Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buleczki rogaliki

od kiedy chleb z masłem dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość buleczki rogaliki

Od jakiego wieku można podać dziecku kanapkę chleb z masłem np na kolacje albo śniadanie?

Gość niuniulkai
ja mojej 7 miesiecznej córce daję już trochę masło (osełka)

Gość buleczki rogaliki
Właśnie moja 8 miesięczna córka kończy pół kromki i domaga się dokładki. Oczywiście bez skórki. Kroję na takie malutkie kawałeczki i jej wkładam do buzi, a ona co zje to krzyczy amaaa. No i zastanawiam się czy już powinna takie jeść.

Gość khakik
Może może mój 6 miesięcny synuś potrafi wszamać pół skibki

Gość wrrramp
jak nie jest wrażliwa to spoko może jeść czasem dzieci narzekają na brzuszek jak na noc za dużo zjedzą bo chleb bywa różny ale jak zje kromke to na pewno nic jej nie będzie

mój też tak z zachwytem wcinał,ale połowką się zadowolił...

Gość buleczki rogaliki
Zjadła pól i odrobinkę z drugiej i dałam jej flachę herbatki bo ją zatkało z lekka. Leży w kojcu pije i macha nogami. Zobaczymy czy brzuch nie bedzie boleć. Chleb już jadła nie raz tzn memlała, ale masła jeszcze nigdy.

Gość Na śniadanie to nie
ale w ciągu dnia dawałam do rączki skórkę od chleba już w 4mies Moje dziecko w wieku 6mies miało już 8zębów W 8 miesiącu dawałam już na śniadanko bułeczkę lub chlebek z masełkiem i przy okazji nie musiałam juz karmic bo dziecko samo sobie takie suche pokarmy jadło,w 10 miesiącu samodzielnie jadło już nawet papki i zupki. Do dziś nie wiem co to znaczy karmić dziecko-ja tylko gotuje i podaję reszta nie musze się martwić.

Moje dziecko ma 9 miesięcy i już od dwóch miesięcy je chleb z masłem a ostatnio z szynką drobiową, żółtym serem, albo twarożkiem.

Gość buleczki rogaliki
Moja ma 2 zeby i do niedawna nawet malymi kawalkami się bardzo dlawila. Od jakiegoś czasu daje coraz większe kawalki i sobie radzi.