Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna_06

Dukan- dla nowych, od 75 kg wzwyż :) ZAPRASZAM!!

Polecane posty

Hej, zakładam nowy topic, bo mimo, że o Dukanowej diecie jest ich kilka i mają po kilka tysięcy stron, to jak napisałam, to żadnego odzewu :) Zapraszam od 75 kg wzwyż ( bo wg mnie odchudzaczki o wadze 55 kg do 48 to marne odchudzaczki, w sensie nie obrażając nikogo- nie obeznane z prawdziwymi wałkami, napadami chęci na słodycze, kiedy kilo w górę powoduje wałek, a laska ważąca 55 i kilo w górę to dalej laska o wadze 56:P itd.).

Gość ja jestem kobietą i
na pewno nia na dukanie bo to zabójcza dieta dla nerek

Gość jk.jk.jk.fvu,fjuiyl
w ciązy dukan odpADAA WRÓC JAK URODZISZ qqqqqqqqqqqqqqqqq!!!!!!!!!!!!!!!!!

Po 1. zapraszam osoby NA DUKANIE, a nie tych, którzy go nie stosują 2. znam wady i zalety tej diety 3. nie jestem w żadnej ciązy zapraszam tylko osoby na dukanie i koniec!

To zacznę, może ktoś wpadnie :) Dziś 1 dzień II fazy. Spadek w ciągu 5 dni uderzeniowej: 1,8 kg Dziś menu: Śn.: klopsiki placek dukana obiad: gotowana ryba + surówka z kiszonek, pora i marchwi kolacja: 3 klopsiki i placek otrebowy ( został z rana) z szynka i sałatą, kabanos drobiowy i 2 kiszone ogórki. Wypiłam ze 2 litry: woda, kawa, herbata zielona. Stosuję regułę 3/3 :)

nie. kilo w gore po jednym dniu to nie jest normalne. idiotyczna dieta, juz mam dosyc tego dukana naokolo... 3/3 - czyli sie na przemian odwadniasz i zalewasz woda po weglowodanach. swietnie. jak juz sie musisz katowac, to stosuj chociazby south beach. to samo co P+W a nie robi ci masakry takiej z organizmu....

Dzisiejsze menu: Śn. pół serka wiejskiego lekkiego obiad: resztka wędzonego halibuta+ placek otrębowy (połowa)+ sałatka z sałaty, łososia, papryki i pomidora :) Herbata zielona z melonem i trwą cytrynową, woda. Witaminy, drożdże piwne i tran :)

Gość gooku
zesrasz sie a nie schudniesz:D

Mieso drobiowe z sosem pomidorowym 1 plcek otrebowy poszedl :) jutro ostatni dzien P+W i 3 dni PP :)

cześć.:-) stosować go narazie nie będę ale kto wie no ale na placek dukana poproszę przepis. Życzę Ci wytrwałości i sukcesu.:-) napewno sie uda. Nie przejmuj sie głupimi komentarzami każda dieta niesie jakieś ryzyko. Trzymaj sie kobietko.

Placki otrebowe 2 lyzki owsianych, 1 pszennych ortebow jajko lyzeczka np jogurtu naturalnego lub serka homo naturalnego szczypta soli / lub slodzik, cukier jak ma byc ciasteczkiem :) na patelnie takie rzadkie Gotowe mi wychodza takie male 3-4 placuszki i jem na sniadanie, obiad lub kolację:) Na tej diecie schudlam juz w zeszlym roku 15 kg, teraz kolejne 15 (albo wiecej) chce obalic :)

Werka, ja tez mam 28 lat :) rocznik 1983 :) Wzrost 163 cm Waga obecnie jakies 77 kg Cel - 56 ? :P

będę zaglądać jak Ci idzie.:-) i nowe przepisy zbierać.;-)dzięki za ten, ja narazie będę dwa tygodnie na oczyszczaniu znów głodówka. A potem zdecyduje sie na jakąś diete moze zawitam do Ciebie. Pisz jak idzie i jak sie czujesz.

Powiem Ci, ze kiedy stsujac diete kopenhaska, schudlam pare kilo. Potem dieta 1000 kalorii i zeszlam od 78 do 59. Potem jednak niedoczynnosc tarczycy, kuracje antyalergiczne na sterydach i wrocilo wszystko, plus pare kilo. Dobilam do 90kg, przy wzroscie 163 cm. Bylam 2 lata temu na wakacjach z mezem i pojechal z nami jego kolega z dziewczyna. Dziewczyna byla chuda jak patyk. Pokazala mi swoje fotki spprzed ok. 3 miesiecy. Tam byla pulchna jak buleczka. Nie moglam uwierzyc, że ona to ONA ze zdjec! Wtedy mi o bialkowej powiedziala :) Wracajac z wakacji zakupilam w sklepie ksiazke Dukana i zaczelam ja stosowac. Zeszlam z 90 do 75 kg w kilka miesiecy. Potem przerwalam diete, znuzona miesem, wyszlo wesele, swieta i zarzucilam diete, jednak jadlam normalnie. pilnowalam wagi, nie pozwolilam sobie jak wczesniej stracic kontrole ( kiedy niespodziewanie z laseczki zrobilam sie tlusta foka, a w lustrze- przysiegam!- widzialam sie jako NORMALNĄ!! :O). Dopiero zdjecia mnie oswiecily, ze nie wygladam tak, jak mi sie wydawalo. Tak wiec, pilnowalam wagi, wahania byly o gora 3,5 kg. Wakacje tegoroczne przywitalam waga +4 kg, przeszlam na kilka dni bialkowych i wrocilam do 75. Jednak w zeszla niedziele postanowilam, ze juz sie przyzwyczailam do mojej nowej figury, organizm odpoczal, wiec moge dalej dzialac z dukanem, by dojsc do 1 celu- 69kg 2 celu- 63 kg 3 celu - 59 kg 4 celu- marzenie! 55 kg Na uderzeniowej bylam 5 dni. Spadło 1,8 kg. Wczesniej bylam po 10 dni, ale stwierdzilam, ze nie bede sie katowac :) System 3/3 ( wczesniej 5/5, ale brak warzyw powodowal zatracenie sie granic miedzy PP a P+W). 3/3 jest optymalny obecnie wg. mnie:) W czasie wrzywnych dni jem sporo salatek, papryki, salata, pomidory, ogorki, kiszonki. Pije herbaty, zielone, owocowe i wode lekko gazowana badz niegaz. Powiem tak, ochota na slodycze przeszla mi zupelnie. Wczesniej co widzialam czekolade, to kostke skubnelam, teraz nic. Tesciowa ciacho upiekla- nic. Siostra dzis jablecznik robila- zero wrazenia :) Nie jestem glodna, bo jem sporo. Glownie trzeba jesc ryby i mieso. Nabial jako dodatek, uzupelniacz, zapychacz. Czuje sie dobrze, biore witaminy i maszeruje do pracy i z pracy codziennie. Wychodzi ok.30-50 minut marszu. Po 1 dukanie badania robilam, cholesterol, krew - idealnie.

Witaj, kiedyś próbowałam dukana, ale wytrzymałam tylko 6 dni, uważam że jest to niezdrowe, niemniej jednak powodzenia życzę :)

Wszystkie diety są niezdrowe. Myślę, że nie jest bardziej niezdrowa niż inne, bo są ludzie, któzy nie jedzą warzyw i owoców, całe życie jedząc praktycznie białka i żyją. Tu pijemy wodę, białka i węgle również, bo we wszystkim one są. Nie trzeba też tak się trzymać rygorystycznie, czasem dietowiczki zjadają jkiś słodycz, owoc. Do tego warzywa są obowiązkowe w 2 fazie, a w 3 wchodzi juz wszystko, łącznie z owocami, słodyczami, itd.

Nie zgadzam się z Tobą, diety są różne i nie wszystkie muszą być nie zdrowe, najlepsza dieta to po prostu jeść wszystko po trochę, mało przetworzone produkty, unikając tylko tych najbardziej kalorycznych. A dukan niszczy nerki.

Niszczy, jeśli nie stosuje się zalecen, nie pije wody i je za duzo bialka - co ejst zabronione. Ma sie ograniczona ilosc do spozycia, nalezy dbac o nerki i badac sie.

Gość figle migle
Dobry wieczór :) Czarna_06 jesli pozwolisz to od przyszłego poniedziałku dołączę do Ciebie z dietowaniem. W najbliższą sobotę są moje urodziny - okrągłe - i nie chciałabym spędzać ich na diecie a raczej na grzeszeniu :) Wydaje mi się, że to rozsądny termin ;)