Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość która z mam

Która z Was karmiła piersia dluzej niz 3 lata?

Polecane posty

Gość która z mam

i jak na to reagowao otoczenie?ja karmie dopiero ponad rok a juz slysze od ludzi ze powinnam odstawiac

3 lata? wow..zamierzasz karmic tak dlugo? z tego co ostatnio slyszalam zaleca sie do 2 lat dokarmianie piersia, natomiast stanowczo do 6 miesiaca tylko cycus. Przyznam że nie wtracam sie w decyzje innych matek i sanuje kazdy wybor, ale dla mnie osobiscie 1 rok to max.

Gość alejajaja
no dla mnie pol roku to max, potem wzbudza to u mnie obrzydzenie....

Te dwa lata to UNICEF poleca ze wzgledu na dzieci z krajow trzeciego swiata, zeby te niebozatka w ogole mialy szanse na przezycie. W krajach rozwinietych poleca sie 6 miesiecy. Potem dziecko ma rozszerzana diete, a zabki rosna mu po to, zeby gryzlo staly pokarm, a nie mamie cycki. Biegajace dziecko przystawiane do piersi wzbudza we mnie osobiscie niesmak. Szczegolnie, jak juz sie samo obsluguje w tej czynnosci...

Gość hahahahhaaa
Ponad rok???????????? Obrzydliwe

Gość mamamama27
zn taki przypadek że mama wraca z pracy a dziecko dobiera sie do bluzki i mówi pełnymi zdaniami : mama daj mleka....... - OBRZYDLIWE...

Gość to to już zboczenie
seksualne

Gość lkjkj
Do dziś pamiętam jak około 20 lat temu przy wigilijnym stole trzyletnia kuzynka szarpała swoją mamę za bluzkę domagając się mleka. Ciotka oczywiście uległa, również przy wigilijnym stole. Koszmar.

Hieno mylisz sie, zaden unicef tylko WHO- narodowa organizacja zdrowia, zaleca do 2 roku zycia i nie ma jakis osobnych wytycznych dla krajow rozwinietych. Owszem zaleca sie zeby od 6 miesiaca zycia wprowadzac inne pokarmy (stale) ale nadal karmic piersia. Nigdy w Stanach czy UK nie uslyszysz ze piersia karmic jest dobrze tylko do 6 miesiaca zycia:-D

Gość erfgtyhuiop
Nie wyobrażam sobie chodzącego, mówiącego dziecka które ssało by jeszcze pierś. Dla mnie osobiście to chore ! Ja rozumiem do max dwoch lat ale potem to się już jakieś nienormalne robi :O

Gość a ja powiem wam tak,
ze jak jeszcze nie mialam dzieckatonawet nie chcialam karmic piersia. myslalam o butelce.potem, jak sie corcia urodzila to myslalam,aby do 6 miesiaca, 6 miesiac minal i mysle sobie ze ok bedziekarmic do roku. A teraz mija rok i wiem, ze na razie nie potrafilabym jej odstawic. Nie wiem co bedzie za miesiac czy dwa ale na chwile obecna nie mysle o tym.

Gość mamoooo
daj cyca- wola 8 latek:D

Gość A-ha ha-A
aaaajjj...3 lata to stanowczo za dlugo...poza tym wyobrazam sobie jak pogryzione musza byc te nieszczesne piersi...

Gość Paulina 26Poznan
Może te kobiety w jakiś sposób to erotycznie zaspokaja. Ja nie karmiłam w ogóle, cierpię na dość poważną chorobę i po po rodzie musiałam natychmiast wrócić do leków. Miałam też cc. Każda kobieta ma prawo do wyboru pokarmu, którym karmi dzieci i to jak długo to robi to też jej decyzja ale 3 lata? Cyc dawany przed wyjściem malca do przedszkola?

Gość dfdfxedfx
3 lata :) bez przeady...

Gość a ja widze, ze przeciwniczki
tote, ktore nie karmily dzieci piersia i chyba nie rozumieja tej wiezi z dzieckiem, bo nie ma to nic wspolnego z "erotycznym zaspokajaniem" jak to zostalo wyzej napisane

Gość cvbnm,.
yyy. max 2 lata ! 3 latek i wiecej ?? o fuuujjjj masakra !

a tam gadanie, zobaczymyczy ktoras z was tak karmic nie bedzie. moja kolezanka nie chciala nawet w szpitalu piersia karmic a teraz juz karmi synka 4 rok co nie znaczy ze tak ma byc....

Gość Do -a ja widze, ze przeciwnicz
kobieto! jak taka cudowna więź z dzieckiem i karmisz cycem do 3r.ż. to karm do 18-stki!!!! niech ją jak najdłużej! tuż przed imprezą dziecka dasz dziecku pociągnąć cyca i niech wie że mama go kocha i na niego-skacowanego w domku czeka! jakie to urocze :D

ja tyle nie karmie, tylko zastanawiam sie skad takie oburzenie, ze dzieci dlugo ssa cyca. Kiedys ssaly duzodluzej i nikt sie temu nie dziwila teraz co, najleiej wepchnac smoczekz mm i wszyscy szczesliwi bo dizecko wypilo calabutle chemii. Po prostu super

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Ale jaki ten biust musi być brzydki jak sie karmi tyle czasu. Ja karmiłam pol roku i widze róznic, ze moj biust nie jest w tak dobrej fomie jak wczesniej. A co dopiero byłoby jakbym kamiła 2 czy 3 lata. MAsakra! I tak doskwiera mi to, ze juz nie mam tak ładnych piesi jak to było kiedyś .

moja mama karmila mnie dlugo i maladniejsze cycki niz nie jedna 20 tka. moja tesciowa natomaist nie karmila zadlugo i jej cycki i tak sa straszne. tak wiec roznie to bywa. Ja o sobie nie moge jeszcze nic powiedziec ale tez nie spodziewam sie cudow po zakonczeniu karmienia. DO kolan na pewno wisiec nie beda bo i tak mam malutkie:)

Ja PAmelą o tez nie jestem. Przed ciążą miałam ładne okrągłe 75C a teraz mi chyba spadło do mizernego 75B:( I najbardziej denerwuje mnie to, ze nie są jędrne;/

ja przed ciaza mialam male b wiec ciekawe co potem jak mi spadnie, chyba sie dziury porobia

hihihihi:) Rozbowiłas mnie:) Moja kolezanka mowi, ze jej mąż po okresie karmienia zaczął na jej piersi mówić pineski:)

ro to wcale nie dlugo,nie sluchaj takich rad.zawsze beda ci radzic te co akurat pojecia o tym nie maja,bo same nie karmily.do 3 lat to jednak za dlugo,ale mysle.ze max do 15-18ms jest ok.

Gość nie slucham rad
tylko zastanawiam sie ktora z mam karmila tak dlugo. ja na dzien dzisiejszy chce karmic"jaknajdluzej" a ileto jest?nie wiem, samo sie z czasem zweryfikuje

Gość hmm*hmm*
dla mnie to bez roznicy czy ktoras z mam karmi 4 lata czy wogole to ich osobista sprawa,mam kolezanke ktora karmila 4 lata nawet o tym nie wiedzialam dopiero sama mi powiedziala jak juz przestala,nawet nie wiecie ile dziewczyn tak dlugo karmi tylko wiadomo w domu jak nikt nie widzi:)

Gość 2 DNI ;P
Ja karmiłam dwie doby w szpitalu:) Mały tak mi pogryzł sutki, że kiedy przystawiałam go do piersi to płakałam z bólu. Myślę, że to dlatego, że w ciąży zrobiły mi się wieeelkie sutki i mały nie mógł dobrze się przyssać,hehe. Wróciłam do domu i od razu butla, choć miałam tyle pokarmu, że mogłabym dwójkę dzieci wykarmić, no ale cóż...Teraz synek ma 2 lata i pije Bebilon Junior:)