Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzepkeskrobie

Znacie takie uczucie PATRIOTYZM?

Polecane posty

nie znam zwierzeń hitlera, nikt nie zna jego mysli, faktem jest zawarcie paktu pomiedzy tymi państwami jako mozliwe do przeprowadzenia.

Współczesnie narzędzi kontroli obywateli jest tak samo dużo, są skuteczniejsze, gdyż są nowoczesne-wykorzystują mechanizmy manipulacji, a nie bezpośredniego przymusu.

Gość zuzka de milgros
polska prawica niecierpi komunizmu, zrównuje nazizm z komunizmem oraz czerpie chętnie z ideologiii nazistowskiej i nazistowskiego rytuału. Takie poplątanie mentalne pokazuje, ze sa pozbawieni myslenia.

Ciekawa analizą, jest spojrzenie na badania genetyczne , jako na współczesną, legalną, ba! popieraną społecznie- eugenikę. Genetyk to dawny eugenik, tylko pozbył sie złych konotacji w nazwie.

Gość już wyjaśniam ...
"nie znam zwierzeń hitlera" nie znasz bo nie czytasz książek historycznych tylko uczysz się na jakiejś nacjonalistycznej papce proagandowej.

"Jest dużo w tym co piszesz offerm, o współczesnym Wielkim Bracie." to kolejne "niestety". ja nie za bardzo rozumiem jak ludzie mogą popierać powszechną niegodziwość. trudno mi pojąć że są tak bardzo ogłupieni i źli. no ale widocznie są. tak jak pisze cynik: "Demokracja robi więc ze społeczeństwa socjologicznie ciekawą masę ogłupionych złodziei z których każdy uważa się jednocześnie za okradzionego." całość, kultowego dla mnie tekstu tutaj: http://dwagrosze.com/2011/03/skubancy-skubani-i-skarbonka.html

Gość młot na faszystów
"i cóż?" coż, jesteś katolską owieczką o umysłowości barana naziolskiego

Gość scasxs
BSA tego o czym piszesz raczej nie bylo w podstawowoce, w lo tez raczej nie inaczej pewnie bym wiedziala

To ty nie znasz historii chłopcze, jedyną pokrewną nacją ze sobą jaką ewentualnie uznawali hitlerowcy byli anglosasi czyli plemiona germańskie, które podbiły wyspy brytyjskie. Najtrudniej było Adolfikowi zaatakować Anglię, bo tam uznawał ze bije "swoich". Słowianie to była wg niego rasa niewolników, podludzie do roboty na rasę panów, jaka byli Niemcy, TYLKO Niemcy. Przestań wierzyć w brednie, które teraz wciska ci ideolog na zebraniach Wszawychpolaków. Trzepią ci tym mózg, doopala, a ty się tak dajesz jak ostatni cielok.

"Poczytajcie historię, bo mi się już nie chce wam mówić podstawowej historii." ale co zmieniają sympatie czy antypatie hitlera dla oceny zbrodniczej natury socjalizmu, volkizmu czy jakiegokolwiek innego zbrodniczego "izmu" który sobie wymyślicie? ja nie mam nic przeciw socjalistom, volkistom czy nazistom. jak sobie chcą żyć w komunach i kopulować odbytniczo to jest ich sprawa. tak samo jak wtedy gdy chcą mieć wodza i wyznawać jego kult. problem zaczyna się gdy zabierają się za bicie tych którzy ich ideologii nie wyznają tak jak wczoraj lewackie bandy za uczestników marszu niepodległości. gdyby socjaliści swoje "zdobycze socjalizmu" finansowali z własnej kieszeni to obchodzili by mnie tyle co janina ochojska. nawet czasami bym się dorzucił gdybym uznał że "sprawa jest słuszna". ale jak oni chcą nie tylko zmuszać mnie abym to finansował ale również wsadzać do więzienia i odbierać opiekę nad własnymi dziećmi gdybym ośmielił się uznać że posłanie ich do szkoły gdzie zetkną się z przemocą, narkotykami i niekompetencją nauczycieli nie jest dobrym pomysłem to są bandytami i tyle.

dając już spokój historycznym konotacjom wkleję tu fragment z tekstu cynika do którego dałem link: "Uszczęśliwianie bliźnich za własną gotówkę nosi nazwę dobroczynności. Satysfakcja jakiej darczyńca z tego tytułu doznaje jest czasem znaczna. Nie jest jednak nigdy porównywalna z ekstazą jaką daje wielu uszczęśliwianie mas za forsę cudzą. Nie tylko dlatego że jest jej znacznie więcej a więc i uszczęśliwić można więcej, więcej przy okazji kradnąc. Przede wszystkim dlatego że masowego uszczęśliwiacza to nic nie kosztuje. Daje mu natomiast wymierne korzyści, na ogół całkiem materialne. Tym bardziej wymierne im bliżej władzy siedzi jego partia. Poważnym mankamentem demokratycznego uszczęśliwiania jest brak wystarczającej ilości kapitalistów których można by wydoić, zgodnie z wymogami socjalistycznej walki klas. Demokracja radzi sobie z tym jednak w sposób doskonały. Wystarczy w sposób ciągły, w zamkniętej pętli, wybierać co raz to inną grupę przeznaczoną do oskubania, oraz liczebnie większą od niej grupę potencjalnych beneficjentów tego oskubania, czyli skubańców. Protesty skubanych można w ten sposób zawsze sparować przedstawiając je jako postawę aspołeczną. Kontrastuje to z zadowoleniem obdarowanej większej liczebnie grupy skubańców. Są oni przez to bardziej skorzy do głosowania na kapłanów demokratycznego kultu którzy uknuli całą tę intrygę bez kosztów własnych. Procedura ta iterowana jest bez końca, a skubani i skubańcy zmieniają się jak w kalejdoskopie. Warunkiem jest aby grupa skubańców zawsze liczebnie przeważała." http://dwagrosze.com/2011/03/skubancy-skubani-i-skarbonka.html i taka jest właśnie prawda o socjalizmie.

Gość już wyjaśniam ...
BSA, mylisz się i szkoda nawet cytować literaturę by to dowieść bo to informacja powszechnie dostepna. Oczywiście, Hitler planował asymilację części Słowian Zachodnich bo potrzebował dużego Ludu, a Słowianie Zachodni są przsiąknięci elementami kultury niemieckiej i stosunkowo łatwo sie asymilowali. Reszta miała być zniewolona i przesiedlona na Wschód. Słowianie Wschodni mieli w być częściowo eksterminowani, częsciowo zniewoleni a częsciowo przepędzeni za Ural. Hitler planował na przyklad że zaraz po zdobyciu Moskwy. w zimie 41/42 , zagłodzi na śmierć 30 mln, Rosjan mieszkających w misatach a zaoszczędzoną żywność prześle na Zachód. Udało mu się zagłodzić 3 mln żołnierzy rosyjskich wziętych do niewoli. otem juz ich nie głodził bo okazało się że potrzebował rąk do pracy wraz z przedłuzaniem się wojny. Flirt z Polską nic tu nie ma do rzeczy. To była tylko taktyczna rozgrywka, która pozwoliła mu szybciej rozmontować system bezpieczeństwa Europy przed Niemcami. Polacy poparli Anschluss Austrii, rozbiór Czechosłowacji oraz pomagali Niemcom we wciaganiu Rumunii do strefy wpływów Niemiec. Inną zagrywką taktyczną Hitlera pokazującą jak potrafił być politycznie elestyczny jest pakt Ribbentrop - Mołotow.

znam tą historię, powyżej streścił/a ją -już wyjaśniam. Hitler grał na siebie i przestan sie łudzić że kochał Polaków, chociaż... czym byś wtedy żył, ty chyba nie masz tego komfortu by odrzucić złudzenia.

"Hitler grał na siebie i przestan sie łudzić że kochał Polaków," teraz już wiesz jak to jest że można być polakiem, uważać się za patriotę i jednocześnie kochać hitlera. metoda jest taka że należy uznać że "hitler chciał dla polaków dobrze" a tylko czarna niewdzięczność polskiego rządu spowodowała ze mu przeszło.

BSA - a widzisz pewien problem w prowadzeniu wojny i bazowaniu decyzji wojennych na domysłach? Co to za określenie "myślał, że się wystraszą" i "myślał, że się wystarczy dogadać o sojuszu"? Inna wersja którą ostatnio wysunięto to taka, że po prostu spanikował. Widział, że mu nie idzie, a Rosjanie mają inne plany niż umowa zakładała, a propagandę o powiększaniu terenu trzeba było utrzymywać. Nie wiem na ile jest to wersja prawdopodobna - decyzja o wojnie na kilku frontach była tak ryzykowna, że powód wcale nie musiał być racjonalny.

Offerma - jestem pewna, że niedługo BSA wyda książkę z opisem własnej wersji wojny...zakładając, że najpierw nauczy się poprawnie pisać po polsku ;)

Gość już wyjaśniam ...
bezrozumna polska polityka zagraniczna przyspieszyła wybuch II WŚ o 1-2 lata jak się obecnie szacuje.

offerma :) tak własnie objawił sie w pisanej skrzetnie relacji z umysłu kolegi BSA , sposób na pokonanie dysonansu poznawzego- racjonalizowanie sobie i zaklinanie rzeczywistości i każdy środek uświęca ten cel. Potęga siły psychiki do ocalenia siebie w sytuacji nawet beznadziejnej, jest NIESKOŃCZONA. Nie wiem dlaczego, kojarzy mi sie z bezdennością głupoty? ...;)

Gość już wyjaśniam ...
Hitler oświadczył: za 5 lat ma nie być Żydów, a za 50 Słowian !

w połowie Niemcem? yhm, pewnie tak jak ja- prababcia Niemka, W patriotyzmie nie chodzi o ciebie, tylko o Polskę i Polaków. Chodzi o zagładę narodu, a ty sie cieszysz, że jako volskdeuscha, siekiera cię muśnie, a nie skróci o głowę? Wielka radocha, a co z resztą rodaków?

BSA - oczywiście nie wpadło ci do twojej poobijanej główki, że idea jednej rasy/jednego narodu po prostu nie ma prawa bytu? Bo ludzi zawsze będzie dużo i zawsze będą się buntować, a im więcej jest tych, których chcesz tępić tym większy sam masz problem. Wybaczcie sprowadzenie argumentu do parteru, ale czasem trzeba prosto... o...i zanim zapomnę, masz kota: http://kwejk.pl/obrazek/647887/k.html

Po smierci Stalina uznano, ze kult jednostki był przyczyną niepowodzeń w budowaniu systemu, który sam w sobie jest doskonały. Kolejna analogia w ramach pnia socjalistycznego pomiędzy narodowym, a międzynarodowym socjalizmem.

Gość " Patriotyzm jest
cecha ludzi chorych na nienawisc" Oscar Wilde

Wow, brawa dla hitlera! Przywalił głową w mur i zorientował się, ze mur jest twardszy niż jego czaszka! I czytaj uważnie - napisał, że spieprzył bo NIE PRZEWIDZIAŁ, miał prawo, był tylko człowiekiem i wyłożył się na własnych założeniach.