Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona w temacie glukozy

Jak się robi test glukozy 75 g?

Polecane posty

Gość zielona w temacie glukozy

Chodzi mi o to czy mam ze sobą wziąć oprócz glukozy wodę do rozpuszczenia ikubek czy tylko samą glukozę i w laboratorium mi to rozpuszczą? Czy te 2 godz muszę tam siedzieć na miejscu czy mogę iść na miasto?

Gość co do anty hbs:
kubek i wodę dali na miejscu. Wypiłam a potem siedziałam w poczekalni i miałam dwa pobrania krwi -po 1 godz. i po 2godz. Nie powinno się chodzić bo ruch spala glukozę i wynik może wyjść niewiarygodny.

Ja nie miałam ze sobą nic, wszystko dali mi na miejscu gotowe do wypicia. Paskudztwo. Miałam siedzieć tam przez caly czas ale i tak sobie poszłam :)

musisz siedziec niestety te 2 h na tylku.... a ja robilam tak ze w butelce po malej wodzie rozpuszczalam szklanke wody z glukoza i dodalam cytryne (polecaja ja nawet lekarze bo tego ulepku nie da sie pic samego) i szlam do perzychodni pobierali krew na czczo potem w ciagu 5 min wypija sie to psakudztwo i czeka 2 h i pobieraja krew na obciazenie

Gość mamama27
wody nie bierz - dadzą - weź za to cytryne - można wcisnąć do tej wody i pomaga - bo normalnie idzie wymiotować jak to sie pije - i znam kobiety w ciąży co wymiotowały - i potem musisz siedzieć - niemożesz za bardzo chodzić bo wtedy spalasz cukier - więc weź jakąś książke albo gazete bo 2 godz na stołku cie czeka

a ja wypilam w domu i poszlam spac jeszcze na godzinkę , potem pojechalam do lbolatorium na pobranie krwi :D tak najlepiej

nie , nie pobierali nic przed badaniem :P wczesniej mialam pobieraną krew na morfoligie i takie tam jak przy kazdj ciązy a przed wypieciem to nie

Gość potwierdzam trzeba siedziec
w przychodni :/ Natomiast to czy dadza CI glukoze zalezy od przychodni, do niektorych trzeba samemu zaniesc. A i nie panikuj na zapas ;) Ja sie naczytalam o wymiotach, zaslabnieciach itp. i sie balam tego badania. Okazalo sie, ze glukoza z cytryna mi wrecz smakowala i po wypicu czulam sie o niebo lepiej niz jak bylam na czczo. Takze to kwestia osobnicza.

wziełam cytryne... wypiłam z cytryną. 5 minut później byłam cała do przebrania :P nie przyjęło sie :P

własnie najlepiej wziąć sobie cytrynkę tam wyciś. a co do tego czy trzeba siedzieć tak i radzę siedzieć bo oprócz tego że spala się glukozę jeśli wykryją ci cukrzyce tak jak mnie to może zemdleć i będzie trzeba insulinę podać, więc na mieście może być niebezpiecznie powodzenia!

Gość co do anty hbs:
w sumie piłam glukozę 3 razy i zawsze bez cytryny. Słodki ulepek ale da się wypić.