Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamunia córeczki

Budzenie w nocy - pomocy!!!!

Polecane posty

Gość mamunia córeczki

Moja córeczka ma 1,5 roku zawsze spała sama w swoim pokoju, a teraz jak ją uspie i odłoże do jej łozeczka spi godzine a potem sie budzi i krzyczy "mamo" i tak przez całą noc. jak spi z nami to jest ok,ale jak ja odlozy sie do łózeczka to placz. jest tak od tygodnia. Nigdy wczesniej nie mielismy problemow z jej spaniem. Probowalismy chyba wszystkiego i nic. o co tu chodzi? czy ktoras mama tak miała- jak sobie poradzilyscie z tym.

Gość matka mamuska
moze się czegoś przestraszyła.....i jak usypia strach wraca..

Gość mamunia córeczki
na rekach spi, ale jak ja odkladam placz. co robic

Gość matka mamuska
a ma juz wszystkie zęby???? może brzuszek boli,,,albo tak jaknapisalam wyzej,,,, mój brat tak miał,, po wizycie w szpitalu,

Gość mamunia córeczki
zebow ma 16 i narazie nic wiecej nie widac, jestem wykonczona co noc to samo

Gość mamunia córeczki
może jakasmama cos podpowie

Gość mamunia córeczki
na całą noc? moze inne pomysły

Tak, lampkę na całą noc.. są takie małe lampki, zwykle dające ciepłe żołte światło, przytłumione, delikatne.. kup taką lampkę, i zostaw uchylone drzwi od pokoju, jak się obudzi i zacznie płakać, to trzeba do niej przyjść, pogłaskać, uspokoić i zapewnić że wszystko jest w porządku, i mama z tatą są obok i nic jej nie grozi. W ciemnym pokoju będzie się bała,i nic nie pomoże.

Hmm a tak przyszło mi do głowy, czy ona ogląda telewizję ? albo ma jakieś gry typu konsola, czy cokolwiek komuputerowego? wrażliwsze dzieci bardzo emocjonalnie reagują na bombardowanie bodźcami z telewizora czy komputera, 1,5 roczne dziecko już powinno coś mówić, może spróbuj są wypytać czego się boi, najlepiej wtedy jak płacze, w dzień może nie pamiętać.

Gość mamunia córeczki
w nocy była lampeczka i uchylone drzwi i tak płakała, niewiem chyba coś sie jej sni. Bajki faktycznie oglada ale tylko około godziny dziennie,a na gry itp jest za mała. chyba kupie jej melise.

usypiasz ją - tu jest problem usypia na twoich rękach, przenosisz ją do łóżeczka zasypia pamietając ze jest przy tobie, budzi sie i nie ma ciebie to cię woła naucz ją zasypiać samodzielnie w łóżeczku. problem sie skonczy :)

Gość mamunia córeczki
meaaa - próbowałam żeby sama spała w łózeczku i nici z tego. teraz zasypia w naszym łóżku wtulona we mnie - nie bujamy, ani nie chustamy, poprostu leze przy niej, a potem ją zanosze do łóżeczka

no to widzisz w czym jest problem. jakbym zasneła na kanapie a w srodku nocy obudziła sie w innym łóżku tez by mi cos nie pasowało ;)

Gość mamunia córeczki
dzis sprobujemy zasypiania w łózeczku? niewiem jak sie do tego przygotowac

Gość adzia1982
niekoniecznie-syn 21 miesięcy tak zasypia i śpi całą noc,zaś córka 8 miesiecy masakra....a tak samo chowani ja zostawiam synkowi butelkę z wodą do picia w łóżeczku ,jak się obudi napije i po kłopocie....

Gość martwiąca się mama
moja mała ma rok i 4miesiące i też kiedyś zasypiała koło mnie na tapczanie a potem ją przenosiłam aż pewnego razu włożyłam ją do łóżeczka bo na łóżku u nas wariowała i usnęła... tyle że musi być światełko bo boi się ciemności... teraz wieczorem kładę ją do łózeczka pije mleko a do mnie to "papa" mam sobie iść :) i po chwili śpi :) oczywiście ze swoim pluszowym "noniem" (słoniem) :-)

Gość mamunia córeczki
up

Gość mamunia córeczki
dziś w nocy była masakra, ale zasnęła sama w łóżeczku, jak sie przebudziła nie wzięłam jej do nas stałam przy łóżeczku ponad 2 godziny, aż wkońcu zasnęła- podobno nie trzeba ulegać dzieciom. zobaczymy jaka bedzie dzisiejsza noc :/

Gość czarna rzepa123456
No i spróbowałaś usypiania w łóżeczku? Ja spróbowałam kiedy mały miał ok. 9 miesięcy. Po kąpieli dostał kaszę z butli i trochę go poprzytulałam. Jak już chciał mi się wyrwać z rąk ( z moich uścisków) i najchętniej od nowa zacząłby się bawić to włożyłam go do łóżeczka, powiedziałam że jest pora spania, włączyłam kołysanki, zgasiłam światło, zapaliłam lampkę i usiadłam na łóżku obok łóżeczka. Mały przewracał się z jednej strony na drugą, czasem stawał przy szczebelkach i chciał żebym go wyjęła, ale wtedy głaskałam go po główce, uspokajałam i siadałam znowu na łóżku. Pierwszym razem usnął po 48 minutach, ale z każdym następnym dniem było coraz szybciej. Aktualnie nie stosuję tego, bo mały zrezygnował z drugiej drzemki i pada ok. 19-tej podczas picia kaszy...

Gość mamunia córeczki
czarna rzepa!- ile ma teraz, ze nie spi? tez chcia lam zrezygnowac z drzemki, ale ona sama kladzie sie na podusi i woła aaaaaaa... chodze jak neptyk jeszcze troche i kojtne. w nocy właśnie robiłam tak jak ty siedziałam(na podłodze) obok łóżeczka ona walała się połóźeczku i plakła ale jej nie wyjęłam tylko głaskałam po policzku po 2 godzinach usneła, po czym gdy tylko chciałam wstac i wyjsc sie budziła, więc stałam nad łóżeczkiem do skutku no i przed piątą sie połżyłam , myślałam że pośpie troszke ale 6:50 mała wstała jak nowo narodzona . Próbowałam w nocy dac jej pić , mleko, ale nie chciała. Niewiem o co jej chodzi chyba przeleje jej wosk.

Gość Meaaa ma rację
znowu sie zgadzam z meaaa :-) no i lampka bedzie super. ja polecam.