Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wuzetttka

antykoncepcja dla nowicjuszki po drugiej ciązy

Polecane posty

Gość wuzetttka

Hello.Teraz urodziłam drugie dziecko i czas pomyślec o antykoncepcji konkretnej.Jeszcze nigdy nie używałam tabletek i innych środków tylko prezerwatywy a teraz chciałabym coś innego nie tak kłopotliwego. Co jest najbardziej wygodne ? Mozecie coś polecic zanim pójde do gina ?

najmniej kłopotliwy jest zastrzyk jedno maleńkie ukłucie i 3 miesiące spokoju, ale... no właśnie zawsze jest jakieś ale po pierwszym zastrzyku miałam przez dobre 3 tygodnie plamienia, po 2 i 3 było super tzn niby było super bo po 3 zaczełam tyć, mogłam nic nie jesć a i tak tyłam co do tabletek u mnie odpadały bo mój układ pokarmowy ich nie przyjmował :/ spirali nie chce bo to nie antykoncepcja tylko środek wczesnoporonny tak więc mi zostały gumki :D:D:D no chyba że koleżanki tu coś jeszcze podsuną co się może sprawdzić

Gość mamamama27
ja jestem po pierszej ciąży i lecą gumki spirala - dla mnie straszna rzecz - nie umiałabym z nią żyć i tą świadomością zabijania tylu dzieci tabletki - mega obniżyły mi libido - w zasadzie to wogóle go niemam więc po co je brać jak chęci niema żadnej a jest anty seksualna agresja.. zastrzyk - to też hormony

tyle że zastrzyk działa trochę inaczej niż tabletki jest jednoskładnikowy można go podać matką karmiącym i jego największy plus jest taki że nie masz przez te 3 miesiące okresu :)