Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Urwisowa Mama

Do mam które kupowały kombinezony/kurtki Mariquita

Polecane posty

Kupuje kurtkę Synkowi, niestety u nas w mieście sklepy dla dzieci kuleją i to solidnie, więc pozostało mi allegro, no i wybrałam sobie model kurtki i tak się zastanawiam jak wypadają z rozmiarami, kupuję kurtkę na 86cm. Synek kończy rok w grudniu, a te wymiary wydają się być dość spore i tak się zastanawiam czy rozmarówka przez przypadek nie jest trochę zawyżona? No i jak jest z jakością? Bo te które widziałam u siebie w sklepach były strasznie cienkie i bardziej jesienne niż zimowe, a mieszkamy w górach więc zależy mi na tym żeby była ciepła.

Gość mamusieńka..
86 na roczne dziecko??? No co ty... 80 spokojnie starczy

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
86 to normalny rozmiar na roczniaka, mój syn taki właśnie nosił. Ma teraz 2,5 roku i nosi 104.

Gość kuku ryku.....................
ale bez przesady, tak ci szybko dziecko nie ursnie, kurtka to nie bluzka. jezeli mierzac steierdzasz, ze za duza, to wez mniejszy rozmiar, bo maluch bedzie plywal....

Gość mamusieńka..
moja córka ma półtorej rok i nosi 80 i prędko z niej nie wyroście

Kupilam wlasnie dla corci na allegro-rozmiarowka jednak zawyzona jest w tej marce,bo corcia nosi rozm.98,a kurtka w tym rozmiarze jest jeszcze za duza-bedzie na nastepny rok..trzeba sprawdzac wymiary w aukcji albo poprosic sprzedawce o ich podanie.

Synek teraz ma niektóre ubranka na 80 i są mu dobre więc dlatego chcę kupić 86, chociaż jest w nich spora rozbieżność, bo jedne na allegro są opisane jako 12-18 miesięcy, a inne 1,5 do 2 lat.

Gość Mamusie kochane skoro rzeczy
są za duże to rozmiarówka jest zaniżona a nie zawyżona. Jak się ma małe dzieci to wypadłoby opanować podstawy ojczystego języka:O

Gość mamutia dobra rada
Nie kupuj z MARIQUITY