Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dinnanna

Co podać gościom na roczku synka i w jakiej kolejności??

Polecane posty

Gość Dinnanna

Bardzo proszę o radę. Chodzi tu oczywiście o poczęstunek.

Gość apachoolin
Podaj zupe np.pomidorowa, z jakas bazylia i parmezanem tartym, zeby bylo wytworniej, potem lasagnie albo pieczen, do tego salatke z salaty albo salaty, ogora, pomidora, oliwek, z jakims sosem na oliwie i occie, a potem tort, owoce, herbata, kawa.

Gość goróokaw
a urodziny to sa dla gości czy dla dziecka i dzieci? ludzie, ogarnijcie się

Gość zalcgurke
Wiadomo, ze urodziny sa dla dziecka,ale chyba nie zaszkodzi, jak goscie tez cos dostana, a nie beda siedzies o suchym pysku kilka godzin. To chyba nie jest nadludzki wysilek - podac jakas ciepla potrawe, np.chili con carne z bagietka

Gość mamama27
u mnie była kawa i tort na początek, poźniej kurczak i warzywa na patelnie: kurczak z piekarnika w róznych marynatach zaworeczkowany dzien wcześniej, warzywa kupne wrzuciłam na patelnie a potem jeszcze miałam strogonowa - na stole tradycyjnie: ciasta, sałatki: jarzynowa i śledziowa itp moje rady: zrób coś co nie ubabrasz się i nie wymaga czasu od ciebie, ja miałam odrazu stół zastawiony, żeby nie kroić i stoić jak przyjdą wszyscy, dużo talerzy itd zwiozłam żeby nie trzeba było ciągle myć i ja kurczaki postawilam wcześniej tylko wyjąć i podać i tak samo z strongonow albo bigos - podgrzewasz tylko - nie miałam czasu na zupy i bawienia się w jakieś wielkie dania, musiałobyć szybko i takie coś raczej każdemu smakuje aaa i dużo balonów i u nas świetnie sie sprawdziła świeczka z fontanną - jest na allegro albo kuknij na you tube - jakaś wirująco grająca się nazywa - synek był zachwycony - goście też :)

Gość mamama27
no na roczku u mnie było 1 dziecko i sami dorośli - synek jeszcze niema kolegów jakiś bliskich więc podawałam co dorośli zjedzą

Gość goróokaw
wiesz, mi sie wydaje ze urodziny to taki magiczny dzień w życiu dziecka. Dla mnie najwazniejsze było aby dziecko miało coś super do jedzenia, coś ładnie przygotowanego itp, dziecko i dzieci które na urodziny przyszły. Goście owszem, tez powinni dostać ale do cholery pytanie w jakiej kolejności mnie rozbraja....

ja w sobotę robiłam roczek. Na stole były różnego rodzaju ciasta,ciasteczka,cukierki czekoladowe,żelki itd. Do jedzonka podałam pieczone udka kurczaka,ryż z warzywami,sałatkę,potrawkę z cukini,mieszankę chińską. Do tego białe i czerwone winko. Potem był tort i szampan. Salon udekorowany był balonami,wstęgami. Każdy dostał czapeczkę.

I na roczki przyszła kolej...po 18.komuniach,chrzcinach....weselne impry,ehh...i po co to? W zupełności wystarczyłoby przyjęcie na słodko,oczywiście z tortem w roli głównej

Ja na roczek podałam pieczonego kurczaka, polędwiczki wieprzowe panierowane i bigos jako jedno danie. Później odsmażane pierożki. Na stole były zimne potrawy typu sałatki, tatar, wędlina, ryba w brzoskwiniach, jajka w majonezie plus ciasta, cukierki, owoce. Oczywiście później tort z 1 świeczką, zrobiłam ładny taki wymyślny.

Każdy niech robi jak uważa :D Ale nie rozumiem po co robić z roczku komunii. Czy to już nie wystarczy tort,ciasta,owoce? Nie dziwię się ze dzieciaki chcą na komunię komputery skoro dorośli są gorzej jak dzieci.