Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aneczka86

ząbkowanie - jaka kolejność??

Polecane posty

Moja 8-miesięczna córcia od jakiegoś czasu ma jedynki na dole, a teraz już prawie "na wierzchu" jest górna lewa dwójka... Starsza córcia miała najpierw wszystkie jedynki...

mój 10mies. syn ma dolne jedynki i górne dwójki. Skąd pomysł, że wszystkim dzieciom zęby idą tak samo? Moja pediatra twierdzi, że widziała dzieci z pierwszymi trójkami i też jest ok.

Gość Gosiaczkowo-
u starszego: dolne dwójki, dolne jedynki, górne dwójki, dolne trójki, górne jedynki u młodszego: górne jedynki, dolne jedynki, dolne trójki, dolne dwójki i dalej nie wiem

Gość Gosiaczkowo-
dalej nie wiem w sensie, że nie ma jeszcze

Gość 26 mc PRAWIE
u nas bylo to samo, najpierw 2 na górze a potem 1

Gość dentdenti
zwykle wygląda to tak : 6-8 miesięcy pierwsze pojawiają się zwykle dwa dolne siekacze przyśrodkowe; 7-9 miesięcy zaczynają wyrzynać się górne siekacze przyśrodkowe; 9-13 miesięcy pojawiają się siekacze boczne, dolne wyprzedzają górne; 12-15 miesięcy wyrzynają się pierwsze trzonowce mleczne (na tym etapie dziecko ma 12 ząbków); 16-18 miesięcy wyrzynają się kły również dolne wcześniej niż górne; 20-30 miesięcy wyrzynają się drugie trzonowce, uzupełniając pełen zestaw zębów mlecznych. ale mogą być rozbieżności:))

Gość mamamama27
mój mial 1 górnego lewego i 1 dolnego prawego najpierw...

Gość A.............A
moja córka miała najpierw cztery dolne- dwie jedynki i dwie dwójki. Potem wyszły górne jedynki, po nich górne dwójki, a teraz wychodzi dolna czwórka. Mała ma rok a ząbkować zaczęła w wieku 9mcy.