Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marinkapo

Kiedy zaczac kompletowac wyprawkę?

Polecane posty

Gość asdfghyt
Ja kompletowałam od początku. Nie wierzę w zabobony kompletnie, co ma byc to będzie. Jak wróciłam z dzieckiem ze szpitala już czekało na niego łóżeczko z wypranąi wyprasowaną pościelą, ogólnie wszystko gotowe. Nie wyobrażam sobie leciec z porodówki na zakupy z dzieckiem pod ręką i nic dla niego nie miec. A później jeszcze wszystko poprac, poprasowac a dziecko na golasa przez tydzień, bo zaboony. :P A po za tym, nie stac mnie to aby jednorazowo wydac 10 tys. na wyprawkę w jeden dzień. Przez całą ciążę wszystko pomalutku kompletowałam. :) Jakoś jak się pierwszy trymest skończył. :)

Gość ja już część mam
Do tego dochodzi jeszcze kondycja po porodzie, po pierwszej ciąży miałam CC czułam się świetnie tydzień później byłam na zakupach miałam wtedy więcej kasy więc i mogłam iść do sklepu i kupić co chciałam . Teraz z kasą gorzej więc wybieram oglądam i szukam okazji, i co ciekawe np ostatnio na allegro kupiłam mega pakę nowych rzeczy 40 sztuk coccodrilo i mothercare z metkami za 250 złotych, teraz już błędu nie zrobię aby kupować nieprzemyślanie. Do tego teraz też będę mieć CC jestem już starsza o 8 lat, nie wiem jak się będę czuć , po może będę chcieć odpocząć a nie latać po sklepach.

Gość rtgikkk
Faktycznie, zapomniałam o wzroście VATu na ubranka i obuwie dziecęce od nowego roku. Ale bez sensu jest kupować wszystkie ciuchy do końca roku jak dziecko rodzę w maju???? "Jeszcze do końca roku utrzymana zostanie preferencyjna 8-proc. stawka VAT na ubranka dla niemowląt i buty dziecięce. Obniżony VAT zostanie zlikwidowany dopiero od 1 stycznia 2012 r. Tak zdecydowali posłowie w piątkowym głosowaniu nad nowelizacją ustawy o VAT. Na niezgodność krajowej stawki preferencyjnej na odzież oraz dodatki odzieżowe dla niemowląt oraz obuwie dziecięce wskazał Trybunał Sprawiedliwości UE (C-49/09)."