona jestem, do tego z dolegliwosci ciazowych doszedl mi jakis bol w nodze, mysle, ze maly uciska na jakies zakonczenie nerwu badz zyly i nie bardzo moge wyprostowac noge, eh, ja juz mam wrazenie, ze zawsze bede w ciazy i maly chyba nie wyjdzie:-)

Szpindlerowy mlyn napewno wkoncu urodzisz ja jestem w 37 tyg i tez juz nie moge sie doczekac juz bym chciala miec to za soba i ciekawi mnie juz jaki bedzie ten moj Olek. Ale 3/4 tyg szybko zleca i juz niedlugo bedzie z nami. Pozdrawiam.

Gość Szpindlerowy mlyn
Hej wszystkim, pisze tak pozno, bo nie wiem czy przypadkiem u mnie sie cos nie zaczyna, tzn mam bole co ok 10-12min, no i caly dzien odchodzil mi krwawy czop (sorry za szczegoly), mam nadzieje, ze dotrwam w domu do rana bo nie chce wydzwaniac do opiekunki do corki w srodku nocy, choc uprzedzilam ja o takiej ewentualnosci, caly czas wydaje mi sie to malo realne i wydaje mi sie, ze zaraz sie wszystko rozplynie. pozdrawiam

Witaj Majoweczko jak widac na nic nie ma regoly wspolczuje ci bo ja tez bym juz chciala urodzic. Mam juz pierwsze objawy ale nie ma skurczow wiec trzeba czekac. Powodzenia dziewczynki i trzymajcie sie.

Hej dziewczyny. No i jak tam, urodzila juz ktoras? Nam zostaje 27 dni do konca ale juz mam bole takie jakby przy miesiaczce ostatnio.. Niewiem czy tak wygladaja skurcze porodowe.. 'Przeziebienie' mi jeszcze do konca nie przeszlo, czuje sie lepiej ale caly czas mam katar i kaszel choc ju nie taki straszny.. Dzisiaj mija 13 dzien choroby ;/ Maly tak sie rozpycha ze mi brakuje czasem oddechu i nie moge wytrzymac z bolu.. Czy to normalne? Ja juz czuje ze brzuch mam rozciagniety do granic wytrzymalosci, ostatnio robi mi sie wrecz kwadratowy jak maly sie przepycha :( Torba do szpitala juz w polowie spakowana, wszystko mamy juz prawie gotowe tylko trzeba poprac ciuszki ale czekam z tym az wyzdrowieje bo nie chce zostawic zadnych bakterii na ubrankach maluszka.. No i w nasteonym tygodniu w koncu nam kurier dowiezie nowe meble, uff.. Mam nadzieje ze zdazymy ze wszystkim. Lozeczko tez przyjedzie ale na poczatku maly itak bedzie w koszyku mojzeszowym spal wiec niema pospiechu. MAjoweczko i szpindlerowy, trzymam kciuki za was. Szczesliwego rozwiazania zycze, oby wszystko gladko poszlo :*

Gość zaneta24
Witam wszystkich mam pytanko z innej bajki , nie wiem jak obliczyć dni płodne ponieważ mam róże cykle raz mam 29 dni 32 dni ,36 dni 38 dni kochałam się 4 .06 bez zabezpieczenia (do końca),okres miała mieć niby 10.06 ale nadal go brak boli mnie prawy jajnik ,czy jest możliwe że jestem w ciąży??? Proszę odpiszcie z góry dziękuję.

Poczekaj jeszcze tydzien lub dwa i zrob test :) Ciezko stwierdzic dni plodne przy tak nieregularnych cyklach.. Bylabys prawdziwa szczesciara gdybys zaszla po jednym razie bez zabezpieczenia ;)

Gość zaneta24
właśnie chodzi o to że mi tylko raz wystarczy do ostatniej ciąży miałam regularnie po ciąży mam strasznie nie regularnie myślałam że to dni nie płodne sama nie wiem co już mam myśleć .

Witajcie Ja wlasnie dzis mialam wizyte u poloznej wszystko w jaknajlepszym porzadku z tym, ze krew mnie juz zalewa na to ich podejscie. Kazala umowic mi sie za 2 tyg czyli w 39 tyg ale oczywiscie nie ma miejsc ani do poloznej ani do lekarza co dla mnie jest absurdem jakims. Pierwszy wolny termin 6 lipca a termin mam na 2 lipca. Dala mi jakis numer do szpitala i tam mam sprobowac sie umowic na wizyte pzreciez to chore jest. Juz sama nie wiem co mam robic ale doprowadzaja mie do szalu tym systemem. Pozdrawiam dziewczyny i dzieki za wysluchanie moich zalow.

Gość Szpindlerowy mlyn
hej wszystkim, jak sie pewnie domyslacie jestesmy z malym w domu, wazyl 4050 i ma bardzo bujna czuprynke:-) co do porodu, bylo bolesnie ale sprawnie , w koncu nie dostalam zadnego znieczulenia, wszystko w pelni naturalnie, ale za to parlam tylko 8 min. nie bylam nacinana ani nie peklam ale i tak jestem troche obolala. Pozdrawiam wszystkich i majoweczka-Tobie zycze szybkiej akcji-wiem jakie to denerwujace czekac na porod

Witam Gratuluje synka :-) Ja tez mialam malo wizyt nawet chyba nie 7. I za bardzo mnie to nie martwi z tym ze wrazie co musi mi polozna ustalic to wywolanie i troche sie tym stresuje. Cos musze wymyslic Pozdrawiam.

Karolina -jedz na odzdzial i powiedz ,ze znalazlas troszke krwi,albo ze masz wrazenie ,ze cos z Ciebie polecialo..moze cos zrobia ...czasami trzeba zagrac w dobrej sprawie :)

Witam Majoweczka nie bede narazie takich rzeczy robic bo nie ma potrzeby haha jutro zaczynam 38 tydzien. Dzis zadzwonilam do przychodni i trafilam na normalna osobe ktora wziela moje dane i powiedziala ze polozna do mnie oddzwoni zeby sie umowic. Nie zbyla mnie jak inne baby, wiec jest nadzieja ze cos sie zalatwi a jak nie to jak minie 41 tydzien zadzwonie do szpitala i powiem co i jak.... ze polozna nie ma dla mnie czasu i zeby oni mi powiedzieli co mam robic nie bede sie na zapas martwic mam nadzieje ze sama urodze do tego czasu. Pozdrawiam.

GRatuluje synusia :) Kurcze jakby mi sie taki duzy urodzil to polowy ciuszkow bym nie zalozyla bo kupilam pare do 3.5kg ;) Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne ze zoladek boli w ciazy? Juz 3 wieczor z kolei tak mnie skreca z bolu przy kazdym ruchu malego ze placze jak dziecko :( Nie moge nawet zjesc kolacji z tego bolu.. Raz jak juz bylo tak ze sie ruszac nie moglam to dopiero mi przeszlo po paracetamolu.. Rano ok 6 sie budze taka glodna ze mnie wykreca i potem w dzien jest ok.. I tak juz 3-4 dni z kolei.. Masakra jakas po prostu a w piatek dopiero wizyta u poloznej, niewiem jak to zniose.. eh

Witam 🖐️ Przeterminowana i po szpitalu...:) Zapis mam dobry inne badania tez,macica cwiczy caly czas,a godzina zero narazie nie wybija..jak urodze to napisze ! Pozdrawiam !

Gość muminek 36
Codziennie Was czytam i nie mogę się juz doczekac kolejnych bobasów :) A moja mala dzisiaj ma "już" 23 dni :) Byłam dzisiaj w klinice żeby sprawdzic malej wagę, karmie piersią i bałam się że mała nie dojada, no ale ładnie przybiera więc jest ok. Ale mam inne zmartwienie, pielęgniarka powiedziała że wydaje jej sie że Julcia ma jeszcze trochę żołte oczy po żółtaczce (a juz nie powinna miec) i umówiła mnie na spotkanie w szpitalu na badanie krwi. Jestem trochę wystraszona, idziemy w piątek i mam nadzieję że wszytko jest i będzie ok. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę powodzenia :)

Dwa dni po terminie i zadnych symptomow tylko kilka skurczy...nigdy nie mialam nie regularnych okresow ani nic,jestem juz zalamana kompletnie...:( Jak sie nic nie wydarzy to 27 mam isc do poloznej na spotkanie o wywolaniu...:( czyli 6 dni...

Witam Muminek 36 nie martw sie na zapas napewno bedzie wszytsko dobrze a najwazniejsze ze wogole sie zainteresowali i skierowali na badania, trzymam kciuki. p.s. jak ten czas zasowa juz 23 dni wow. Majoweczka09 no juz masz blizej niz dalej wiem ze ciezko tak czekac mam to samo ale mi zostalo 11 dni do terminu bo mam na 2 lipca. Tez bym juz chciala miec to za soba, ale staram sie nie myslec za duzo choc nie zawsze sie da. Pozdrawiam was cieplutko. Buzka.

Gość Enfield
Witam czy są tu mamy z enfield ? Mam rocznego synka i szukamy kogoś na wspólne spacery pogaduchy:-) pozdrawiam

witam kobietki :) kurcze jak wasm fajnie ze to juz tak blisko :) Mi zostalo 2 miechy jeszcze chociaz z perspektywy czasu nie wiem gdzie te 7 miesiecy mi ucieklo :) Wyprawke dla maluszka mam juz prawie ze gotowa ,brakuje mi tylko lozeczka i bedzie wszystko...czy ktoras z Was kupila moze monitor oddechu? chodzi mi o ta mate co sie wklada pod materacyk