Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość usypana twarz

--silne uczulenie na krem- ktos pomoże?---

Polecane posty

Gość usypana twarz

witajcie. W czwartek na noc posmarowałam twarz kremem złuszczającym z mocznikiem (kermuren plus), http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36629&next=1 po przebudzeniu było ok. W piatek wieczorem znów się posmarowałam i w sobotę rano wstałam z pokrzywką. Twarz była lekko zaczerwieniona. Wysypka nadal się utrzymuje, twarz nie jest czerwona, ale cały czas widac wysypke i skóra jest podrazniona i nieprzyjemna w dotyku. Dlaczego to tak długo trwa? Piję wapno codziennie, ale na razie nic powinnam iśc do lekarza? A może podpowiecie, cyzm się smarowac, zeby zeszło? Jeszcze nigdy żaden krem mnie nie uczulił

Gość mama trzylatka
Miałam podobnie. Lekarka zaleciła mycie twarzy tylko przegotowana wodą i smarować tylko i wyłacznie kremem nivea, zadnych malowidel, mleczek, tonikow. Po 2-3 dniach śladu nie było.

Gość filmy do pobrania
to jjest chemia i pozatym sszkodliiwe

Gość usypana twarz
co jest chemią? tormentiol, czy mój krem?

Gość usypana twarz
wysypka nadal się utrzymuje... :( boje się, ze już tak zostanie. Chyba pójde dzisiaj do lekarza. Iść czy jeszcze poczekać?

Gość gość
Kremuren świetnie nawilża twarz. W zasadzie używałam go tylko do pielęgnacji twarzy. Niestety, po kilku dniach stosowania, pojawił się problem z powiekami. Zrobiły się opuchniete, zaczerwienione i swędzące. Początkowo sądziłam, że to być może jakaś alergia (zaczęłam używać go wiosną). Krem odstawilam, po czasie użyłam ponownie i problem powrócił. Nie wiem co może uczulać. Być może argininia? Inne kremy z mocznikiem są ok.