Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Milena20

Czy w obecnej rzeczywistości napewno warto sie szanować?

Polecane posty

Naszła mnie taka refleksja że chyba jednak nie warto... może lepiej nie patrzeć na konwenanse i używać życia? czy w ogóle jest gwarancja że ktoś doceni to "szanowanie sie" bardzo wątpliwe Co o tym sądzicie?

a ja uważam, że nie ma sensu podciągać swojej moralności pod czyjekolwiek standardy. Każdy powinien zyć tak żeby sam z sobą czuł się dobrze.

Ksiądz wczoraj powiedział, że śmierć nie jest tak naprawdę końcem, końcem jest grzech. Przemyśl to sobie. Podobnie niektórzy mówią, że śmierć jest lepsza niż zdrada, złamanie zasad.

Gość hmmmmmmmm............
a co rozumiesz przez szanowanie się?

Każdy ma swoje zasady, te które ty komuś narzucasz mają niewiele wspólnego z "łamaniem zasad".

No przykro mi że Cie dołuje BSA ale tak jakoś mnie naszło dzisiaj... ja też narazie nie umiem inaczej Fiku ale zastanawiam sie do czy dobrze na tym wyjde, czy poprostu nie okaże sie że za jakiś czas nie bd żałować

Gość taki jeden facet 27
Zawsze warto się szanować też mi pytanie. To podstawa bycia człowiekiem Pytanie tylko dlaczego ty korzystanie z życia uważasz za brak poszanowania ? Przecież można korzystać z życia szanując siebie

"fiku mikuuu- Rozumiem że dla ciebie honor jest ważniejszy od życia?" nie, jakbym dla ocalenia życia własnego i bliskich musiała zachowac się niehonorowo zrobiłabym to, czasem zdrowy rozsądek jest ważniejszy :)

Przez szanowanie się rozumiem np to że nie umawia się na niezobowiązujące spotkania

Milena - to zastanów się czego bardziej byś żałowała. To Ty masz się z samą sobą dobrze czuć, innych i tak na dłuższą metę nie obchodzimy.

Taki jeden facet, bujne życie uczuciowe to tez np korzystanie z życia bez wyczekiwania na księcia który może nie nadjechać

Milena - spotykać się jak najbardziej można, to co na tych spotkaniach będziesz robić to już Twoja sprawa, ale nigdy nie wiadomo kto tym księciem będzie.

Gość taki jeden facet 27
dalej nie rozumiem gdzie tu brak szacunku ? Jeżeli w niezobowiązujące spotkanie wchodzisz świadomie to dlaczego nie ? Brak szacunku dla siebie jest gdy wejdziesz w taki "układ" znając zasady ,a potem będziesz skomleć o uczucie np. Przecież nie umawiasz się z kimś z musu tylko dlatego że tego chcesz.

Milena jasne, że warto. Nie warto jednak patrzeć na to czy ktoś to doceni. Szanować siebie dla samej siebie jest ważne. Żyć tak żeby nie musieć niczego żałować i niczego się wstydzić.

Mimo wszystko uważam, że szacunek do siebie to własne zasady których umiemy bronić - jakie by one nie były.

Gość zxcvbmnbvc
wolny wybór - jedno życie bez możliwości powtórzenia z finałem obsadzonym śmiercią ;)

mam 11 lat szkoły Tomasz Edison chodził do szkoły chyba ze dwa lata, a był jednym z największych wynalazców.

Gość taki jeden facet 27
Moorland dobra definicja trafnie to ujęłaś

Obawiam się Loo, że ani ty ani nasz artysta co rysował swastyki w zeszytach nie zaliczacie się do tej ligi...i to dość dawno było, jak na poziom ówczesnej wiedzy to sporo w tej szkole siedział.

a mnie właśnie takie dawanie dupy niezobowiązująco właśnie kojarzy sie z nieszanowaniem... żyję wg zasad właśnie takiego zdania chyba potrzebowałam tylko czy czasem nie omija nic ciekawego? pókim młoda

wiesz, mnie też pewnie sporo omija, ale jeżeli człowiek sam w sobie nie jest czymś zainteresowany to żadna strata. Poza tym dobre samopoczucie to dużo lepsza sprawa niż nie ominięcie czegoś co od początku nie wydawało się interesujące.