Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kailla21

marudzenie rocznego dziecka

Polecane posty

Gość kailla21

mój syn niedawno skończył rok, jest strasznie marudny, płaczliwy, przewinąć się nie da, ubrać się nie da, sam się długo nie pobawi.. no masakra :/ nie mam już siły na niego, w nocy też często się budzi! ktoś ma podobnie?

Gość kailla21
wszyscy macie grzeczne dzieci? hm zazdroszcze :/

Gość mamusieńka..
ja mam podobnie. A noce to masakra. Budzi się nawet i 5 razy.

Gość kailla21
mam nadzieję że to kiedyś minie :/

pewnie nie wszyscy:) ja mam takie średnie, też mam pobudki w nocy co chwilę już od jakiś 2 miesięcy:/ w dzień jest znośny,bardziej nerwusek okropny niż maruda. z przewijaniem meksyk. na szczęście kąpie się chętnie ale wychodzić z wanny nie chce. znaleźliśmy taki sposób że bawimy się w gdzie jest kacper?:P sadzam go na ręcznik przykrywam głowę i go wołam a gdzie jest kacperek? jak odkryję ręcznik i go znajdę to ma radoche. teraz jak już planuje wyciągnąć go z wody to już mu mówię że się pobawimy i działa, bo wcześniej całe wycieranie był ryk nic nie nie pomagało.

mój syn do roku budzil się raz na karmienie a jak skończył rok to zaczął przesypiać całe noce, ewentualnie raz na kilka nocy budził się na siusiu. może zamało aktywnie spędzacie dzień? albo za mało zjada w ciągu dnia i jest głodny?

z ubieraniem to samo sweterek na głowę i gdzie jest kacper? a gdzie rączka? no i oczywiście wielka radość jak już pokaże się ta rączka ubrana w rękaw. to samo nóżka.....eh. ja mam o tyle dobrze, że przesypaiał calutkie noce odkąd miał miesiąc. teraz tylko takie akcje ale to chyba na zęby, może skok rozwojowy, nie wiem czekam aż minie:P

Gość Mama 79
Mój syn ma rok i dwa miesiące. Cały dzień jeczy, to nie, to tez nie, wszystko źle.przebranie pampersa czy ubranie go graniczy z cudem..., bawi sie zabawka jakieś 20 sekund po czym rzuca ja na bok. Jak mu coś nie wychodzi to drze sie jakby go ze skory obdzierali, obca osoba nie może do niego mówić bo zaraz jest krzywa mina i krzyk. W nocy budzi sie ok 2:00 i bawi my sie tak do 5:00, skacze , rzuca sie na łóżku jakby go coś opetalo. Jedyne za co mogę go pochwalić to jedzenie. Pochłania wszystko i jedynie wtedy jest zadowolony i spokojny.

moj synus tez tak mial, pisze mial bo teraz ma 18 mc-y, budzil sie w nocy na karminie, po jakims czasie to sie unormowalo, wieczorem kolo 21.00 pije mleko i spi do 7.00 pije mleko i najczesciej zasypia jeszcze, tez nie chcial sie bawic sam, nie moglam nic w domu zrobic, tez sie denerwowalam, teraz oczywiscie tez chce zebym ja z nim byla, duzo wychodze na spacery, im dziecko wieksze to mozna czyms zainteresowac, a kompanie to ma fazy, przez jakis czas kapalAm go na stojaka, pozniej z checia szedl do wanny i nie chcial wychodzic a teraz znowu problem, napewno nie lubi myc glowy, mam tez problem z myciem zebow