Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nie chce mi sie logowac

fotelik samochody-prosze o rady

Polecane posty

moj maluch niedlugo skonczy 9 mies powoli sie zastanawiamy nad nowym fotelikiem. Ale problem pojawil sie juz teraz, maly krzyczy, wygina sie wstaje, nie chce juz siedziec w tym malym foteliku. czy moge juz teraz mu kupic wiekszy fotelik? siedzi sam od ok 5mies a na chwile obecna zaczyna chodzic. podpowiedzcie jakie foteliki sa dobre, czym sie kierowac przy zakupie itp. prosze o porady

Gość nie podaje dzis niku
ja mam taki od 9 do 18 kg Patti , jestem zadowolona

Ja mam 0-18 i jest fajny. Lolcia w nim jeździ od jakiś 3 tygodni. Natomiast musze kupić foteliki dla starszaków i mam problem bo chcialam takie z pasami wlasnymi a tu się okazuje ze takich nie ma i powyżej 15 kg już trzeba zapinać pasami samochodowymi. Strasznie to niewygodne bo mamy spore auto- wysokie, a ja jestem niska i jest mi okropnie niewygodnie ich zapinać :( W twoim przypadku to taki 9-25 będzie chyba fajny. Zobacz sobie z tego przedziału na allegro. Mnie się kilka podobało jak niedawno oglądałam. Mają wkładkę dla mniejszego dziecka, kilka pozycji regulacji oparcia wiec maluch może w nich spać, no i regulowane pasy wewnętrzne. A gdyby mógł ktoś polecić coś 15-36 to byłabym wdzięczna. Na razie wiem ze kupie te graco z disneya, ale potrzebuje 2 zestawy i nie wiem co jako drugi wybrać.

Gorąco polecam stronę fotelik.info !!!!! Można tam znaleźć wszelkie informacje na temat fotelików - kiedy zmienić, jaki wybrać itd.Komfort dziecka i estetyka fotelika samochodowego, owszem, są istotne, ale najważniejsze jest bezpieczeństwo dziecka.

Fajnie tylko ta stronka jest jakaś nie specjalnie aktualna. Modele z 2004 roku sa ale tych najnowszych już nie ma i w zasadzie jak wpisalam graco i przeglądam allegro to tylko te junior maxi sa w testach a calej reszty nie ma za to wszystkie wymienione w testach już nie sa dostępne na allegro. Myślę, ze takie rzeczy powinny być aktualizowane bo tak to w zasadzie w niczym nie pomaga.

Ja myślę, że to nie jest kwestia aktualizacji, lecz dostępności informacji. Jeśli firma nie przeprowadziła testów to takich informacji NIE MA. Tutaj są wyniki testów fotelików przeprowadzonych w 2011 http://fotelik.info/pl/testy/2011/ocena/malejaco/index.html Testy są bardzo drogie i nie każdego producenta na nie stać. Poza tym jeśli ma się jakiekolwiek wątpliwości zawsze można napisać maila. Ja tak zrobiłam, miałam wątpliwości co do montowania fotelika i odpowiedz otrzymałam prawie natychmiast.

też polecam maxi-cosi, mój synek od 10 miesiąca jeździ, bo podobnie jak Twoje dziecko nienawidził tego małego, tyłem do kierunku jazdy, teraz wszystko widzi i jest mu wygodnie.

dzięki :) A wyjaśnij mi jeszcze jedno. Znalazłam foteliki Nania mają 3 w bezpieczeństwie no i są wymienione rożne rodzaje ale ich nie ma na allegro. Za to na allegro jest Befix, którego nie ma w testach. Jak to mam rozumieć? Czy te Nania to bedzie wszystko jedno i to samo? Bo wcześniejsze modele mają prawie identyczne oceny w testach.

Gość ewagratra
Poniżej masz stronę z linkami do sklepów z fotelikami http://goo.gl/9aWxB Foteliki to podstawa podróży z dzieciakiem!!!!:)

Gość zasadniczo to dziecko powinno
jak najdluzej jezdzic tylem do kierunku jazdy... Trudno, ze mu sie nie podoba i nie widzi, bezpieczenstwo wazniejsze.

wiem ze powinno jak najdluzej, ale co mam jezdzic z krzyczacym dzieckiem w samochodzie? duzo jezdzimy wiec musze cos z tym zrobic i kupic juz inny fotelik. maly siedzi caly czas na przednim siedzeniu zeby bylo lepiej widac ale ostatnio nic nie pomaga (mam wylacznik poduszki).

Autorko, może dziecku jest za gorąco? Może spróbuj zawiesić na rączce fotelika, jakieś zabawki, albo przyczepić jakaś zabawkę do tylnego siedzenia, tak, żeby syn się nie nudził... Popróbuj zanim zmienisz fotelik na większy, foteliki obejmujące większy przedział wagowy zwykle wypadają w testach o wiele gorzej.

Cześć. Ja moja corke przesadziłam już w 9 miesiacu do fotelika maxi cosi tego co sie położenie reguluje, ze dziecko moze sobie leżec :) też jest w postaci kubełka ale większego a jak siedzi to jest normalny fotelik ktory zapina sie przodem do kierunku jazdy, ale plusem jest to, jak wczesniej napominaalam, ze mozna wystopniowac sobie położenie dziecka, np jak śpi :) a jak ukonczyła 3 latka, zakupilam fotelik RECARO, są tez z wkladka dla najmlodszych, ale o to bys musiala juz zapytać w sklepie.

---> wiosenna mama Nie każdy fotelik, będzie pasował do Twojego samochodu. Przed zakupem, trzeba fotelik przymierzyć, żeby się zorientować, czy możliwe jest stabilne, prawidłowe zamocowanie fotelika. Trzy różne foteliki o tej samej ocenie bezpieczeństwa, mogą zupełnie inaczej sprawdzić się w Twoim samochodzie - także nie jest wszystko jedno, który wybierzesz. Jeśli znalazłaś dwa foteliki, które załóżmy, że pasują do Twojego samochodu, mają identyczne oceny bezpieczeństwa a jeden jest prawie 4 razy tańszy, no to nasuwa się jeden wniosek, prawda? Swoją drogą, za 700 zł na pewno da się znaleźć lepszy fotelik niż taki, którego ocena to zaledwie "3"...

Gość Meaaa ma rację
ja polecam chicco proxima 300 pln na allegro, synek siedzi w nim juz od 7 miesiaca. jest bardzo dobry.

Meaaa ma rację Wtydziła byś się... dałaś 300 zł i porponujesz taki zakup kobiecie, która chce dla swego dziecka jak najlepiej? Wiesz że nie kupuje się uzywanych fotelików? Maxymalna żywotność fotelika dla dziecka by go używać, to 5 lat, po 5 latach nie jest już tak wytrzymały. Poczytaj troche i zmien fotelik dla swojego dziecka zanim okaże się w momencie wypadku ( nie daj Boże ) że fotelik był wadliwy i uszkodzony, bo poprzedni wlasciciel go uszkodził.

Gość Jak dziecko nie chce siedzieć
w foteliku nosidełku, a ma już odpowiednią wagę i wzrost to może się przesiąść do większego fotelika. Najważniejsze to zdrowy rozsądek ;-) Ja mam x-cara z isofixem takiego http://www.pierwszyusmiech.com.pl/product-pol-825-Fotelik-X-Car-Toddler-ISOFIX-Rocky.html 9-18 kilo bo nasz mały jak tylko zaczął siadać tak koło 7 miesiąca to już każda podróż w nosidełku była koszmarem. Więc kupiliśmy taki, bo moim zdaniem jest najbardziej dopasowany do mniejszego dziecka.