Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ventolinkaw

niemowle nie chce spac

Polecane posty

Gość ventolinkaw

od 2 dni dziecko jest senne ale nie chce spac. tzn spi 5 min i sie budzi. i tak cały dzien. w noc spi. co mam robic

Gość przemeczyc sie
moj tez w dzien wogole za to noc zasypial

Gość mamusieńka..
może się czegoś wystraszyło, może potrzebuje bliskości??

Gość Inwazja27
a w jakim jest wieku? może coś mu przeszkadza? hałas, brudna pieluszka?

Gość ventolinkaw
mala ma 2 mies, jest pojedzona. przewinięta przytulam ją a ona juz oczka ma czerwone od tarcia bo chce jej sie spac. ziewa ciagle . ale nie spi. min i koniec. nie wiem naprawde co sie z nią dzieje. gorączki nie ma. nawet po czopku VIBURCOL nie zasypia

Gość Inwazja27
a jak wyjdziesz na spacer to usypia? cóż.. każde dziecko jest indywidualną jednostką :) trzeba wykazać dużo cierpliwości i bliskości. moja Mała miała taki etap, że nie chciała spać w łóżeczku, tylko w leżaczku :)

Gość gtseres
a jak karmisz? u nas było podobnie, myślałam ze mały jest najedzony, al ejak kiedys podałam przypadkiem butlę i spał po niej 2h to doszłam do wniosku że wcześneij nie dojadał i stad kłopoty ze snem.

Gość ventolinkaw
dotychcZAS nie bylo klopotów. na dworze spi ale teraz jest za zimno na spacery

Gość gtseres
u mnie to samo, ma dworze śpi nawt 3h, a w domu max 2h; po butli śpi dłuzej

Gość ventolinkaw
no w domu spi mi 5 min i pobudka. juz nie mam sil. bezradna jestem. dodam ze ma ciemieniuche na główce. moze to przez to:(

Gość gtseres
a karmisz butelką czy piersią?

Gość Ahosiczek_1991
Teraz nie jset za zimno na spacery. Za zimno jest przy -5 i wietrze lub przu -10 bez wiatru. Do minus 5 bez opadów i wiatru można wychodzić z dzieckiem na godzine lub 1,5h. Poczytajcie troche mamusie co sie tak mądrzycie zawsze.;]

Gość ventolinkaw
karmie piersią

Gość gtseres
może rozważ czy dziecko jest faktycznie najedzone ja też piersią karmię niby, wiele razy mi sugerowano że dziecko jest być może niedojedzone, ale nie chcialam tego przyjąć do wiadomości; teraz widzę że chyba faktycznie tak było; dałam butle2x dziennie i po butli mały śpi jak talala

Gość disp.
a przy piersi też Ci nie chce zasnąć ?

Gość matka karmiaca piersia :)
a dlaczego ie szukacie innych przyczyml tylko na wszystko macie jedna rade butla? zaczynam podejrzewac, ze na tym forum to sami producenci mm siedza!

ja mysle ze nie jest to przez ciemieniuche, moj syn tez mial i to taka okropna i nic mu to nie przeszkadzalo, a masz taka masc przepisana?

z butlą chodzi o to ze czesto dziecko faktycznie spi lepiej jak sie naje gęstego mleka z kaszką czy coś, ale wg mnie to akurat dziedcko sie ucisza u ispokaja najbardziej przy mamusiowym cycku -)

Gość mama4mZuzi
a na rekach tez nie chce spac, sprobuj wlaczyc odkurzacz, suszarke cos co szumi, moja mała zasypia przy elektrycznym laktatorze.

Są dzieci, które śpią znacznie krócej, bo taką mają naturę i nie jest to powód do niepokoju. Ale czasem zły sen jest spowodowany konkretną przyczyną (np. zbyt uwierająca pieluszka, początkiem choroby, ale może być to jeszcze coś innego, jeśli to się przedłuży warto skonsultować to z lekarzem). Dlatego uważnie obserwuj swojego malucha. Niektóre dzieci lubią zasypiać w ciszy, a niektóre lubią gdy słyszą jakieś dźwięki (np. cicho grające radio). Może stąd się biorą kłopoty ze snem Twojego dziecka?

Gość bo najłatwiej zapchac dziecko
mm i spokoj.oj matki wstydzcie sie.jesli dziecko przybiera na wadze odpowiednio to nie trzeba mu dawac mm.no chyba,ze dla wygody i spokoju