Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yeeazaahhh

złoto farbuje

Polecane posty

Gość yeeazaahhh

co to oznacza gdy złoto i srebro (pierscionki ) zostawiają czarny ślad na palcu ?

Gość Michalina mi
tombak? :D

Prawdopodobnie zachodzą jakieś zmiany w Twoim organiźmie-jest osłabiony lub zbliża Ci sie okres-tez tak miałam i przy wizycie u lekarza zapytałam sie i mi właśnie tak powiedział. Mówił też ze jak koś choruje na serce to sie też tak objawia.Ale czy to prawda to nie wiem:-)

Gość ja też mam
podobno coś ze zdrowiem się dzieje, przynajmniej u mnie w rodzinie się tak mówi

Gość zajrzyj na forum
"Potocznie panuje przekonanie, że jeśli noszona biżuteria ze złota pozostawia na skórze czarne ślady (czernienie złota) i nie jest to wynikiem ścierania się materiału, to za ten stan odpowiadają takie choroby organizmu, jak: nerwica, choroby wątroby, choroby serca, problemy z hormonami głównie tarczycy, czy brak potrzebnych witamin i minerałów. Wielu z nas obserwuje pozostawianie śladów przez złoto w okresie osłabienia, wzmożonego wysiłku czy stresu. Jednak specjaliści ostrzegają, że nie należy przywiązywać się do tych teorii konieczna jest wizyta u lekarza w celu prawidłowego zdiagnozowania, jeśli podejrzewamy, że coś nam dolega. "

Gość yeeazaahhh
dzięki wam :) niedawno miałam robione badania i wszystko było ok -generalnie wydaje mi sie ze to witaminy