Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie zmieniam swojego kolorku

NIE FARBUJĄCE WŁOSY-ZAPRASZAM

Polecane posty

DLACZEGO NIE FARBUJECIE??? jaki macie kolor naturalny??? piszcie swój wiek. :)Pozdrawiam

Gość fgbdgfngdn
28 lat. nie farbuje bo mam ladny kolor wlosow, slyszalam wiele komplementow na jego temat. ale mam zamiar sobie niedlugo henne polozyc :)

Ja 22 lata brązowe coą ala złoty brąz falowane za ramiona:) też nie farbuje

Nie farbuje bo żal mi koloru. Swoje mam brązowe, teraz już krótkie niestety, bo tylko do zapięcia stanika. Mam 24 lata.

jakoś szczególnie dbacie o włosy??? ja używam eko szamponów ale rano susze suszarką ale staram sie zimnym powietrzem:) a tak to wszystko:) zero masek itp

Ja używam normalnego szamponu dostosowanego do typu moich włosów, do tego jedwab na końcówki, raz w tygodniu maska. Nie prostuję, nie suszę, staram się nie kręcić, nie używać lakierów i pianek.

Ja farbowałam 4 razy w życiu, jako nastolatka. Nie farbuję od jakoś 8 lat i jestem zadowolona ze swojego koloru. A nie farbuję, bo lubię swój kolor, mam ciemne włosy, mój mąż nie lubi blondynek, więc jaśniejszych włosów i tak nie mogę mieć :D A żeby zmienić kolor tylko odrobinę to szkoda mi włosów.

Ale po co suszyć suszarką? :) To tylko niszczy włosy. Polecam Dabur Amla i olejek kokosowy. Włosy są gładkie i nie wypadają.

Co do dbania o włosy, to nie suszę suszarką nigdy, nie prostuję nigdy, myję ziołowymi szamponami i raz w tygodniu WAX. Do tego codziennie Ha-Pantoten połykam :D Włosy mam gęste, proste, prawie do pasa.

Właśnie muszę rano myc i suszyć :( bo mam przetłuszczające się i musze codziennie rano myć:/ a jakby miały same wyschnąć to około 2 h:/próbowałam myć wieczorem ale efekty marne właśnie:/jestem skazana na mycie rano tym bardziej ze do pracy na 8:(Ja ze swojej strony polecam szampony firmy URTEKRAM

Ja spirulinę zażywam bo raczej jestem z tych eko-maniaczek :) i lśnią fajnie wloski po 3 miesiącach kuracji

Gość justyna jjjjjjjjj
ja mam średni brąz włosy, kręcone po myciu, a na drygi dzień tylko puszyste po rozczesaniu. Mam gęste, błyszczące włosy pocieniowane najkrótsze za ramiona, najgłuższe pasma do bioder. Nie farbuję bo kiedyś pofarbowałam na brąz ciemny z pasemkami i żałowałam bo się poniszczyły. Jak dbam - myję w szamponie dla dzieci, potem pryskam mgiełką radicala wzmacnijącą, raz w tygodniu maska na 2 godz nakładam, raz w tygodniu ampułka wzmacniająca, i tabletki belissa nie suszę, nie używam pianek, żeli lakierów i prostuję raz w roku może jak mi coś odbije.

Gość justyna jjjjjjjjj
a na przetłuszczające się włosy polecam mycie w płynie do higieny intymnej, trochę wysusza włosy.

Gość fgbdgfngdn
no wiesz, nie przetluszczaja sie wlosy a skora glowy, wiec nie rozumiem po co wysuszac wlosy plynem. na przetluszczajace sie wlosy trzeba uzywac preparatow, ktore wyreguluja lojotok i wydzielanie sebum, a nie wysuszac.

Gość ...lkjljjkll
zaczelam farbowac jak mialam 15 lat, przez 6 lat te wlosy widzialy wszystkie mosliwe kolory. w koncu mialam dosc kombinowania, mysklenia non stop jaka farba teraz a moze to a to..o kurde odrosty ida trza cos robic a z dnia na dzien coraz wieksze siano sie robilo..zaczelam zapuszczac naturalne i to jest moj najlepszy kolor, ludzie bardzo go chwala...a wslosy sa zdrowe blyszczace mocne geste. nie stosuje zadnych odzywek masek, niczego nie uzywam suszarki-(bron boze) w ogoel uwazam ze kazdej kobiecie najlepiej jest w jej nat kolorze

ja mam zloty blond i jeszcze zlociste refleksy :) pasemka od slonca mi sie robia i baaardzo podoba mi sie moj kolor za nic bym go nie zmienila bo wiem ze te wszystkie nieudane blondyny chca miec taki kolor, a ja go mam od Matki Natury

Gość Złota_Lilia90
Mam 21 lat i nie widzę sensu w farbowaniu włosów jeżeli ma się ładny naturalny kolor. Przede wszystkim farba niszczy włosy. Kiedy zacznę siwieć, nie będę miała wyboru. Wtedy będę musiała regularnie się farbować, a teraz po co mam to robić??? Poza tym ja muszę swoje włosy myć codziennie i bardzo szybko wypłukuje mi się ten kolor. Staje się matowy i nieładny. Wiem, bo kiedyś farbowałam. Nie regularnie, ale parę razy zdarzyło mi się. Poza tym wolę wyglądać naturalnie i młodo. Farba zazwyczaj sprawia, że wygląda się dojrzalej, a ja jeszcze chcę wyglądać trochę jak taka dziewczynka. Zresztą mówi się, że natura wie co robi i to ona potrafi nam najlepiej dobrać kolor włosów do naszej urody.

Gość Złota_Lilia90
Co do koloru to naturalny mam ciemny bry.

Gość ww2123
mam 21 i naturalne blond wloski,takze od slonca sie rozjasniaja. Nie farbuje,prawie 3 latka,zrezygnowalam z farby bo to strasznie niszczy wloski przekonalam sie o tym. teraz mam piekne dlugie wloski i to sama natura :)

Ja nie farbuję bo: Nie będę niszczyć włosów Nie będę potem ewentualnie chodzić z odrostami na pół głowy - obrzydliwe A kolor mam taki ciemny blond Wg niektórych bardzo niespotykany, wg innych mysi :D Mnie się w każdym razie podoba;)