Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddrrrrrrr

mdlosci w ciazy pytanie

Polecane posty

Gość dddddddrrrrrrr

Mam pytanie do bardziej doswiadczonych :) Slyszalam ze mdlosci sa dobrym objawem, ale slyszalam tez, ze nagłe ustanie tych dolegliwosci moze swiadczyc, ze cos zlego sie podzialo wiec w zw z tym mam pytanie jak to u was wygladalo, czy jak zaczely sie mdlosci to juz tak trwaly do ktoregos tam tygodnia lub sie nasilaly czy mialyscie roznie tak jak ja: mam wieczorami, pitem zaczelt sie poranne, potem prawie caly dzien pozniej przeszli i teraz np tylki rani lekko a reszta dnia bez problemu ? Moe komus wyda sie glupie to pytanie ale to mija pierwsza ciaza i wszystki jest takie niwe i niewiadome

w pierwszej ciąży kompletnie nie miałam mdłości, w drugiej od samego początku do jakiegoś 5 miesiąca jak się pojawiły z dnia na dzień tak zniknęły i okazało się że mały się wtedy odwrócił więc inny ucisk i może dlatego przeszły, a maiłam je praktycznie całymi dniami chociaż tak jak u ciebie początkowo tylko wieczorami (a mówi się o porannych :D:D:D ), no i nie wiem czy cię pocieszę ale u mnie te mdłości od 5 miesiąca zamieniły się w wieczną zgagę

Gość dddddddrrrrrrr
Przepraszam za literowki ale pisze z telefonu

Gość dddddddrrrrrrr
Aha, czyli jak sie juz zaczely to caly czas mialas, Do 5 msc??! O matko :) ja liczylam ze to tak do konca 1 trymestru heh, z jednej strony mam dosyc, z drugiej jestem spokojniejsza ze wszystko ok :) jesli mi niedobrze, tylko teraz te zmiany mnie niepokoja, wczoraj na sam widok reklamy z jedzeniem mnie mdlilo, a dzis jtylko lekko rano, teraz jem w miare normalnie i czuje sie dobrze

jak pisałam tak nagle jak się pojawiły tak nagle z dnia na dzień zniknęły i wszystko było ok :)

Gość dddddddrrrrrrr
Ale zniknely w 5 miesiacu tak? U mnie zaczely sie z tydzien temu wiec jeszcze chyba niepowinnt sie koncxyc?

Gość a be ce
ja miałam mdłosci do 4,5 miesiąca... przeszły z dnia na dzien jak reką odjął i nic złego sie nie działo

Gość dddddddrrrrrrr
Dzieki dziewczyny za odpowiedz, ale chodzilo mi o to czy to sie zmienialo w ciagu ich trwania, np raz caly dzien, potem lzej bo tylko wieczorem lub tylko rano, raz silne za kilka dni lekkie? Czy tak to wyglada

Gość dddddddrrrrrrr
Up :)

Gość mamanatki
U mnie było i jest tak(bo jestem w 2 ciąży),że wszystko zależało ile i co zjadłam.Na mdłości pomaga jedzenie częściej ale małe ilości,zeby nie obciążać żołądka.Za1 razem i teraz tez mineły po 12 tyg. wczesniej bywały dni,ze prawie nie odczuwałam ich wcale,a czasami przez 24 n ah,nawet w nocy.trzeba duzo pic i niestety przeczekac.

Gość perysa
ja miałam mdłości od ok. 6 do 12 tygodnia - odeszły nagle

Gość perysa
i w tym okresie całkowicie odrzuciło mnie od warzyw, zwłaszcza kapusty pekińskiej

Gość dddddddrrrrrrr
Dzieki mamantki :) ja wlasnie mam tak roznie dopiero tydzien i kilka dni ale to poczatek i dlatego tak obserwuje kazda zmiane :) dzis rzeczywiscie jadlam inaczej, wczoraj za to na wieczor pilam wode z dodatkiem korzenia imbiru moze dlateo dzis jest mi lzej, :)

Gość dddddddrrrrrrr
Perysa :) ja tez od 6 tyg :) i nie moge patrzec na sosy, mieso i wedline, wczoraj nie zdarzylam przelaczyc reklamy knorra zeberka i polecialam do kibla :/ heh

Mdłości w ciązy to moja specjalność ;) Juz na sama myśl o nich mnie telepie... Miałam mdłości i wymioty do 3 miesiaca - schudłam prawie 30kg (!), budziłam się w nocy żeby zwymiotowac. To był koszmar. Taki stan jest u ciężarnej czymś normalnym ale jego brak nie oznacza, że coś jest nie tak. Mdłości moga ustąpić z dnia na dzień, zwykle po ukończeniu 3-go miesiaca ciąży - ze mna tak właśnie było... książkowo. Obudziłam pewnego pięknego dnia i nie zwymiotowałam ;)

Gość do anulsss
to nie tak dużo :-)