Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśkaaa**

Kurczak z rożna jak przyprawami uzyskać taki smak ?

Polecane posty

Gość Aśkaaa**

Kurczaki z rożna zawsze są tak smakowicie doprawione. Gotowymi przyprawami typu "złoty kurczak" itd nigdy nie uzyskałam takiego smaku. Może wy znacie sposób jakimi przyprawami natrzeć kurczaka (chcę go upiec w piekarniku).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokładnie to nie wiem ale z
pewnością jakimiś chemicznymi typu wegeta, jakaś gotowa przyprawa do kurczaka itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wydaje mi sie, ze ten 'smak' to jest raczej kwestia rozna, nie przypraw. (odpowiednia temperatura, bardzo wysoka, jakos inaczej piecze kurczaka niz zwykly piekarnik. tluszcz idealnie wchodzi do miesa, skorka staje sie idealnie chrupiaca. w punkcie, gdzie czasem kupuje kurczaka z rozna jest kilka smakow, np. z rozmarynem i cytryna, wienam i ziolami, no i 'naturalny'. ale to nie przyprawy, tylko takie idealne, rownomierne opiekanie daja ten smak, jak podejzewam. oprocz tego, osoba powyzej ma chyba tez racje, ze w takich ulicznych zowazch z roznem prawdopodobniej 'przyprawiaja' glutamianem sodu, zeby ludzi uzaleznic od tej 'magii' ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aśkaaa**
Konczita i jak widać udaje im się uzależnić od tej magii ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cała tejemnica tkwi w jednej
przyprawie, zwanej KURKUMA :) Nie bez znaczenia jest rozno obrotowe tez, ale przyprawa to tylko kurkuma ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani domu
przyprawa Delikat do mięsa z knorra

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bo koniecznie
trzeba przyprawiac wszystko glutamianem sodu. to polecamy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×