Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kruszyyyyyna

co można jesc???

Polecane posty

Gość Kruszyyyyyna

Moj synek ma niecaly miesiac i karmie go piersia, juz nie moge patrzec na krupnik itp. co moge a czego nie moge jesc czy ktos mi doradzi jakie potrawy mi nie zaszkodzą??

Gość Kruszyyyyyna
jadłyscie nabial karmiac??bo sama nie wiem czy mozna czy nie jak zwykle opinie sa podzielone:/

próbuj wszystkiego, po trochu. ja na początku nabiał jadłam, ale okazało się że mały miał skazę i musiałam odstawić. spróbuj zjeść najpierw kilka łyżeczek jogurtu, jak nic się nie będzie działo to zjedz więcej , po kilku dniach dojdziesz do całego opakowania. i tak ze wszystkim. i nie wprowadzaj sobie do diety wszystkiego na raz, żebyś wiedziała na co dziecko ewentualnie źle reaguje. wiem że podobno dieta karmiącej to mit, ale jak sobie przypomnę sensacje u mojego syna po zjedzeniu kilku łyżek rosołu w którym był por, albo odrobiny ryby to ja podziękuję i wolę wprowadzić jedzenie pomalutku :)

Dziewczyno, dlaczego się tak męczysz...? normalnie jedz, unikaj tylko cytrusów, kiszonek i grochu/fasoli. Najzdrowiej - warzywka na parze i pierś z kurczaka np.. Nikt nie mówi, że tylko krupnik wolno :D nie panikuj tak, bo jeszcze zaszkodzisz sobie...nie będziesz dostarczała sobie witamin i minerałów... musisz jeść wszystko, byle z umiarem. Chyba wiesz po jakich potrawach ma się wzdęcia, niestrawność itp..? no to ich unikaj :)

Gość madrakamilka
Typowy przyklad: skaza bialkowa na nabial, reakcje na rosoly (czyli mieso) i ryby swiadczy o tym ze ludzie sa roslinozercami. Kochana, jedz pasty warzywne, salatki owocowe, orzechy, pizze z warzywami, nalesniki, tosty

Gość mlodddda mama
Moj ma ponad 3 tygodnie. Ja nie pije mleka, z nabialu jem naturalne jogurty i margaryne flore. Jem ziemniaki, ryz, makaron, marchewke, pieczywo biale, chuda wedline. Wiem ze mozna indyka, kurczaka. Co prawda w szpitalu dostawalam na sniadanie mleko, na obiad pomidory, ale... mam tez starsze dziecko i przy niej sie nie wystrzegalam jiczego-no wiadomo, ze nia pilam alkoholu, gazowanych napojow i nie jadlam kapusty itp. ale pilam mleko, jadlam sery biale, zotle i jak Mala miala 8 tygodni miala krew w kupce-do tej pory nie wiem co bylo przyczyna, lekarze mowia,ze moze nabial(a moze gronkowiwc), w kazdym razie od tego momentu nie jadlam juz nabialu. tTeraz planuje byc na diecie ze 3 -4 miesiace a pozniej zaczac pic mleko, jesc sery zolte itp.

Gość adzia1979
niedawno przez to samo przechodziłam....mała miała kolkę i bałm się jeść aaby jej nie zaszkodzić ale niestety brakowało mi sił i energii. Tak jak ty jadłam krupnik, rosół,ryż z jabłkami pieczony, kurczak gotowany, ryba na parze, nabiał tak ale jeśli nie ma skazy białkowej, zero warzyw, po pierwszymi miesiącu zaczęłąm jabłka bez skórki. Szkoły są różne w zależności od dzieci moja koleżanka od początku jadła wszystko (no oczywiście w umiarze). Ja musiałam się kontrolować. Teraz Mała ma 6 miesięcy i nadal łapię się na tym że boję się czegoś jeść. NIe jem jeszcze cebuli i słodyczy. Zaczęłam pić kawę rozpuszczalną z mlekiem. Zero ostrych przypraw. Tak naprawdę sama musisz wyczuć swoje dziecko. Jak się zachowuje po tym co zjadłaś. Ja także nie mogłam już patrzeć na niektóre produkty:)))

Gość mlodddda mama
aaaaa czytalam kiedys ze jak jakas dziewczyna w anglii spytala poloznej co moze a czego nie jesc - to ta zrobila wielkie oczy. Chyba tylko w Polsce takie "restrykcje" sa wprowadzane.

Gość D.BillI
taaa mądrakamilka - a o czym świadczy uczulenie na pomidory, truskawki, paprykę, czy chociażby marchewkę? że nie wspomnę o pszenicy, soi i takichtam?

Gość wszystko co bezalkoholowe
jem cytrusy, smazone mieso, kapuste kiszona, cebule, czekolade, pije mleko, napoj na bazie serwatki, kawe, napoje gazowane. Tylko w Polsce wymyslaja diete matki karmiacej, ja rodziłam za granicą i kazano mi unikać alkoholu i papierosów. Córka ma prawie 3 miesiące i nic jej nie jest.

Gość Tummy-Tub.pl
W zasadzie to można większość rzeczy,zależy co lubią nasze małe pociechy. jestem też ciekawa Waszych opinii na temat takiego wiaderka do kąpieli http://www.tummy-tub.pl/wiaderko.html co o nim sądzicie?