Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwaa7a

polska bieda

Polecane posty

Gość malwaa7a

Dlaczego życie w Polsce jest takie ciężkie? Dlaczego Polska goni ceny unijne, a nie próbuje dogonić zarobków? Dlaczego władza siedzi na kasie i nie patrzy na tych, którzy muszą liczyć każdy grosz..? Mam tego dość. Takie życie w ciągłym stresie... Jestem studentką pierwszego roku budownictwa. Moi rodzice nie mają zbyt wiele kasy tata niedawno stracił pracę i jedzie na zasiłku, a mama siedzi na kasie w supermarkecie. Nie mogą dać mi zbyt wiele... Dostaję w sumie jedynie na opłacenie stancji. Z domu przywożę jakieś jedzenie i później obmyślam, ile mogę zjeść danego dnia, żeby mi wystarczyło. Czekam na stypendium socjalne, ale dostanę je gdzieś dopiero pod koniec grudnia... I nie będzie to pewnie zbyt duża suma. Próbowałam znaleźć jakąś pracę, ale ciężko jest pogodzić studia dzienne z pracą... A moje studia wymagają ode mnie mnóstwo wysiłku. To dopiero początek, a ja już mam problemy z jednym przedmiotem. Przydałyby się korki, ale nie ma na nie kasy... Sama próbuję udzielać korepetycji dzieciom, ale nie mam stałych uczniów, od czasu do czasu ktoś się trafi... Nie mam co myśleć o pójsciu na imprezę czy na pizzę ze znajomymi... Na to potrzeba kasy... O jakichkolwiek zakupach nawet nie marzę. Właśnie wyciągnęłam z pawlacza czteroletnie kozaki ;/ Przez biedę jestem trochę zakompleksiona, zwłaszcza kiedy mijam na uczelni czy na ulicy odpicowane dziewczyny... Nie mam kasy na rozrywki, na coś dobrego do jedzenia, na kosmetyki, ciuchy czy cokolwiek... I tu pojawia się taka wielka gorycz i żal dlaczego przyszło nam tak żyć? Wiem, że wielu ludzi ma gorzej ode mnie, ale nie potrafię przestać się dołować. Nie rozumiem tego świata. Chyba trzeba rzucić studia i wypieprzać za granicę, żeby żyć normalnie...

Gość Samotnygfdgv
każdy kto ucieka za granicę godzi się z rolą podludzia

Gość malwaa7a
A więc co robić?

Gość malwaa7a
zesrałam się z rozpaczy :(

Gość malwaa7a
idiotyczny podszyw ;/

Gość ghlo
lepiej zostać wPolsce i też być podludziem?

Gość miły pan z bloku obok
daj dupy parę razy to będziesz miała na kozaczki i jeszcze na bluzeczkę

Gość malwaa7a
daję ale i tak mi nie wystarcza!

Gość malwaa7a
dzieki za rade. ;/

Gość malwaa7a
obsrałam właśnie w miarę nowe stringi a innych nie mam,co ja pocznę? ;/