Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość insiGnia31

menu 14 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość insiGnia31

wpisujcie co jedzą wasze dzieci. u mnie jest tak: -po przebudzeniu mleko -potem jakiś jugurt lub jajecznica, kanapka -obiad, przeważnie 1 danie, ale ostatnio coś nie chce jeść mojego, ale jak słoik dam to zje :/ -jakiś owoc (banan, gruszka..) -kaszka lub jakaś kanapka -mleko

śniadanie kaszka/jajecznica/kanapka/czasem parówka potem jakiś owoc z jogurtem albo jedna z opcji której nie było na śniadanie , koło 13 zupa , potem koło 16 jakieś mięso/ryba z ziemniakami. wieczorem kasza manna z owocami ( robię sama )

Gość mama niunii
Ło matko 14 miesieczne dziecko na słoiczkach?

Gość mama 14 miesieczniaka
u nas na sniadanie kaszka mleczna ( owsianka, kaszka manna albo inna), drugie sniadanie jogurt albo jajecznica albo kanapka z czyms, zupa, drugie danie mieso z warzywami i kasza albo makaronem albo zmieniakami i jakas surowka, deser owoc, kolacja kaszka mleczna. przekasek nie daje chyba ze na spacerze marudzi to chrupke dostaje. nie je slodyczy, czekolady ani nic z tych rzeczy. obiady gotuje sama a czasmi dostaje sloik przewaznie jak nie mam cieleciny to kupuje jakis sloik z czerwonym miesem. dwa razy w tyg je rybe dorsza albo lososia, raz w tyg je czerwone mieso, a reszte indyk ekologiczny albo krolik. nie kuuje dla niego kurczka w sklepie. z warzyw je wszystkie z owocow tez. gotuje specjalnie dla niego staram sie nie dodawac soli a zastepowac ja ziolami. to chyba tyle :)

Gość insiGnia31
ja mam problem bo mały nie chce jeść obiadów w ogóle :/ zawsze mu nagotuje a potem wszystko ląduje w śmietniku, słoik zje. Co mam robić?

Gość mama 14 miesieczniaka
hmmmm moze ma za suche to jedzenie jesli wiesz o czym mysle. moj musi miec zawsze sos do obiadu. a moze mieszaj mu sliok z twoim obiadem i zwiekszaj proporcje. albo rob konsystencje podobna do sloika czyli nie wszystko oddzielnie ze na talerzu mu dajesz mieso cos tam i cos tam tylko taka jakby potrawka z miesa i warzyw tak na poczatek az sie przekona :) takie moje pomysly :)