Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klodia_klodia

kriokoagulacja - leczenie nadżerki

Polecane posty

Gość klodia_klodia

Witam! Czy któraś z was, miała ten zabieg? jak mniej więcej on wygląda? jak nasze samopoczucie po nim? Już słyszałam, że zabieg nie boli... ale jak czujemy się po nim? Czy nic nie odczuwamy? czy normalnie następnego dnia mogę iść do pracy? Całe 8h stoję, nie mam możliwości żeby usiąść ... Bardzo proszę o wszystkie spostrzeżenia itd. z góry dziękuję :)

Gość klodia_klodia
?

Gość klodia_klodia
naprawdę żadna z was nie miała usuwanej nadżerki tą metodą??

Gość klodia_klodia
bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź

Witaj klodia_klodia, ja co prawda nie mialam tego zabiegu ale moja kolezanka leczyla nadzerke i podpytalam tez swojego ginekologa na ten temat. Kolezanka leczyla farmakologicznie, ale jak udowodniono ost zadne dopochwowe tabletki nie gwarantuja poprawy i jak dla mnie strata hajsu i czasu. Mi ginekolog doradzal laser, w wawie kosztuje 300zl, ale mozna tez na NFZ. kriokoagulacja czyli zamrazanie, jest porownywalnym zabiegiem z laserem. Bol odczuwa sie w podbrzuszu do 15min po zabiegu. Tkanka goji sie dopiero po kilku dniach, nawet do dwoch tygodni. czas gojenia moze trwac nawet do dwoch miesiecy, nienalezy sie wtedy kochac z partnerem i przestrzegac higieny osobistej. W czasie 14 dni po zabiegu procesowi gojenia mogą towarzyszyć obfite, wodniste upławy czy nieznaczne krwawienia miąższowe. Zabieg wykonuje sie po miesiaczce. Mam nadzieje ze moja odpowiedz w jakis sposob Cie usatysfakcjonowala:) Trzymam kciuki za wyleczenie:) jesli to pierwszy stopien nadzerki, to mozna sie wstrzymac kilka miesiecy i nic sie takiego nie stanie, jednak nalezy o to zadbac. Pozdrawiam:)

Gość klodia_klodia
hmmm raczej pierwszy stopień to to nie jest :( chodzę z nią już z ponad 3 lata... na razie biorę globulki, po kuracji nimi idę na cytologię bo lekarz musi sprawdzić czy nie rozwinęły się w niej komórki nowotworowe... i w sumie dopiero jak odbiore wynik cytologii będziemy wiedzieć co robić... Jeżeli będzie dobry to zamrażamy, jeśli zły to pewnie seria badań biopsja itd a później operację .... dzięki za miłe słowa:*:)

Gość musgruszkowy
ja miałam najpierw krio ale mi się nie wyleczyła po tym,polecam wypalankę miałam za drugim razem i wsio ok.po wymrażaniu wodniste upławy przez miesiąc po wypalance prawie nia no i krio mnie bolało bo pod wpływem zimna raptownie kurczy się macica przy wypalance bez znieczulenia smród