Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaMarzeny

czy moja córeczka wazy za mało ? ma 2 laka 9 mc 86 cm i 11 kg

Polecane posty

Gość MamaMarzeny

czy to naprawde tak niewiele dodam tylko ze ona je bez przerwy..

a kto ci powiedział że waży za mało? skoro jje tzn że jest w porządku, mój ma też 2,5 roku i waży 13,5kg ale nie pamiętam ile ma wzrostu, ubrania ma na 98

Mój też tak ważył. Jak na roczek miał 11 tak potem aż do 3 r.ż. mial 11 kg. Teraz ma 13-14 kg ma 3 lata i 2 miesiące. Myślę, ze dobrze wazy szczególnie że nie jest wysoka (młody też do wysokich nie należy) Pewnie jest szczupła i tyle. Jak je chętnie to chyba nie musisz się martwić.

Gość fajna babaka z forum
Hmm, moja córka ma 2 latka i 2 mc i waży 14, 780 , wzrost 92 cm.

Gość ANIA MA PSA
moja ma dwa lata i ma 84 cm wzrostu i 12,3 kg wagi

Gość Wiolka Skorka Wiewiorka
jest malutka, fakt, ale sprawdz na siatce

Gość delikatny krem z biszkoptem,
a co na to lekarz?

Kurcze dziewczyny:P Mój syn ma niecałe 8 miesięcy ma 10 kg i tak na oko 80cm A nie jest gruby:)

Ma chyba ciężkie kości:P A drobniutki jest jak ja:)Ja przy wzroscie 163 waze 48kg:)

Wiesz nie wyglądam niezdrowo Tak w sam raz:)Nikt mi nie powiedział ze chudzielec jestem Wygldam normalnie:)

:)złosliwe czy nie nie rusza mnie to:)Nie przejmuje sie opiniami ludzi ktorzy na oczy mnie nie widzieli:)

Gość mój synek waży podobnie
12 kg a ma 2,5 roku, ma tyle energii, że chciałabym się z nim zamienić :P U nas wydaje mi się, ze to jest kwestia genetyki i zdrowej, nisko-tłuszczowej diety... sama ważę 53kg przy 173 wzrostu trzymam się nawet po 2 porodach ... dzieci jedzą to co my, więc nic dziwnego że nie tyją.... ...w każdym wyniki ok no i mnie się podoba, więc uważam ze nie ma się czym martwić..... szczególnie, ze mnie się grubsi ludzie nie podobają,ani dzieci ani dorośli...

Gość do adalis86
Twoje dziecko jest grube, ot co a Ty autorko rozmaiłaś z pediatrą? jak wypadła na bilansie?

Gość strasznie niskie.,,
jest to twoje dziecko .

Fakt faktem jest drobniutka, ale może taka jej uroda. Ja uważam, że lepiej dziecko szczuplejsze niż za grube. adalis86- mój synek też na 8 miesięcy ważyl 10 kg i 79cm. Wcale nie był gruby, wyglądał normalnie, może troche pulchnie jak to niemowlak. Za to teraz ma 2 lata 4 m-ce i jest szczypiorek. Ok 14kg i 97cm wzrostu.

Gość Sprawdziłąm sobie w siatce
centylowej i wzrost jest poniżej normy a waga n 3 centylu.Ale jak mówisz że mała je dużo to po prostu taka jej uroda.Wy z mężem jaki macie wzrost?

Gość waga urodzeniowa tez
jest wazna, a widze ze nikt tu jej nie bierze pod uwage dziecko w pierwszym roku zycia potraja swoja wage, aczkolwiek nie musi moj synek urodzil sie z waga 4 kg, w pierwszym roku moze wazyc nawet 12 kg, i nawet jezeli bedzie tyle wazyl to wcale sie nie zmartwie jezeli ktos powie ze to "grubas" to bym olala i tyle a to ze dziecko wyglada pulchnie do pierwszego roku a nawet ciut powyzej to tez norma, bo jak tylko dziecko zacznie chodzic to wiadomo ze wtedy przestaje byc "grubiutkie" moj synek ma dwa miesiace i chyba wazy juz z 6 kg, w piatek idziemy do pediatry i na pierwsza szczepionke to sie okaze :)

Gość czerwcowe słońce
a ile ważyła po urodzeniu?

Gość przede wszystkim wzrost ma jak
dziecko 1,5 roczne to jest niepokojące

Gość ale się jaracie o ja cie
http://forum.gazeta.pl/forum/w,46019,101262326,103429951,Re_wzrost_i_waga_2_latka_jest_tragicznie_.html?v=2 poczytaj

Gość moja jest lepsza
Moj synek ma 2,5 roczku, wazy 19,5 kg i ma 101 cm :-) lekarka bilansie powiedziała ze jest duzy ze srednio chlopaki na bilansie 2latka maja około 95 cm :-D w ksiazeczce napisała ze waga i wzrost powyzej 97 centyla :-) dodam ze mąz ma 193 cm a ja 179 cm wiec ma po kim byc duzyy :-)

Gość mama niunii
moja córcia ma 18 m-cy i ma 89 cm i wazy 13 kg i wcale nie jest najwieksza wsród rówiesników.Troche to mało jka na dziecko 2,5 roku.

Gość adzia1982
mój ma 21miesięcy i 94 cm,waży 14,9 jest na 97 centylu.lekarz mówi że jest oki.jeśli centyle nie odcodzą od normy niema się czym martwić