Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjfksdfkhdsf

Czy jest tu ktoś kto zna się na podstawowych zagadnieniach PRAWA?

Polecane posty

Gość kjfksdfkhdsf

Witam, czy jest tu ktoś, kto ma do czynienia z prawem? Chodzi mi tylko i wyłącznie o podstawowe pojęcia, także nie poszukuję prawnika tylko choćby studenta pierwszego roku prawa, który mi odpowie na jedno proste pytanie :)

Gość blablabla....
masz dziwne wyobrażenie o studentach I roku prawa. Może po prostu zadaj to pytanie

Gość o wow :D wow
jest tu taki jeden choleryk co sie na wszystkim zna może ci odpowie i przy okazji zbluzga

Gość kjfksdfkhdsf
A co masz jakieś kompleksy? A wiec moje pytanie brzmi: mam do napisania pracę kontrolną na temat podziały wykładni prawa i jednym z podziałów, jest wykładnia ze względu na SPOSÓB PRZEPROWADZANIA informacji.. nie jestem pewna, czy chodzi o podział na racje lingwistyczne, systemowe i funkcjonalne? Bo nie jestem pewna, a takiego pojęcia jak przeprowadzanie informacji nie mogę znaleźć w książkach, w necie też nic nie ma...

Gość kjfksdfkhdsf
o wow :D-dokładnie haha :D

wykładnię ze względu na sposób jej przeprowadzania dzielimy na językową systemową i funkcjonalną. i to nie jest ze wzg na sposób przeprowadzania informacji a sposób przeprowadzania tej wykładni właśnie ;P

Gość kjfksdfkhdsf
A może tak a może nie, a może tak a może tak a może nie, kto to wie... :D Dzięki, tak też myślałam :) przepisywałam konspekt pracy od kumpeli i podpunkt brzmiał: rodzaj wykładni ze względu na SPOSÓB PRZEPROWADZANIA INFORMACJI :P także może po prostu źle coś zapisała, bo też nie słyszałam o czymś takim jak przepr. informacji :D Mam też podział ze względu na wynik (wydaje mi się, że chodzi o wykładnię rozszerzającą, zwężąjącą i literalną) i ze względu na podmiot, to wiem , że biega o autentyczną, legalną itd........

Gość kjfksdfkhdsf
Dzięki :) studiowałam kiedyś przez rok administrację i teraz po długim czasie zachciało mi się iść do szkoły na technika adm. tylko nic już nie pamiętam :D Pozdrawiam :)