Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ndsfds

co poda膰 niezapowiedzianym gosciom??????

Polecane posty

Go艣膰 ndsfds

a dokladnie chodzi mi o to czy macie jakies "gotowce"ktore poratuja nas w takiej sytuacji... mam tak czasami,ze ktos wpada a tu echo w lodowce..bo akurat dieta;),albo zakupow nie zrobilam...a glupio mi sie tlumaczyc przed jakas tam ciocia,ze dziecko jadlo w szkole a my na suchym prowiancie od rana jedziemy;)albo ze po prostu nie chcialo mi sie gotowac!:) zawsze mam jakies ciastka na "czarna godzine"do kawy,ale moze macie jakies propozycje by nie stresowac sie takimi wizytami:) haslo:"stoliczku nakryj sie!"niestety nie dziala:(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szmmuu
krakersy, sery, hummus, orzechy, owoce, czekolada.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gtytyyy
zam贸w pizze

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 papla666
Mi si臋 wydaje, 偶e ciastka w zupe艂no艣ci wystarcz膮. Ja tez podaje s艂odko艣ci, paluszki, krakersy, orzeszki... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 limfa12
moja rada jest nast臋puj膮ca: nie wpuszcza膰 nie zapowiedzianych go艣ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 limfa12
oczywi艣cie niezapowiedzianych mia艂o by膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ndsfds
mowicie?:)nie szalec z bigosami z zamrazarki?:) nie wpuszczam!:)ale wez teraz nie wpusc jak od 15 ciemno i caly caly dom oswietlony:(....

Udost臋pnij ten post

Zawsze mozesz zrobic bruszczette :D albo grzanki z maselkiem czosnkowym i serem zoltym ewentualnie na to jakas wedlinka zamowic pizze tez niezla mysl blyskawiczne spaghetti tez :) choc ja zawsze robie sos ze sloika nugettsy plus frytki i jakies warzywko ogorek pomidor albo salatka z niczego :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 narob bigosu czy gulaszu na
czarna godzine i zamro藕. Poza tym zawsze mo偶esz zam贸wi膰 pizze albo zrobi膰 jakie艣 zapiekanki z kanapek (chleb, mas艂o, pomidor, ser zolty)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okey okey
PALUSZKI!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrrramp
czarn膮 polewk臋 je偶eli go艣ci nie lubisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ruanda
Nic. Po prostu w dobie telefon贸w kom贸rkowych niezapowiedziane wizyty s膮 buractwem i nale偶y je t臋pi膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jenk
Ja mam w zamra偶arce kie艂baski frankfurterki (do podgrzania) ,bigos i leczo zagotowane w s艂oikach (lepsze ni偶 mro偶one),szynk臋 konserwow膮 w puszce .Og贸rki kiszone,pude艂ko lod贸w ,jakie艣 owoce w puszce do nich .Dy偶urn膮 paczk臋 ciastek .W lod贸wce zawsze jajka ,majonez ,ser 偶贸艂ty -zawsze co艣 si臋 zrobi na szybko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 eeeeeeee????????
Kaw臋 albo herbat臋, w przyp艂ywie szczodro艣ci mo偶e by膰 z cukrem. I tyle. Z jakiej racji Ty masz stawa膰 na g艂owie i karmi膰 kogo艣, kto nie raczy艂 uprzedzi膰 o swojej wizycie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szmmuu
wiecei co, czasem to nie o to nawet chodzi, ze ktos w ogole nie uprzedzil, tylko ze nie ma czasu na wymyslenie jakiejs specjalnej gosciny, gotowanie itp., wiec fajnie miec jakies awaryjne przekaski. bo np. ktos uprzedzil, zapytal czy moze wpasc, ale my nie mamy czasu na chybcika robic zakupow czy gotowac, co nie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jenk
Niezapowiedzianych to cz臋sto traktuj臋 kie艂bas膮 na gor膮co z wody.

Udost臋pnij ten post

Herbata, ciastka, ciasto i ewentualnie jaka艣 czekolada jak jest. Cukier oczywi艣cie do szafy bo drogo :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szmmuu
ja tam wole jakies slone przekaski od ciastek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szmmuu
bo nimi sie faktycznie mozna najesc, a po ciastkach jest tylko niesmak ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DARIA1234567
ja mieszkam w niemczech i tutaj w supermarketach sa takie obiadowe morzonki np kotleciki ziemniackzi, warzywka kurczak mielony, takie male i tego jest duzo w paczke bodajze kilo, tanie, szybko sie robi i naprawde pyszne :) kazdy zachwala. znajomi normlanie za 1 razem nie wierza ze to mrozonka za 2 euro:) takze zawsze mam te potrawki bo tez sama czasami wcinam jak nie mam czasu na gotowane

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja86sia
daj spok贸j, jak si臋 nie zapowiedzieli to niech nie licz膮 na wy偶erk臋... paluszki i krakersy w zupe艂no艣ci wystarcz膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja robi臋 herbat臋
Kiedys mia艂am cz臋sto niezapowiedzianych go艣ci jak mieszka艂amz m臋偶em w akademiku i tylko czestowa艂am kaw膮 i herbat膮 i cukrem. Zazwyczaj przychodzili wyprowiantowani. Teraz u mnie za bardzo nie ma mowy o niezapowiedzianych go艣ciach ale czasem m膮z przychodzi ze swoim bratem z pracy i dostaj臋 sygna艂 5 minut przed. Generalnie to kupuje jedzenie za zapas wiec w lod贸wce nigdy nie mia艂am echa. W szafkach te偶 mam zawsze jakis makaron i sosy w torebkach. Mam te偶 puszki z wazywami tak 偶e mozna czasem jak膮s sa艂atke zrobi膰 na szybko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ruda mania
a ja mam zawsze w domu babeczki Dr.Oetkera w艂a艣nie na takie okazje, mo偶na je przygotowa膰 dos艂ownie jak go艣cie ju偶 w progu piek膮 si臋 oko艂o 15-20 minut wi臋c zanik podam kaw臋 babeczki ju偶 pachn膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艂olo
paletko :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gtseres
ja lubi臋 mie膰 ciasto francuskie i z niego robi臋 par贸wki (takie jak na opakowaniu); albo warkoczyki z kurczakiem, boczkiem i serem. Opr贸cz tego dobrzw miec zamro偶one krokiety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 begiebe
nienawidze niezapowiedzianych go艣cin. jak to ktos pisal, to jest oznak膮 buractwa. no ale jak juz s膮 to niech sie ciesz膮 z kawy/ herbaty i ciastek. jak im bylo ciezko zadzwonic, to ja nie bede stawac na glowie i sie stresowac, zeby ich nakarmic! poza tym bezsens, ze goscie siedz膮 w pokoju, a gospodyni zamiast z nimi porozmawiac (bo chyba przyjechali porozmawiac? czy na wy偶erke?) biega z rozwianym w艂osem i panik膮 w oczach i odmra偶a bigos...albo robi kanapki z konserw膮. masakra

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bjhjhbjhh
Hm, jak ktos do mnie wpada na plotki to ja jedzeniem nie czestuje, kawa herbata, jakies ciastka (jak mam), chyba ze kogos zapraszam na cos do jedzenia. Czulabym sie glupio gdybym wpadla do kogos na 5 min a tu na stol wjezdzalyby zakaski, miesiwa itp., wiec sama swoim gosciom tego nie robie. Zreszta nie chodze bez zapowiedzi do osob ktorym nie moglabym powiedziec, jestem glodna zrob mi kanapke i vice versa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Najlepiej NIC, to naucz膮 si臋
na przysz艂o艣膰 ZAPOWIADA膯! W og贸le co to za moda wpada膰 do kogo艣 bez uprzedzenia? :o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w dobie telefon贸w nie rozumiem
jak mo偶na wpada膰 bez zapowiedzenia :o Gdyby kto艣 przyszed艂 do mnie bez uprzedzenia to po prostu nie otworzy艂abym drzwi :o bez jaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 znowu ten sam temat
czasem nawet jak uprzedza, to jest za malo czasu, zeby isc na zakupy lub cos specjalnie robic, wiec warto miec awaryjniaki na stanie, i o tym chyba jest ten temat, czyz nie?

Udost臋pnij ten post