Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinkama

Rok 2011-moje maleństwo jest już na świecie:-).

Polecane posty

hmm gotuję na czuja, tzn. ja wszystko widelcem sprawdzam, ale ile minut to kłamać nie chcę jak długo :)

mam pytanie, wozisz Oskarka w gondoli czy w spacerówce? bo ja jeszcze w gondoli, Mała ma ciepło w niej, a mamy duży wózek.

heh :) uśmiałam się :) :) :) on jeździ w spacerówce od czasu jak skończył 4 m-ce. szybko wyrósł i nie podobało mu się że w gondoli nic nie widział, a w spacerówce, mimo że jeździł na leżąco dookoła mógł oglądać :)

no właśnie ja się waham ją wsadzić do spacerówki, mimo, że położyć można...

Hej! Wesołych Świąt;-) mam do Was dwa pytanka czy Wasze maluchy jedzą jakąś kaszkę pszenną? Bo ja nie mogę zmaleć. A i jakie dania w sloiczkach podajecie ja kupiłam ostatnio jarzynki z rybą i ryż z warzywami i cielęciną ale to takie paskudztwo że sama nie mogłam przełknąć blee więc jak to można dać dziecku?? Chciałabym sama ugotować ale nie wiem jak się do tego zabrać żeby było jadalne może coś pokombinuję przypominam sobie że Inwazja kiedyś pisała jak gotuje zupki muszę poszukać tej stronki. Pozdrawiam!

polinkama.... skopiowałam Ci :) ja zupy gotuje tak: -pół średniej marchewki -kawałek selera (na oko) -kawałek pietruszki korzeń - kawałek kalafiora (na oko, mniej więcej garść) tak samo z brokułami -natka pietruszki (na oko, troszkę) czasem pod koniec gotowania, na ostatnie 15 minut dosypuję kasze manną, mniej więcej dużą łyżkę, trzeba mieszać, bo kipi dodaję też żółtko jajka, nie zawsze, co którąś zupkę standardowo oliwa z oliwek jak przestygnie cielęcina ugotowana osobno i mielę wszystko razem raz daję kalafior, potem brokuły, dynię do brokuł dodaję czasem troszkę zielonego groszku mrożonego aha! no i do tego albo ziemniak, ja gotuję razem z warzywami (mały ziemniak) albo ryż brązowy kasza gryczana biała niepalona na razie czeka, ale będzie dobra do brokuł zupę mam na 2 dni, nawet jak coś zostanie to gotuję nową, taką schize mam WESOŁYCH ŚWIĄT :)

dziewczynki, życzę Wam spokojnych, radosnych i zdrowych świąt spędzonych w gronie najbliższych. Ja zaczęłam małej dawać słoiczk śliwki bo ma straszne zatwardzenia.dzięki nim juz dwa razy zrobiła kupkę.jutro mam zamiar ugotowac jej zupkę krem szpinak i ziemniak- też dobrze wpływa na kupkę tylko ciekawe czy jej posmakuje.

hej :) może lekko spóźnione, ale życzonka dla wszystkich jeszcze obecnych :) u nas o.k. prezenty były, mały już nie ma na nie miejsca, tyle tego wszystkiego. my zbytnio się nie przejadamy, jest o.k. śniegu nie ma, ale chyba jednak nie ubolewam z tego powodu... jaszcze raz naj w święta i po świętach :)

hej dziewczyny, jak mijają święta ? :) u nas ok, choć płaczliwie - Stasiowi wyrznął się trzeci ząbek i idzie czwarty, na dodatek chyba jakieś choróbsko nas wszystkich pochwytało :/ Z potraw wigilijnych Staś spóbował barszczu z zemniakiem i kompotu z suszu. Nawet mu smakowało :)

mój jeszcze nie ma ząbków ale na Wigilię zrobiłam mu taką papkę buraczaną z mintajem. a w jakich porcjach zaczynałyście podawać nowe dania bo mój maluch coś nie ma apetytu zje troszkę ze 3, 4 łyżeczki i koniec , za to kaszkę z owocami i same owoce wcina chętnie, prawie nic w miseczce nie zostaje;-)

dziewczynki, niestety dopadły mnie hemoroidy. Ma je któraś z nas? Co na to stosujecie? Poradzcie.

hej:) martta, ja miałam jeden zaraz po porodzie, ale poszłam do apteki i dostałam homeopatyczną maść, więc nie wiem, czy to ona pomogła, czy po prostu sam się wchłonął. po 3 tyg od porodu już go nie było :)

Hej1:-) martta - ja też je miałam, stosowałam maść procto hemolan i robiłam okłady z zimnej wody mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie... a co tam nowego u Was? pozdrawiam;-)

jestem pierwsza w tym Nowym Roku i jedyna niestety, ale będę zaglądać może któraś sobie przypomni i też zajrzy;-)

Ja też jestem. Święta spokojne, sylwester w domku z rodzicami. Dzis Nadka zaczęła 6 miesiąc. Tylko biedna ma ciągle straszne zatwardzenia. Chyba zmienię jej mleko, teraz jest na NAN pro. Może bebilon pepti pomoże?

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!! :) Moja Mała sama zaczęła siadać. Kalafior przestał jej smakować, brokuły są ok :) Zęby idą, ale wyjść nie mogą :P Widać plamkę na jedynce dolnej i dalej gdzieś 4,5 takie dziąsła są hmm nie wiem jak to nazwać... widać, że coś się dzieje :P także czekamy na 1 ząbka :)

Inwazja gratulacje dla Małej, mój też ma takie dziwne dziąsła;-) i też czekamy na pierwszego ząbka;-) pozdrowienia dla wszystkich;-)

Ja też czekam na pierwszego ząbka, bo juz coś widać białego przez dziąsełko. Mam pomysł, może byśmy podały swoje gadu i w razie jakiś pytań do siebie pisały? Moje gadu to 2593525

hej! jestem i żyję, tylko nie mam czasu, bo mąż ma teraz co prawda tacierzyński, ale ja się "bawię" z rozliczaniem remanentu, więc mam co robić :( u nas o.k., żadnych radykalnych zmian, ale wszystko do przodu. jedyne co, to w końcu wychodzi mu ta ostatnia dolna dwójka, której brakowało do kompletu :) ja gg też nie używam :( to może maila szybciej: anianeltor@wp.pl