Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzepkeskrobie

Znacie takie uczucie PATRIOTYZM?

Polecane posty

"Wielka radocha, a co z resztą rodaków?" jak to co - albo są z nami, albo ich nie ma. to samo dotyczy wszystkich socjalistów. jak normalny, niezindoktrynowany, człowiek zacznie czytać to co wygadywał niekwestionowany guru lewacki - dr ernesto "che" guevara to się mu włosy dęba stają: "skuteczna nienawiść, która czyni z człowieka efektywną, działającą szybko, selektywnie i bezwzględnie maszynę do zabijania" oni są wszyscy pojebani po prostu. i tyle.

a możesz podać w oryginalnej transkrypcji? bo albo tłumaczowi, albo panu Wilde'owi pomylił sie patriotyzm z nacjonalizmem.

ale do Niemczech nie pojedziesz, bo za dużo kolorowych. Jak tak dalej pójdzie będziesz musiał uciekać do Chin szyć buty nike. Może nie biała rasa, ale przynajmniej jednolita :P

Gość polski patriotyzm zdaniem
prawicy to naparzanie się z niemcami i rosjanami. dziekuję za taką wizję.

Tak znam takie uczucie i czuję je wiele razy np. kiedy śpiewamy hymn Polski w szkole albo kiedy są akademie patriotyczne w szkole albo kiedy mamy o tym na zajęciach artystycznych, na polskim, na historii... uwielbiam czytać książki o wojnie i pasjonuje mnie taka książka "Kamienie na szaniec" Aleksandra Kamińskiego, książka na faktach, i uwielbiam jej bohaterów. Służba i braterstwo, patriotyzm. Warto naśladować, robimy z tego nawet projekt edukacyjny.

Gość Kas93
Czuję patriotyzm: - czytając "Pana Tadeusza", - wywieszając flagę narodową na 11.11 i 3.05, - słysząc hymn państwowy podczas uroczystości związanymi ze świętami narodowymi lub podczas dekoracji polskich sportowców, - kiedy zobaczę jakiś polski motyw w zagranicznym filmie, - kiedy słucham opowieści mojego dziadka, związanych z trudną historią naszego państwa :)).

Gość OOPPO
ja się czuję patriotą jak czytam posty BSA. aż mi łzy wzruszenia po policzkach spływają ( bo niestety nie jestem tak twardy jak mój idol i mam uczucia wyższe )

Gość jakgo czytam
bsa to jakis fanatyk

Gość jak zawsze.
w dzisiejszym świecie braku wartości, ideałów i konsumpcjonizmu, patriotyzm cechuje niewielkie grono inteligentnych, świadomych politycznie i wartościowych ludzi!!!

Gość wiejskaopera
Jestem patriotką.Płynie we mnie krew ludzi,którzy oddali życie za wolność i niepodległość.Kocham Polskę,pomimo że.... Nie kocha się "za",ale "pomimo" Nawet jeśli zamieszkam daleko stąd,będę nosić w sercu Polskę.

Gość przyczyną może być...
ja znam PARTYiotyzm :-P odczuwam szczególnie intensywnie w weekendy