Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Viviii

Topik dla zaczynajacych wlasnie starania o dziecko :)

Polecane posty

Gość martusss20
Starasz się o pierwsze dziecko? czy masz juz dziecko?:)

Gość staraczkaorobaczka
ja? O pierwsze :) a TY?

Gość alemka
Witam! O jak miło się zrobiło, że tyle nowych przyszłych mam się wpisało :-)

Gość juz zrezygnowana
hej, mozna sie do was podłączyć? inne fora juz są tak obstawione, że jedna odpowie a reszta juz nie, a Wy widzę na początku drogi:) powodzenia wam życzę:) może wam sie uda zaciążyć w 1szym, drugim czy też 3cim cyklu:)

Gość alemka
hej! juz zrezygnowana - A Ty od kiedy się starasz?

Staram się o pierwsze dziecko od 1.5 roku. Ale już tak z obawa od roku. :(

Gość martusss20
J tez staram sie o pierwsze dziecko:)

zula699 - na pewno robiłaś już masę badań, niektórzy muszą niestety troszkę dłużej poczekać na maleństwo. Moja koleżanka stara się już od 8 lat i wierzy, że w końcu zostanie mamą. Wszystko będzie dobrze :-)

Gość martusss20
ja dopiero drugi cykl:) Za kilka dni powinnam miec dni plodne wiec jak tylko pojawi sie sluz plodny zaczynam brac testy owulacyjne w obroty:)

Dziewczyny nie chce Wam marudzic-ale jakoś tak u mnie to wszystko się ciągnie.

Kobietki - u normalnej zdrowej pary, która uprawia regularnie seks - o dziecko starania trwają nawet około roku. Myslę też, że dużo robi tu nasze myślenie.

Badania badaniami. Ale moja lekarka zawaliła zapisała mi tabletki po których mogłam poronić. :(

zula - ja przed pierwszą ciążą oprócz morfologii, moczu i cukru, sprawdzałam TSH i toxoplazmozę(która dla dziecka jest bardzo niebezpieczna) i zaszczepiłam się wirusowe zapalenie wątroby typu B(na wypadek cesarki, ale urodziłam naturalnie). Teraz została mi jeszcze do sprawdzenia toxoplazmoza, bo tamte badania już zrobiłam.

Cyclo progynova. Jak się dowiedziałam lek ten może powodować poronienia we wcześniej ciąży. :(

Gość martusss20
Dokladnie:) ja tez chetnie wyslucham:) nie zawsze wszystko idzie po naszej mysli. kazdy ma swoj czas... tylko te kobiety ktore nie chcą dzieci mają je...a tym ktore pragna dziecka nie wychodzi. Ja dopiero drugi cykl wiec nie jestem jezcze "doswiadczona" ale jestem chetna rozmowy z koms komu tak samo jak mi zalezy na dziecku:))

ja się nie przygotowuję do dziecka tak starannie jak wy, ale łykam witaminy zalecone przez gienka i kontroluje TSH bo mam nadczynność tarczycy

Amelako ja już miałam tyle badań że nie nawet nie pamiętam wszystkich. Te o których pisałas również.

Lek miałam zapisany bo teoretycznie miałam problemy z hormonami ale jak zmieniłam lekarza to on stwierdził że z hormonami ok.

świnkaPIGGY a Ty na jakim jesteś etapie? Ja mam kilka guzków na tarczycy, co prawda w poprzedniej ciąży trochę nowych mi doszło, ale endokrynolog nie widzi przeciwskazań do drugiej. Ja chciałam się do pierwszej ciąży przygotować, więc i do drugiej też się przygotowuję.

ja mam 26 lat i też powoli zaczynam starania, robię badania, co prawda nie tak dokładne, ale jak pisałam wcześniej kontroluję TSH, chodzę na basen, odżywiam się w miarę normalnie no i chcę zacząć w przyszłym roku

zula generalnie ten lek przepisuje sie aby uregulować cykl hormonalnie, ale u niektórych kobiet rzeczywiście jest to niewskazane, Żeby dać kobietce taki lek, ginekolog musi zrobić bardzo szczegółowe badania. ech cieżko jest znaleźć dobrego gin, który cię poprowadzi przez całą ciąże aż do rozwiązania

Tak Świnko na uregulowanie cyklu, który u mnie zawsze trwa od 28 do 32 dni.

Gość martusss20
Ja mam ogromna adzeje ze w tym mies mi sie uda i juz ogladam wozki lozeczka ubranka i w ogole wszystkie akcesoria dla dzieci. Juz mam w domu wozek i dwa pudla ubranek ktore grzecznie czekaja na szafie... podobno mowia ze nie powinno sie kompletowac wyprawki tak wczesnie...Wy tez tak macie dziewczyny?:)