Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość portland nevada

Powiedziałam fmojemu facetowi, że jeżeli nie weźmiemy slubu do lutego to się....

Polecane posty

Gość portland nevada

rozstaniemy. Mam dość ciągłego czekania na niego od ponad 5 lat, osobnego mieszkania, mam dość wolności, chce należeć do kogoś formalnie. Chce wreszcie być żoną, może matką. Jeśli on nie chce tego to nie widze sensu marnowania sobie życie z kimś takim.

Gość tamtaramtam tam
i co on na to???

Gość lili9999999
chyba postawilas go pod murem...

Gość portland nevada
mówi że zobaczymy, że by chciał ale się chyba nie wyrobi. Wie że ja chcę tylko ślubu cywilnego, może być że tylko my sami i świadkowie, bez szaleństw. Skromnie i cicho dla nas to ma być. Postanowiłam sobie że jak do końca tego roku się nie weźmie za przygotowania jakiekolwiek, nie pokaże że się stara to szukam kogoś innego, nie będe traciła życia na wolny związek.

Gość lili9999999
a ile macie lat?

Gość portland nevada
ja 26 on 28

Gość lili9999999
więc nic dziwnego... jeszcze się nie wyszalal...

Gość hghtr6g
lilii- chyba na nogi :D

Gość portland nevada
to ma szaleć do 40? a co z rodziną? z dziećmi? z wspólnym dorobieniem się czegoś itp

Gość lili9999999
mozliwe, ale wspolczuje autorce bo to swiadczy o niedojrzalosci partnera

Gość fgdgdg
ja jestem z moim tez ponad 5 lat i bardzo bym chciala slubu jakiegokolwiek. ale nas nie stac na nic. nie mamy gdzie mieszkac i to jest glownym powodem. ale nie moglabym tak powiedziec facetowi ze albo slub albo koniec

Gość gratuluję pomysłu
to jest szantaż, wypomni Ci przy pierwszej kłótni i będzie miał rację.

Gość lili9999999
przycislas go wiec moze wyciagnie odpowiednie wnioski:)

Gość gaaffasdfasfasf
portland nevada mówi że zobaczymy, że by chciał ale się chyba nie wyrobi. Wie że ja chcę tylko ślubu cywilnego, może być że tylko my sami i świadkowie, bez szaleństw. Skromnie i cicho dla nas to ma być. Postanowiłam sobie że jak do końca tego roku się nie weźmie za przygotowania jakiekolwiek, nie pokaże że się stara to szukam kogoś innego, nie będe traciła życia na wolny związek. To szukaj lepiej już kogoś innego bo widać że jego to akurat nie kochasz, więc poco się męczyć do lutego.

Gość lili9999999
jak kocha to zrozumie ze potrzebujesz przypieczetowania zwiazku

Gość portland nevada
Jaki szantaż? chce wiedzieć na czym stoje, mam dość czekania niewiadomo jak długo, albo mnie kocha i chce być ze mną jak należy, albo niech każde szuka szczęścia osobno. A wporządku będzie jak ja będę się męczyć w takim związku? wiec proszę nie wciskać że ja jestem wobec nie ok. Mielibyśmy gdzie mieszkać bo mam 2 mieszkania, gdzie jedno zamierzam sprzedać niedługo więc problemu nie widzę.

Gość gaaffasdfasfasf
lili9999999 jak kocha to zrozumie ze potrzebujesz przypieczetowania zwiazku A jak autorka kocha to powinna zrozumieć że formalności są teraz gówno warte :P

Gość pieprzycie 3po3
to kobieta ma chodzic po 10 lat bo pan i wladca nie wie czy chce się hajtac czy nie, a potem w wieku 30 lat jej podziekuje i znajdzie sobie 20 . Woz albo przewoz trzeba wiedziec na czym sie stoi.

Gość gaaffasdfasfasf
pieprzycie 3po3 to kobieta ma chodzic po 10 lat bo pan i wladca nie wie czy chce się hajtac czy nie, a potem w wieku 30 lat jej podziekuje i znajdzie sobie 20 . Woz albo przewoz trzeba wiedziec na czym sie stoi. Równie dobrze tak samo może być też po ślubie, więc w czym problem?

Gość lili9999999
do gaa cos tam tak ale tylko dla laikow zyjacych chwila i przyjemnoscia, prawie kazda kobieta pragnie stalosci w zwiazku, tym bardziej ze nie sa ze soba kilka miesiecy ale kilka lat

Gość u mnie jest odwrotna sytuacja
ja nie chce slubu, bo nie jest mi do niczego potrzebny, jestesmy 7 lat razem, mieszkamy razem

W pełni rozumiem, że masz dosyć czekania. Ja bym też nie czekał w nieskończoność. Zresztą moja kobieta po 5 latach chodzenia też mnie zapytała czy ja mam jakieś poważne plany czy tylko tak dalej będziemy "parą". Rozumiem Twój kierunek, ale nie rozumiem czemu szantaż. Jeśli teraz będzie ślub po przymusem to on wygarnie Ci kiedyś "bo Ty mnie zmusiłaś". Powiedz, jaki sens go przymuszać? Ja bym zapytał i podsuwał mu temat, dopytywał czy planuje jakieś poważne działania, czy chce mieszkać z Tobą itd. Jakbyś do lutego zobaczyła że on to ma gdzieś i kompletnie Cie nie rozumie to już byś wiedziała że to koniec. Rozumiem twoją frustrację, ale boję się, że jeśli będzie ślub to ten szantaż zaważy na waszym szczęściu po ślubie i tyle.

Gość portland nevada
próbowałam z nim rozmawiać od roku ale to nic nie daje, bo zawsze porzucał temat, nawet proste pytanie jakie ma plany na przyszłość i czy widzi w niej miejsce dla mnie sprawiały ze odpowiadał moim zdaniem na odczepnego. Wiec chce wiedziec co dalej a nie marnowac kolejny rok.