Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemcojakpocoidlaczego

po jakiemu powinniśmy rozmawiać?

Polecane posty

jak wracam z pracy do domu to wszystko ogarniete,ugotowane wyprane,nic po prostu nic nie musze robic,tylko ta blokada jezykowa,ale bedzie ok

Gość anna rodrigez 26lat....
to jak wy rozmawiacie? onzna polski?

Gość rumunski to jezyk romanski
czyli jak francuski ( ale latwiejszy) i włoski . Jesli znalalabys francuski, dogadalibyscie sie bez problemu, poniewaz wiekszosc Rumunów go zna. Mylicie Rumunow z rumunskimi Cyganami. Rumunia to kraj, ktory jak chyba zaden inny pomagał Polakom czasie drugiej wojny światowej, az wstyd, ze mało kto o tym wie. Jeszcze zyja tam przedtawiciele wspanialej przedwojennej inteligencji. Niestety kraj byl zniszcony przez potworny rezim Caucescu, rzwczywiscie bylo tam strasznie w tych czasach,ale to juz dośc dawno minelo.

tak samo jak my mówimy na ruskich brudasy,na hindosów ciapate,na anglików angielskie swinie,to wcale nie jest dziwne,nie raz słyszałam jak Ovidiu mówił na kogos polska swinia,ale mi to nie przeszkadza

on zna polski ale nie za dobrze

Gość anna rodrigez 26lat....
Tak Rumuni twierdza ze Polska to kraj miodem i mlekiem płynąca, i naprawdę wyczułam duża sympatie do Polakow, buyli zdziwieni ze Polacy sa katolikami - jednak. Ogolnie choc nie wiadomo po jakiemu bylo rozmawiac mimo iz znalismy angielski oni go w zab, wloski oni rozumieli pojedyncze slowa "ciao si bella buenna notte no" tyle z wloskiego rozumieli naprawde szlo zrozumiec jezyk w jakim do nas mowili, oczywoiscie bez gestykulacji si nie odbylo

a poznałam go na targowisku przyjezdzał sprzedawac jakies tam rózne duperele,i tak na kawke potem na druga i zaiskrzyło

Gość MSka;)
jeśli tak mówi to znaczy że nie ma szacunku do naszego kraju i do ciebie...pomyśl o tym

nasz kraj tez nie ma szacunku do cyganów,więc dlaczego on ma miec

hahah ale sie pośmiałam ..... założyłam topik i ktoś podszywa się za mnie ...nawet śmiesznie wyszło bo mój chłopak jest z rumuni ,ale bardzo dobrze zna język polski.... Ja troszeczke potrafię i nie jest on trudny tylko pytałam jak najlepiej go szlifować i najszybciej się nauczyć haha Do niewiemcojakpocoidlaczego2 zabieraj zabawki i do innej piaskownicy proszę....