Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fikumikuMIK:(

piwo a ciaza

Polecane posty

codziennie pilam piwko szkl. dwie a dzis sie okazuje ze jestem w ciazy chyba 3 tydzien , nie wiem dokladnie bo jeszcze u lekarza nie bylam zrobilam test i boje sie o zdrowie dziecko !czy moglo to b. zaszkodzic jego zdrowiu PROSZE ODPISZCIE

Teoretycznie mogło, ale w praktyce jest to mało prawdopodobne bo stężenie alkoholu w piwie jest niskie.

mam stracha

ktos jeszcze sie wypowie mial tak ktos ?? prosze piszcie

Wyluzuj:) Ja dowiedziałam sie o ciazy w 6 tyg mając za soba kilka mocno zakrapianych imprez (dodam ze paliłam jeszcze). Wszystko ok, młoda zdrowa jak byk a ma juz prawie 7 lat :)

dzieki ale jakos nie moge przestac o tym myslec ..mam nadzieje zewszystko bedzie dobrze

Gość odpowiadam z punktu
zaraz mnie tu ukamienują co niektóre matki polki,ale ja wręcz świadomie miałam w ciąży ochote na piwo ,bo jako jedyne pomagało mi na uporczywe wymioty....serio....i czasem wypiłam małą szklaneczkę piwa...bardzo małą:).....i córa zdrowa i ma się dobrze mam też koleżankę,ktora będąc w ciąży,zwierzyła się swojemu ginekologowi,że ma ochotę straszną na czerwone wino:) i lekarz powiedział wprost,że skoro ma ochotę to niech pije,ale w rozsądnych ilościach......

Gość też dowiedziałam się o ciąży
w 5 tygodniu, a codziennie paliłam 2 paczki fajek i ostro piłam, dziecko zdrowe

nie powinno się nic stać tym bardziej że mało tego alkoholu a ciąża dopiero co się zaczęła ;)

najlepiej bedzie jak przestanie o tym myslec i od dzis tylko woda i soczki :)

Gość Mama Oliego
ja też po pół szklanki czasem wypijałam bo strasznie pić mi się chciało a po wszystkim wymiotowałam mój gin. też mi mówił że jak mam ochotę to mogę pić ale nie więcej jak pół szkl.

Gość kotumotu
moja tesciowa co jest polozna tez mi mowila ze szklana nie zaszkodzi i

Gość kotumotu
a jeszcze dodam ze gorsze niz piwo moze byc kofeina

jakbyś upijała sie do nieprzytomności, mogłoby coś zaszkodzić, a tak raczej nie. więc bez strachu i stresu :) Pozdrawiam

Spokojnie :) ja też piłam i to przez 7 tygodni zanim okazało się że jestem w ciąży i z dzieckiem było i jest wszystko w porządku :) Oczywiście nie upijałam sie do nieprzytomności, ale po kilka piw i drinków wypiłam w tym czasie.

Gość tirutata
ja mysle ze wiekszasc kobiet tak mniej wiecej az do 4-7 tyg, nie ma pojacia o ciazy dlatego zarodek jest specjalnie chroniony przez szkodliwym wplywem "srodowiska" i jak jest slaby to wczesniej czy pozniej sie go straci ale jak jest zdrowe i silne to nie ma czym sie przejmowac piwem czy dwoma