Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a miałobyc tak pieknie

Dziecko zrujnowało mi wszystko

Polecane posty

Gość fdff
mi dziecko nie zniszczyłoby figury, bo i tak mam nadwagę, więc nie obchodzi mnie jak wyglądałby mój brzuch, bo teraz i tak jest brzydki, ale... jestem w stanie zrozumieć osobę, która wcześniej była szczupła i lubiła swoją figurę, a teraz czuje się źle... każdy ma coś, co w sobie lubi, np. ja uwielbiam swoje włosy, są długie, gęste i lsniące. Tez by mnie załamało gdybym z jakiegos powodu je straciła nie potępiajcie jej

Gość ojojojojojojoj
z ta cukrzyca tez tak nie piernicz.Sa gorsze choroby, chocby SM , czy Ziarnica Zlosliwa. Mozna z nia zyc i juz. Trzeba bylo nog nie rozkladac, albo zabezpieczyc sie i nie byloby tego biadolenia. Jestes glupia jak stolowa noga i tyle.

Noxelia o cholera to ty mi tak kadzisz a nie masz jeszcze dziecka no to powodzenia, tez myslalamz e bede super laska nie wszytsko jest jednak takie oczywiskte jak sie pozniej ookazuje.I prosze cie nie dyskutuj ze mna na ten temat jak nie amsz dzieci kobieto bo nie znasz zycia i nie wiesz jak ty bedziesz wygladac. Daj znac dopiero jak urodzisz wtedy pogadamy

ojojojojojojoj plastyka brzucha to nie takie chop siup jesli mam porblemy zdrowotne kazda operacja jest dla mnie zagrozeniem zycia.

Gość a ja myślę...
a ja i tak rozumiem autorkę, mimo że sama nie mam dzieci. widzę dookoła, wśród znajomych młodych matek, nie wszystkie są szczęśliwe, niektóre są to fakt i nie przeszkadzają im zbędne kilogramy, ale są też takie które źle się czują w swoim ciele. nie mówię że chcę codziennie latać do kosmetyczki, to był tylko przykład, chodzi o to , że dziecko pochłania cały twój czas, musisz wiecznie mieć na nie oko, zajmować się. wiem że zrobienie makijażu, czy użycie balsamu to chwila, ok zgadzam się, ale jednak kobieta po porodzie i ciągłym siedzeniu przy dziecku plus sprzątaniu w domu ma prawo być wykończona i czasem potrzebuje jakiejś odskoczni typu basen, fryzjer cokolwiek, zależy co kto lubi. wiem, że to może być głupie porównanie, ale jednak porównam; mam takie tygodnie często kiedy dużo pracuję, a pracuję w domu, i to nie jest od 8 do 16, tylko od rana do wieczora zapieprzam jak dziki wół, w tym momencie poświęcając się tylko tej jednej rzeczy, zwyczajnie sobie odpuszczam dbanie o swoje samopoczucie, i jak w końcu mam trochę luzu to czuję się beznadziejnie, potrzebuję wtedy z pół dnia żeby się doprowadzić do porządku (kilka minut w solarium, gorąca kąpiel godzinna, pomalowanie paznokci, ułożenie włosów, trochę ćwiczeń itp, to przykłady) niestety nie jestem w stanie tego wszystkiego robić kiedy mam dużo pracy, tak samo młoda matka nie jest w stanie tyle czasu poświęcać sobie kiedy ma małe dziecko. są kobiety, które nie przywiązaują wagi do wyglądu swojego ciała, ja np bardzo, zawsze miałam świetną figurę i wystarczy 2/3 kilo więcej żebym gorzej się czuła, ciało jest dla mnie bardzo ważne, lubię kiedy jest sprawne, wyćwiczone i zdrowe, a w natłoku codziennych zajęć bardzo łatwo jest to zaniedbać!

Gość ojojojojojojoj
nie przesadzaj.Zrobia Ci w znieczuleniu doledzwiowym, dostaniesz antyiotyk, clexane i bedzie ok. Ustawia Ci dawke insuliny przed i po operacji. Nie cuduj jak kon pod gore. Jesli Ci to przeszkadza , spokojnie podejdz do tego i bedzie dobrze. Nie zostalas zgwalcona, wiec nie piernicz o tym jak Ci to zle. Zaciazylas, skutki tego sa i trzeba z tym zyc. To nie gumka, ktora mozesz uzyc do starcia tablicy. To sie stalo, trzeba podejsc do zycia , jak dorosla osoba, ze wszystkim konsekwencjami.

dla porowniania waga sprzed ciazy 46 kg wzrost 160cm i tak od 20 do 27 roku zycia bez wiekszych zmian wymiary klatka 89 pas 65 biodra 90 po ciazy wzrost wiadomo ten sam waga 57 klatka 93 pas 80 biodra 95

Noxelia no wlasnie nie masz idelanego ciała a ja miałam i tu jest roznica dlaczego ty siebie zaakceptujesz jak bedziesz brzydsza a ja nie moge

Gość ojojojojojojoj
to ja dam Ci jeszcze jedna rade.Idz do psychiatry, bo moze masz depresje poporodowa.Nie wiem ile ma dziecko, ale depresjy moze pojawic sie i znacznie pozniej. Masz problem glownie w glowie i tu poradzic moze tylko lekarz psychiatra.

Gość a ja myślę...
chociaż z drugiej strony muszę przyznać rację Noxelii, że każda z nas i tak się zestarzeje i stracimy tak czy inaczej tę jędrność skory i idealną figurę.

ojojojojoj na chiwle obecna nie stac mnie na operacje plastyki brzucha, a przez to ze mialam cesarke wiem jak to jest jesli sie kogos tnie w znieczuleniu mojescowym. To jak potem brzuch ciagnie przy takim niewlekim cieciu to masakra a co mowic jak mi rozetna cale podbrzusze ze nie wspomne jaka wielka blizna zostaje. Ogladam ostatnio zjdecia przed i po takie operacji nie byly za rewelacyjne

czyli nie schudłaś po ciąży co przytyłaś ??/ to ćwicz jakoś nie wierze że masz flaka mimo że ćwiczyłaś a to że dziecko domaga się zainteresowania to normalne poznaje życie kto mu ma wytłumaczyć kto ma odpowiedzieć na pyatnia ?

Gość TREEEEEEEEEN
zapytam z ciekawosci bo tez mam 160 i 45kg - wiesz jaka figure i wage miala twoja mama przed i po porodzie? czy bardzo sie zmienila? tez zawsze myslalam ze drobne kobiety ktore sa szczuple z natury, szybko wracaja do swojej figury. moja mama po ciazy wazyla nawet 3 kg mniej i figure ma swietna do dzisiaj. robie sobie nadzieje ze u mnie bedzie podobnie. jak bylo u twojej?

owszem ciało jest ważne bo wtedy czujemy się w swoim ciele dobrze atrakcyjne ale trzeba pracować na to bo od biadolenia nic a maż pomaga ci może chodzie razem na basen kup sobie l-karnitynę w płynie i schudniesz

Gość ojojojojojojoj
juz nie bede sie wypowiadac, bo denerwujesz mnie tymi swoimi zalami.To nie, tamto nie , jedna kupa zalow. Wspolczuje mezowi takiego nieszczesnika wokol siebie miec.Za moment do tego kopnie takiego marudera w dupsko i skonczy sie ten bal. 🖐️

mowice sobie jak chcecie dla mnie wygad jest wazny mam przystojego meza i nie chce przy nim zle wygladac bo wkolo kreci sie mase lasek mlodych lasek ktore tylko czekaja na okazje. Mam tyle kolezanek rozwiedzionych ze szok.Kiedys ubierałam sie dla meza w seksowna bielizne robiłam mu striptiz teraz porpostu sie wstydze mu pokazac nago to tez rzutuje na nasze stosunki. Widze kobiety ktore sa w wieku 40 lat i naprawde nie widac po nich ze sa stare bo sa zadbane maja klase styl no i poc zesci figure. To mi imponuje denerwuje mnie wlasnie takie podejscie a i tak bede stara i brzydka bez sensu na ulicy nawet mam klientki ktore wygladaj tak niesamowicie z szeczka opada a i mlodziak sie za taka ogladnie. Takie kobiety podziwiam i taka myslalam ze bede na starosc. Naprawde gdybym od poczatku byla gruba brzydka moze bym poporstu przeszla z tym do porzadku dziennego ale naprawde bylam laska i taki obraz mam w pamieci i za tym tesknie.

Gość do autorki..........
Doskonale Cię rozumię, urodziłam dwoje dzieci, po pierwszym momentalnie doszłam do swojej figury, a nawet wyglądałam jeszcze lepiej bo przybyło w piersiach, nie karmiłam piersią wiec są jak u nastolatki. Natomiast po drugim został mi własnie brzuch i nie mogę sobie poradzić nic nie daje skutku, ani cwiczenia, ani dieta... koszmar jestem szczupła wazę 55 kg , a flak jak w 5 miesiacu. Co do dziecka- daj do przedszkola na te bezpłatne 5 godz i juz masz ten czas dla siebie :) zawsze to coś :) ja tez mam strasznie ruchliwe dziecko i nie mam pomocy przy nim, więc jak chcę iść do fryzjera, kosmetyczki, czy poćwiczyć, lub chociażby połazić spokojnie po sklepach to zaprowadzam do fikolandu na 2 godz, on ma fachową , dobrą opiekę i super zabawę , a ja czas dla siebie :) głowa do góry! :)

Gość Przyznaję rację Noxeli.
Sorry, ale masz mega egoistyczne podejście. Są większe dramaty na świecie.

Gość MalaWrednaKobieta
Wszystkie tu sa madre bo o ciazy tylko słyszały🖐️

Gość u mnie było tak
że przytyłam w ciązy 20kg udało się zrzucić 7 a 13 zostało źle się z tym czuję fakt ale nie mam czasu na diety ćwiczenia itp bo jak dziecko miało 4 miesiące wróciłam do pracy teraz ma rok i zajmuję się nim domem i jeszcze pracuję zawodowo ale nie wyobrażam sobie bez niego życia i za nic nie chcałabym alby tamte czasy wróciły.chciałabym schudnąc bardzo ale jem nieregularnie lubię dobrze zjeść i lubię słodycze i cierpię na brak silnej woli ale mam moją iskierkę największy Skarb ważniejszy niż figura i inne. ja no w ciązy dostałam okrponego trądziku po 3 miesiącach minął ale zostały blizny i dziury głębokości kilku milimetrów mam mnóstow rozstępów ,schabiki i boczki nie jesteś odosobniona auotrko

Kurcze, Noxelia, chyba pierwszy raz zauważyłam, że mądrze piszesz :) I zaczynam się do Ciebie przekonywać :) Co do tematu, mi ciało po ciąży nie zmieniło się w ogóle, jak była chudzielcem tak jestem nadal :D Właściwie, to jak dziecko może zrujnować komuś życie? No chyba, że było to dziecko zupełnie nie chciane, nie planowane nigdy itd.... A to, ze dziecko zniszczyło Ci zdrowie oznacza tylko, że to zdrowie najlepsze nie było niestety. Jedno zwykłe obciążenie i wszystko Ci siadło :( To nie musiała być ciąża, to mogła być jakaś większa choroba i też by tak było. A śpiewanie ? No gdybyś jakąś gwiazdą było no to może jakoś by to miało sens co piszesz, ale w tym wypadku hmmm, raczej to bez sensu.

wiesz najgorsze ze ty z mężem nie porozmawiasz o tym bo może on cię kocha taką czemu nie chcesz coś robić tylk obiadolisz od marudzenia brzuch nie spadnie skoro masz po ciazy + 9 kg i to trzeba zrzucić

zresztą skoro twoje ciało jest ważniejszy od cennych chwil z dzieckiem szkoda dziecka ja mam 4 latka który non stop gada :D coś robi żywe srebro ma milion pomysłów i daje rade po prostu akceptuję siebie i swoje decyzje

ok ja tez niedawno mialam wypadek samochodowy , straciłam prace itp ale kiedys moj wyglad dawał mi powera i mobilizował teraz raczej jest odwrotnie. NIgdy przez cale zycie nie musiałam sie odchudzac jadłam wszytsko co popadlo bez krepacji, teraz sie chamuje ale bez dobrze dobranych cwiczen sama nie dam rady. Na basen nie pojde bo nie umiem plywac, na fitnes mnie nie stac zeby wydawac 80zl co miesiac, Pracuje po 12 godzin i mam ruchomy grafik wiec ciezko o stale pory cwiczen i jedzenia. Nawet rezygnuje z podwozki i na piechote ide na przestane jakies 2km zeby ni przytyc d upsku to jedyne co mkoge robic wiecej chodzici tak robie zrezygnowałam z podwozenia, samochodu juz nie mamy po poszedl do kasacji. Idzie zima ale trudno wole spacer niz podwozke pod prace i pod dom

Gość gtthyht
nienormalna jesteś

o matkoo , to ty masz juz duże dziecko , nie narzekaj że ci chwili spokoju nie daje ! Myślałam ze masz w domu niemowlaka . W takim wypadku to tylko i wyłącznie twoja wina , bo : 1. Trzy lata po porodzie , to sorry ale mozna sie ogarnąc jezeli chodzi o swój wolny czas , zwłaszcza ze masz meża i moze z dzieckiem pisiedzieć przecież 2. Można sie też ogarnąć jezeli chodzi o wygląd , ja rano prowadzę córke do żłobka i dymam na fitness przed pracą , organizuje sobie też czas na fryzjera czy manicure lub na zakupy z przyjaciółka .

Gość NIE CHCE MI SIE WYMYSLAĆ
Dziewczyny po prostu trzeba było nie żreć jak świnie i tyle. Ja mam dziecko, w ciązy przytyłam 8 kg i teraz figurę mam taką jak przed ciążą.Dziecko ma 8 miesiecy. Nie zwalajcie winy na dziecko.Wystarczyłoby poprostu troche ograniczyć jedzenie. i tyle.

A ja jadłam w ciąży 4 razy tyle co normalnie i jakoś nie przytyłam zbytnio. Wszystko zależy od człowieka, więc nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka.

no autorka zwala że wszytko winna ciaża że cukrzyca że coś tam że coś tam masz na to dowody ???

chodzi o cialo ale tez o czas dla siebie, mam stresujaca prace w potrzebuje wyciszenia. Ale non stop cos trzeba zrobic, non stop cos maly chce non stop ... kiedys mowie relaksowałam sei spiewajac, sluchajac glosno muziki zazywalam dlugich relaksujacych kąpieli, teraz zapomnij ide do lazienki maly placze przy drzwiach maz go wola ale to nic nie daje, wkoncu wkurzona wychodze z wanny. Rano z mezem spimy przytuleni mamy wolny dzien od pracy maly sie budzi 5 lub 6 rano, mama pic mama siku mamam daj samochod itp itd. mama wlacz bajki jak go wypuszcze z lozeczka to znowu wlazi po mnie i mi wklada palec do oka lub cos w tym stylu. no i pospane, chce sobie obejrzec ilm na you tube oderwac sie lub cos wtym stylu przyhcodzi siada mi na kolana zasłania mi monitor. Nie wychodzimy nigzie z mezem bo nie mamy z kim zostawic malego no i wolimy zrobic zakupy zeby miec co jesc niz balowac a potem biedowac